علی خسروی استاد دانشگاه المصطفی قم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آیتالله رئیسی تمام زندگی خود را در مسیر خدمت گذراند و ادب این خدمت را رعایت کرد؛ ایشان اهل دوری از عافیتطلبی، اهل مردمداری و دوستی، خستگی ناپذیر بودن، اهل تدبیر، عقلانیت و مجاهدت و اهل توجه و مراعات سنتهای الهی بودند.
وی با اشاره به روایت «مَن تواضعَ للّه رفعهُ الله»؛ خداوند به خاطر تواضع، بزرگی و رفعت به انسان میدهد، افزود: یکی از ویژگیهایی که باعث اقبال عظیم مردمی نسبت به شهید رئیسی در تشییع ایشان شد، طبیعتا تواضع خالصانه و واقعی شهید جمهور نسبت به مردم بود. تواضعی که مصنوعی و عوامفریبانه نبود و مردم آن را درک میکردند؛ چرا که به قول معروف سخنی که از دل بر آید لاجرم بر دل نشیند، این تواضع نیز بر دلها نشست و علاوه بر صفات دیگر این شهید آن حماسه را خلق کرد.
مدرس علوم ارتباطات گفت: این حادثه مردم را به یک بازخوانی در رابطه با آیتالله رئیسی کشاند، همه ما شهید آیتالله رئیسی را انسان بزرگی میدانستیم، اما در این بازخوانی متوجه شدیم که او از هر جهت بسیار بزرگتر از آن چیزی بود که ما تصور میکردیم؛ هم در بعد معنا و معنویت و هم مدیریت و خدمت.
وی ادامه داد: این عشق و شور که مردم، پشت سر پیکر ایشان در مشایعتها از خودشان بروز دادند، نشان دهنده همین بزرگی بود. نه طعنههای دشمنان متوقفشان کرد و نه ناسپاسی دوستان منفعل؛ به نظرم این دو بزرگوار، یعنی شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان، مهندس طراحی جدید غرب آسیا در خدمت اسلام و مقاومت بودند.
خسروی یادآور شد: افزایش رشد اقتصادی از منفی ۱/۳ در دولت قبل به ۵ درصد در شرایط همان تحریم، بیاثر کردن خود تحریمی و افزایش صادرات نفت از ۸۰۰ هزار بشکه در روز به ۴ میلیون آن هم بدون سر خم کردن در برابر نهادهای بینالمللی مثل افایتیاف، تطهیر و پاکسازی سیاست و احیای اخلاق سیاسی و توجه به وحدت نخبگان و تصمیمگیران نظام، افزایش چندبرابری حقوق پایه سربازان، بازنشستگان، معلمان، پرستاران و کارگران از دستاوردهای دولت مردمی سیزدهم است.
وی عنوان کرد: افزایش ۹ برابری یارانهها و ارائه چندین طرح مکمل برای افزایش قدرت خرید دهکهای ضعیف جامعه ضمن حفظ حرمت و عزت آنها مثل یارانه الکترونیکی برخلاف طرح سبد کالا که عزت مردم را زیر سوال برد؛ توجه جدی به قانون جوانی جمعیت، توان به کار گرفتن ظرفیتهای متکثر نخبگانی و گاه متقاطع سیاسی، ایستادگی بر اصول در سطوح بینالمللی و تقویت عمق راهبردی و شخصیت و جسارت نظام در منطقه و جهان، راه اندازی و فعالسازی دهها پروژه و کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل نیز بخش دیگری از دستاوردهای دولت شهید جمهور است.
خسروی تصریح کرد: عضویت موثر در جریانهای اقتصادی_سیاسی بزرگ و آلترناتیو جهانی مثل شانگهای و بریکس، مدیریت کرونا و بیاثر کردن ادعاها و ناتوانیهای دولت قبل در این مورد، بازگشت پولهای بلوکه شده در شرق و غرب دنیا با دیپلماسی موثر، مذاکرات فعال و موازی و چندسطحی بدون گروگان گرفتن معیشت و ایستایی اقتصادی، حضور موثر و فعال در مناقشات مرزی همچون آذربایجان_ارمنستان و منطقهای و بینالمللی، و دهها ریز موضوع دیگر که فقط در دوسال و نه ماه خدمت اتفاق افتاد، مهمترین دستاوردهای دولت شهید آیتالله رئیسی و تیم همکارانشان بود.
کارشناس رسانه تاکید کرد: رئیس جمهور در تراز ایران و انقلاباسلامی، باید کسی باشد که خود را وقف حل مشکلات زندگی مردم کند و نباید دست از آرمانهای بزرگ این ملت و انقلاب و مقابله با نظم ظالمانه حاکم بر عالم بردارد.
خسروی یادآور شد:رئیسجمهور تراز، همچون شهید رئیسی، باید نظم ظالمانه جهانی بجنگد و در عین حال، دغدغه حل مشکلات مردم را در همین میدان مبارزه داشته باشد. نه حل مشکلات مردم را قربانی آرمانهای بزرگ کند و نه بهبهانه حل مشکلات مردم، دست از آرمانهای بزرگ بر دارد.
این مدرس دانشگاه اظهار کرد: امیرالمؤمنین(ع) در روایتی میفرمایند: «المؤمنُ نفسُه مِنه فی تَعَبٍ و النّاسُ مِنه فی راحة» یعنی، مومن خودش را در رنج قرار میدهد تا مردم در آسودگی باشند. شهید رئیسی در همه حوادث و بلایا کمتر از ۴۸ ساعت خودش را به آن منطقه میرساند. در سیستان خاکی شد و در خوزستان گلی و در مازندران بارانی اما درد مردم را داشت.
خسروی عنوان کرد: کسی که رئیسجمهور میشود، باید در تراز شهید رئیسی باشد و باید گفتمان ساختن ایران و ایجاد یک امتاسلامی را در مسیر آرمان عصر ظهور دنبال کند. رئیسجمهور تراز انقلاباسلامی، باید به قدرت اسلام ایمان داشته باشد و نباید مرعوب دشمنان اسلام شود.
وی گفت: رئیسجمهور باید ظرفیت ملّت ایران و جبهه مقاومت را در ایجاد تحولات بزرگ در جهان، قبول داشته باشد؛ کسانی که چنین خصوصیتی ندارند، اصلا نباید وارد این صحنه شوند. رئیسجمهور تراز باید بتواند قدرت کنونی ایجادشده بهوسیله اسلام و ملّت ایران و جبهه مقاومت را تبدیل به قدرت ملی و منطقهای و بینالمللی کند، کسی که نمیتواند چنین کاری انجام دهد، نمیتواند سکّان پیشرفت کشور را به دست گیرد و دولت تشکیل دهد.
ویژگیهای الگوی مدیریتی شهید جمهور
استاد دانشگاه المصطفی قم گفت: شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی، الگویی مدیریتی را ارائه داد که نمونهای برجسته از خدمتگزاری به مردم و تلاش در جهت بهبود شرایط جامعه بود. الگوی مدیریتی آیتالله رئیسی شامل چندین ویژگی بارز از جمله عدالتمحوری و انصاف، شفافیت، پاسخگویی و توجه به نیازهای مردم، تقویت تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد و تخلفات اداری بود که میتوان گفت از کتاب شریف نهج البلاغه الهام گرفته بودند.
وی با بیان اینکه عدالتمحوری و انصاف یکی از مهمترین اصول مدیریتی شهید رئیسی بود، یادآور شد: ایشان همیشه تأکید داشت که مدیران باید در برابر مردم پاسخگو باشند و عملکردشان به گونهای باشد که مردم بتوانند به وضوح آن را مشاهده و ارزیابی کنند.
خسروی بیان کرد: توجه به نیازهای مردم از ویژگیهای الگوی مدیریتی شهید جمهور بود، ایشان با برگزاری جلسات مردمی، سفرهای استانی و دیدارهای مستقیم با اقشار مختلف جامعه، به دنبال درک بهتر مشکلات و ارائه راهحلهای مناسب بود که در نهایت هم جان خودش را در همین مسیر تقدیم کرد.
این مدرس دانشگاه، گفت: برنامههای ایشان به گونهای بود که تولید داخلی را تقویت میکرد و با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، تلاش کرد تا وابستگی کشور به منابع خارجی را کاهش دهد؛ همچنین مبارزه با فساد و تخلفات اداری یکی از اولویتهای اصلی شهید رئیسی بود. ایشان با ایجاد ساختارهای نظارتی و تقویت دستگاههای بازرسی، سعی کرد تا فساد را در سطوح مختلف مدیریتی کاهش دهد.
وی تصریح کرد: الگوی مدیریتی شهید رئیسی توانست در مدت کوتاه دو سال و نه ماه تحولات مثبت و موثری را در جامعه ایجاد کند و مسئولان ما باید با ادامه دادن راه او و بهرهگیری از این الگوی مدیریتی، آیندهای بهتر را برای کشور رقم بزنند.
خسروی گفت: در رابطه با ضرورت شرکت در انتخابات از دو منظر میشود نگاه کرد؛ حق و تکلیف. یک شهروند از حقی که دارد میتواند برای تعیین سرنوشت خودش استفاده کند و در این بحث، حاکمیت باید زمینه را به گونهای رقم بزند که مردم حس کنند، با شرکت در انتخابات از حق خود استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: بُعد دیگر تکلیف است که یک شهروند حس کند در یک موقعیتی است که رأی وی میتواند پاسخ داشته باشد و به صلاح مملکت، نظام و تشیع است؛ کاملا جاافتاده است که هر چه شرکت مردم در انتخابات با شکوهتر باشد هم برای کشور و هم برای انقلاب و نظام برد بیشتری دارد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: مسلما دشمن به انتخابات ما نگاه میکند و اگر حضور پرشوری شکل بگیرد، حاکمیت میتواند در ارتباط با دیگران و حکومتهای منطقه به گونهای دیگر تعامل کند. به قول معروف در مصافهای بینالمللی قدرت چانهزنی نظام افزایش مییابد و اگر حضور ضعیف باشد این تعامل به گونهای دیگر و البته ضعیفتر خواهد بود.
وی تاکید کرد: حضور در انتخابات برای حفظ نظام، حفظ مصالح کشور، قاعده نفی سبیل که یک قاعده فقهی و عقلانی و همچنین تقویت نظام است ضرورت دارد؛ امیدوارم در این دور به برکت خون آیتالله رئیسی و مجاهدت ایشان و یاران شهیدش مردم به اقناع برسند که از این حق خودشان به خاطر ایران، اسلام و شهدا، خصوصاً شهدای خدمت استفاده حداکثری کنند.
خسروی یادآور شد: حاکمیت هم موظف است حضور مردم را پاس بدارد؛ زیرا مشارکت و شرکت در انتخابات بر اساس یک فرایند رخ میدهد و بی دنباله نیست و فراموش نکنیم که بدون حضور مردم از انقلاب و جمهوری اسلامی جز ظاهر چیزی باقی نمیماند.
این استاد دانشگاه گفت: انتخابات به یک معنا هم نمایش اقتدار نظام است و هم وجه مردم سالارانه آن را نشان میدهد و هم اینکه نشان میدهد مردم برای مدیریت اجرایی کشور به راههای غیر رادیکال فکر میکنند و همچنین فضای کشور را عقلانیتر و برای پیشرفت آمادهتر میکند.
انتهای پیام
نظرات