رضا احمدی امروز در جلسه با شرکتهای دانشبنیان در محل تالار ۱۶ آذر دانشگاه فنی و حرفهای مازندران با اشاره به اینکه اگر حجم کار شرکت کم باشد نیاز به بهروزرسانی مستندات وجود دارد، افزود: در این شرایط شرکت باید اظهارنامه و لیست جدید بیمه به ما ارائه کند اگر هم انجام ندهند از لیست دانشبنیانی خارج نمیشوند.
احمدی با بیان اینکه محصولات شرکت هر اندازه باشد وظیفه معاونت علمی ارزیابی و حمایت از آن است، گفت: زمانی که شرکتی قصد ارائه محصول جدید یا هر تغییر دیگری را دارد باید از طریق قسمت بررسی مجدد در سامانه دانشبنیان این کار را انجام دهد که مدت ارزیابی ۴۵ روز طول میکشد.
در ادامه پشوتنیزاده فعال دانشبنیان نیز با بیان اینکه شرکتهای نوآوری و فناور که درآمدشان تا مبلغ ۱۰ میلیارد تومان است از مالیات بر سود معاف هستند، گفت: اگر شرکتها دارای واحد آرندی «تحقیق و توسعه» باشند و اقدام به فعالیت در این زمینه کنند معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری وضعیت آنان را بررسی و برابر هزینهکرد آنان اعتبار مالیاتی اختصاص میدهد.
پشوتنیزاده از شرکتها درخواست کرد حتماً در سامانه دانشبنیان آییننامه بند «ب وط» را مطالعه کنند تا بتوانند از حمایتهای بخش تحقیق و توسعه برخوردار شوند.
وی افزود: پروژههای تحقیق و توسعه باید برای تولید محصول جدید، ارتقاء محصول یا خدمت قبلی، بهبود فرایند تولید و عملیات باشد تا اعتبار مالیاتی دریافت کند.
این فعال دانشبنیان معیار تأیید پروژه تحقیق و توسعه از نظر معاونت علمی و فناوری را نظاممند بودن یعنی دارای برنامه و خروجی مشخص، داشتن سطح فناوری محصول از متوسط به بالا و همینطور محصول جدید مطرح کرد.
وی سرفصلهای هزینهکرد بخش تحقیق و توسعه را در حوزههای هزینه خرید و نگهداری خودرو، تست و آزمون، همکاری فناورانه، هزینهکرد نیروی انسانی و...نام برد.
پشوتنی زاده با بیان اینکه هر شرکتی قادر به انجام سرمایهگذاری است، افزود: سرمایهگذاری به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم بر روی شرکتها انجام میشود.
وی شرایط شرکت سرمایهگذار را بورسی یا فرابورسی بودن، داشتن سرمایه ثبتی به میزان یک سیام آخرین سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی مطرح کرد و گفت: وقتی شرکت سرمایهگذار اقدام به خرید سهام شرکتی میکند مسلماً ارزش سهام شرکت سرمایهپذیر افزایش مییابد.
این فعال دانشبنیان با بیان اینکه برخی شرکتهای سرمایهپذیر علاقهای به واگذاری دانش فنی خود ندارند، افزود: این شرکتها میتوانند قرارداد خود را طوری تنظیم کنند تا دانش فنی از شرکت خارج نشود.
وی افزود: شرکتهای سرمایهپذیر که شامل دانشبنیانها، شرکتهای فناور و مستقر در پارک علم و فناوری هستند برای جذب سرمایهگذار ابتدا پروژه خود را به معاونت علمی و فناوری ارسال و پس از تأیید آن وارد امضای تفاهمنامه سرمایهگذاری شوند.
انتهای پیام
نظرات