• یکشنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1403031308576
  • خبرنگار : 71951

سنگینی فراق امام راحل از نگاه مردم دیار ۱۵ خرداد

سنگینی فراق امام راحل از نگاه مردم دیار ۱۵ خرداد

ایسنا/تهران غم فراق بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، داغی تاریخی بر قلوب ملت ایران نشانده است که امسال در سی و پنجمین سالگرد این فراق، مردم دیار ۱۵ خرداد نیز به سوگ نشسته‌اند.

رحلت امام در ۱۴ خرداد که نزدیک‌ترین روز به قیام تاریخی مردم پیشوا و ورامین در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ است، در ۳۵ سال گذشته حال و هوای خاص‌تری به این روز تلخ در این خطه از استان تهران داده است که امسال داغ مردم این سامان، به دلیل شهادت آیت‌الله رئیسی و همراهانشان حال و هوای متفاوت‌تری دارد.

رضا جعفری شهروند ورامینی در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: امام خمینی به عنوان شخصیتی اثرگذار در قرن معاصر، معادلات سیاسی را برهم زد و انقلاب ایدئولوژیکی را بر مبنای اسلام را به راه انداخت.

وی ادامه داد: امام در مقام فقاهت و عالم دینی بودن، با همت و همراهی مردم، تاب فشار قدرت‌های شرق و غرب را نیاورد و راه دیگری برای سعادت مردم ایران انتخاب کرد و آن را ایجاد نظامی مبتنی بر اندیشه‌های اسلام ناب محمدی دانست.

جعفری ادامه داد: تواضع و اخلاص امام در کنار قاطعیت ایشان از مؤلفه‌های مهم مدیریتی این روحانی پارسا به حساب می‌آید که در اوج ساده زیستی و در اتاقی محقر در جماران تهران و با در دست داشتن حسینیه‌ای به وسعت دل‌های مردم، آهنگ سیاسی مردم جهان را تغییر داد.

شهروند ورامینی اضافه کرد: در دهه معاصر نیز شبیه‌ترین فرد به مدیریت امام خمینی را می‌توان شهید رئیسی نامید که شاخصه‌های بزرگی را در دنیای سیاست بنام وی می شناسیم، از جمله ایستادگی مقابل شرق و غرب،‌ نرمش‌های قهرمانانه، دیپلماسی عزتمدارانه و نهایت ساده زیستی.

عباس تاجیک نیز در این باره به ایسنا گفت: ساعات پایانی ۱۳ خرداد که رحلت امام در این ساعات اتفاق افتاد تا هشت صبح ۱۴ خرداد که خبر رسمی ارتحال انتشار یافت، از سنگین‌ترین ساعات زندگی هر ایرانی به ویژه آن‌هایی که به اندیشه دینی و سیاسی امام باور داشتند به شمار می‌رود.

تاجیک ادامه داد: روز ۱۴ خرداد یکی از تلخ‌ترین و مبهوت‌ترین روزهای حیات سیاسی جمهوری اسلامی است که در آن فرزانه‌ای نیک سیرت و عالمی عاقبت‌اندیش رخت از این دنیا بر بست و به سوی عالم عقبی شتافت.

او از حال و هوای شهر چنین گفت: حال و هوای خاصی بر شهر حاکم بود و هر فردی در هر صنفی که فعالیت داشت به امام ادای دین می‌کرد. انتخاب مقام معظم رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری جامعه اسلامی مرهم بزرگی بر زخم مردم داغ دار ایران شد که در این ۳۵ سال پس از درگذشت امام اجازه نداده‌اند علم برافراشته امام خمینی بر زمین بماند.

محمدی معلم چهارم دبستان در سال ۶۸ (که اکنون بازنشسته است) نیز به ایسنا گفت: امتحانات مدارس در آن سال تعطیل شد و مدارس سراپا غرق در عزا و ماتم شد. دسته عزاداری معلمان و دانش‌آموزان برای عرض تسلیت در هر شهر و محله‌ای به سوی بقاع متبرکه به راه افتادند.

او اضافه کرد: مثلا در پیشوا دانش‌آموزان با چندین هیئت خودجوش با همراهی معلمان به سوی بارگاه امامزاده جعفر(ع) نوحه خانی و عزاداری می‌کردند و در آنجا نیز به دیگر اقشار شهر که برای عزاداری دور هم جمع شده بودند، می‌رسیدند. خبر انتخاب مقام معظم رهبری به امامت امت، التیام بزرگی بر دل‌های مردم شد.

محمدی گفت: مردم پیشوا که تا آن زمان ۲۶ سال از نهضت ۱۵ خرداد درس و الهامات متفاوت گرفته بودند خود را آماده برگزاری این روز در ۱۵ خرداد می‌کردند که خبری پر درد از فراغ امام شعر ایشان ( انتظار فرج از نیمه خرداد کشم) را زنده کرد.

او می گوید: مردم شهرهای استان تهران همچون دیگر مناطق کشور با تعطیل کردن کسب و کار خود و برنامه‌های عادی زندگی به سوگواری و عزاداری پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha