دکتر مهدی داوری در گفتوگو با ایسنا، به مناسبت فرا رسیدن سالگرد رحلت جانگداز بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) در مورد سیره عملی آن امام بزرگوار اظهار کرد: حضرت امام در تمام جهات انسانی دارای شخصیت منحصر و بی نظیر بودند و عنایت ویژه الهی بود که شخصیت همه بعدی و فاضل در تمام مسائل اخلاقی، دینی و سیاسی داشتند. امام راحل متخلق به اخلاق حسنه اسلامی و از طرفی دیگر سیاستمداری مقتدر بودند.
وی ادامه داد: حضرت امام سرشار از مهر و عطوفت و برای تمام خانواده ها الگوی عملی در سبک زندگی اسلامی بود و در عین حال، نماد مقاومت و ایستادگی در مقابل ظلم و استکبار بودند.
داوری افزود: حضرت امام دارای تقوای فردی و سیاسی و متقی به تمام معنا بودند و رعایت قانون و پیاده سازی اعتقادات دینی در سیاست مشخصه اصلی حضرت امام بود و منش امام معیار خوبی برای سنجش عملکرد مدیران، رهبران سیاسی و حتی سبک زندگی اسلامی است.
رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل در ادامه گفت: حضرت امام جایی نبود که الگوی عملی برای ارائه نداشته باشند. با تفکر و تامل در بعضی جملات حضرت امام مشخص میشود که ایشان به تمام زوایای زندگی بشری اشراف داشتند و سخنان خود را بر آن منوال ارائه می کردند. مثلا می فرماید: «دانشگاه کارخانه انسان سازی است» که این جمله واقعا جمله عمیقی است، چرا که دانشگاه در تمام زوایای زندگی انسان و جامعه تاثیر دارد و باید در جملات و فرمایشات امام دقت و تامل کنیم. مصداق آن این است که رضایت و نارضایتی در جامعه در مواقع زیادی به دست مدیران آن است که در دانشگاه و حوزه تحصیل کردهاند.
داوری گفت: باور عمیقی که حضرت امام(ره) به مردم داشتند و توجه ویژه ایشان به محرومین، الگوی عملی خوبی برای همه و به ویژه مدیران و سیاستگذاران است. در بحث عبادی و توحید، حضرت امام، مکتب توحید عملی را به خوبی نشان دادند و در موضوع خانواده و زنان و جوانان، الگوی فکری و عملی موثری بودند.
انتقال سیره رفتاری امام با استفاده از کلیپها، جملات کوتاه و رفتار عملی
رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل در بخش دیگر سخنان خود در مورد معرفی امام به نسل جوان و انگیزش علاقه جوانان نسبت به ایشان، اظهار کرد: باید زیبایی های رفتاری و اخلاقی حضرت امام را به شکل زیبا با استفاده از کلیپ ها و جملات کوتاه به نسل جدید ارائه کرد، زیباییهایی را که در رفتار و نگاه ایشان وجود داشت در قالب پیام های عملی کوتاه، مختصر و مفید بتوان انتقال داد.
داوری ادامه داد: ولی از همه مهمتر این است که طبق حدیث شریف که می فرماید «کونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیرِ أَلْسِنَتِکمْ» یعنی با عملتان مردم را دعوت کنید، همه ما در هر منصب و مقامی که هستیم باید رفتار حضرت امام را الگوی رفتاری خودمان قرار دهیم و در عمل پیاده کنیم.
وی افزود: حضرت امام شدیدا پایبند قانون بود و تاکید زیادی بر اجرای آن به آحاد مردم داشت و در استفتائات ایشان هم به عنوان یک مجتهد جامع الشرایط، عبارت "طبق مقررات جمهوری اسلامی" زیاد به چشم می خورد و این نکته مترقی هم باید خیلی مورد توجه مسئولین و مردم قرار گیرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه بیان کرد: واقعیت این است ما حتی با نگاه به برخی از شاگردان حضرت امام مثل مقام معظم رهبری، سردار سلیمانی، رئیس جمهور شهید و سایر بزرگواران محبوبیت آنها را در میان مردم می بینیم و این به خاطر این است که آنها رهرو راه امام بودند و سیره و منش ایشان را در زندگی شخصی و اجتماعی خود پیاده کردند و به همین خاطر محبوب قلبها شدند و بهترین راه این است که ما به فرامین حضرت امام چه در بعد فردی و چه در بعد اجتماعی و سیاسی عمل کنیم تا بتوانیم انتقال دهنده فرامین، اخلاقیات و سیره عملی حضرت امام باشیم.
داوری در پایان گفت: امیدواریم که همه ما در هر جایگاهی که هستیم بتوانیم یاد، نام و خاطره امام خمینی(ره) این شخصیت فاضل و فرزانه را در یادها زنده نگه داریم چرا که مطمئنا حضرت امام در تمام دنیا به عنوان فردی با کمال ارزشهای انسانی ، اسلامی ، اخلاقی ، مدیر و مدبر الگو و مورد توجه بوده و هستند.
انتهای پیام
نظرات