مدیرکل بنیاد حفظ آثار استان مرکزی گفت: امام راحل به عنوان یک شخصیت جامع علمی و دینی در دانشگاه نظامی درس نخوانده بود اما در هدایت و رهبری جنگ تمام عیاری که علیه ایران اتفاق افتاد یکی از نوادر تاریخ قلمداد میشود.
سرهنگ پاسدار غلامرضا کریمی در گفتوگو با ایسنا، به دستاوردهای کنگره نقش امام خمینی (ره) و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی در دفاع مقدس پرداخت و اظهار کرد: استان مرکزی زادگاه معمار کبیر انقلاب، ابرمرد تاریخ و رهبر راستین جهان اسلام و تشیع، امام خمینی(ره) است و براین اساس در کنگره ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی به نقش امام به عنوان افتخار این استان پرداخته شد.
وی با بیان اینکه امام راحل پرورش یافته حوزه علمیه اراک بود و دوران طلایی خود برای تبدیل شدن به یک شخصیت مطرح بینالمللی را در استان مرکزی سپری کرد، افزود: بر همین اساس کنگره نقش امام خمینی(ره) در دفاع مقدس و ۶۲۰۰ شهید استان مرکزی به دنبال شناساندن نقش بین المللی امام راحل در تاریخ معاصر بود.
وی با اشاره به فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی صورت گرفته در این کنگره توسط اساتید حوزه و دانشگاه، صاحبنظران و کارشناسان گفت: رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی امام شناسی با محوریت معرفی امام، حکومت داری و زمامداری، دفاع مقدس، تشکیل و پایه ریزی انقلاب، دوران مبارزات قبل و بعد از انقلاب و ... یکی از این اقدامات بوده است که حداکثر تا یک ماه آینده در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
سرهنگ کریمی افزود: در این کتاب به دوره قبل از ولادت امام خمینی (ره) و بعد از ولادت و نیز دوران مبارزات و نقش امام در شکل گیری انقلاب اسلامی پرداخته شده است. همچنین نقش امام در تشکیل نهضت و استمرار آن در دوران حیات و نیز حکومت داری تبیین شده است.
وی به نقش و رهبری امام در دوران دفاع مقدس به عنوان یکی دیگر از محورهای مطرح شده در این ۱۰ جلد کتاب اشاره کرد و گفت: هدایت و فرماندهی دوران دفاع مقدس و جنگ هشت ساله یک کار بسیار مهم و حیاتی بود که از هیچیک از رهبران دنیا انتظار نمیرفت که بتوانند نقش موثری را در راهبری جنگ تمام عیار داشته باشند اما امام راحل توانست نقش موثر خود را در پیروزی در جنگ تحمیلی ایفا کند بدون اینکه ذرهای از خاک این کشور به تصرف دشمن درآید.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان مرکزی گفت: امام به عنوان یک شخصیت جامع علمی و دینی در دانشگاه نظامی درس نخوانده بود اما در هدایت و رهبری جنگ تمام عیاری که علیه ایران اتفاق افتاد یکی از نوادر تاریخ قلمداد میشود.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) یک شخصیت فراملی و بین المللی است، اظهار کرد: طراحی اردویی با عنوان هفت اقلیم یا امام شناسی از دیگر اقداماتی است که همراه با کار علمی و تحقیقاتی با چاپ کتابهایی با همین موضوع انجام شده است. تبیین نقش امام در یک اردوی سه روزه هدف از برگزاری این اردو بوده است که از تولد امام، دوران کودکی در خمین و دوران تحصیل در حوزه علمیه اراک، زندگی در قم، آغاز مبارزات، دوران تبعید به ترکیه، عراق، فرانسه و ... برگشت امام به ایران و شکل گیری انقلاب و ارتحال امام امت را در برمی گیرد.
وی با اشاره به اینکه اماکن حضور امام در دوران حیات به عنوان هفت اقلیم در این طرح دیده شده است، گفت: امام در این هفت اقلیم زیست و زندگی کرد که نیازمند معرفی دقیق و شناساندن به آحاد مردم هستند.
سرهنگ کریمی گفت: دو واحد درسی با موضوع معرفی شخصیت امام برای دانشجویان از طریق نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها به تصویب رسیده و در سراسر کشور برای دانشجویان تدریس خواهد شد. همچنین در کنار اردوی راهیان نور برای دانشجویان اردوی هفت اقلیم با محوریت امام شناسی نیز در نظر گرفته شده است تا دانشجویان با شرکت در این اردو با شخصیت امام بیشتر آشنا شوند.
وی به برگزاری دو اجلاس کنگره در شهرستان خمین با هدف تبیین نقش امام اشاره کرد: در این دو اجلاسیه شخصیتهای تاثیرگذار به تبیین نقش امام و خدمات ایشان پرداختند.
وی همچنین گفت: اجرای طرح شهید مجید ایزدپناه با محوریت دانشآموزان و دانشجویان مهمترین برنامه مرکز فرهنگی موزه دفاع مقدس استان با رویکرد جهاد تبیین است که در قالب اردوهای یک روزه اجرایی شده و به نقش امام در دفاع مقدس میپردازد و تاکنون افزون بر ۱۰ هزار دانش آموز با حضور در حجره تاریخی امام در اراک در این طرح شرکت کردهاند.
سرهنگ کریمی همچنین با یادآوری اینکه استان مرکزی مفتخر به پروراندن وجود با برکت امام خمینی(ره) است، گفت: یکی از مهمترین اتفاقاتی که در استان مرکزی بوقوع پیوسته تولد امام راحل در این استان است و براین اساس دانشنامه دفاع مقدس این استان با سایر استانهای کشور به دلیل نقش امام متفاوت است. در دانشنامههای سایر استان های کشور به موضوع نقش امام پرداخته نمیشود چرا که مکلف به بیان موضوعات مرتبط با استان هستند اما چون امام متعلق به استان مرکزی است لذا استان مرکزی و استان قم مجوز دارند که در دانشنامه خود به نقش امام بپردازند و امیدواریم بتوانیم دین خود را در قالب این دانشنامه به امام ادا کنیم.
انتهای پیام
نظرات