• چهارشنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403030905845
  • خبرنگار : 50455

فروش مواد دخانی در فضای مجازی؛ مانع مبارزه با مصرف دخانیات

فروش مواد دخانی در فضای مجازی؛ مانع مبارزه با مصرف دخانیات

ایسنا/قم کارشناس مسئول برنامه دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: یکی از چالش‌های امروز ما تبلیغ و فروش محصولات دخانی در فضای مجازی است که کنترلی بر آن وجود ندارد؛ البته در کارگروه استانی از پلیس فتا خواستیم با این افراد برخورد شود.

محمد دبیری در گفت‌وگو با ایسنا، به مناسبت هفته بدون دخانیات اظهار کرد: آیین نامه ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی و آیین نامه اجرایی قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات از جمله قوانین بازدارنده در حوزه مصرف دخانیات است؛ همچنین بازرسین بهداشت طبق ماده ۱۳ آیین‌نامه اجرایی مواد خوردنی و بهداشتی با متخلفین در اماکن عمومی برخورد می‌کنند.

وی بر ممنوعیت قرار دادن استندهای تبلیغات دخانیات در اماکن عمومی تاکید کرد و گفت: تیم‌های بازرسی در حوزه نظارت‌ بر ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی، عدم قرار دادن تبلیغات دخانیات و عدم تبلیغ و فروش دخانیات در فضای مجازی و ممنوعیت فروش سیگار نخی و محصولات دخانی به صورت فله، ممنوعیت فروش محصول دخانی به افراد زیر ۱۸ سال تشکیل شده است.

کارشناس مسئول برنامه دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: یکی از چالش‌های امروز ما تبلیغ و فروش محصولات دخانی در فضای مجازی است که کنترلی بر آن وجود ندارد؛ البته در کارگروه استانی از پلیس فتا خواستیم با این افراد برخورد شود.

وی با اشاره به اینکه مرکز بهداشت موظف است بر عرضه قلیان در اماکن سرو غذا نظارت ‌کند، گفت: اصناف برای عدم اعطای مجوز به واحدهای فروش دخانیات همکاری خوبی داشتند، به ویژه در محدود اطراف حرم مجوز جدید صادر نکردند.

دبیری گفت: تشکیل تیم‌های بازرسی برای نظارت بر اماکن، چاپ و نصب بیش از ۱۵۰ بنر در سطح شهر و مراکز درمانی، نقاشی دیواری با هدف ارتقای آگاهی از مضرات مصرف دخانیات، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای افزایش سواد سلامت مردم، همکاری و مشارکت سمن‌ها در راستای قانون جامع کنترل دخانیات از جمله اقدامات مرکز بهداشت در راستای کنترل مصرف دخانیات در جامعه است.

وی گفت: در حوزه مبارزه با دخانیات نیازمند حمایت دستگاه‌های قضایی و همکاری ارگان‌هایی همچون شهرداری، اداره کل ورزش و جوانان هستیم؛ طی جلسات کارگروه استانی مصوبات خوبی در حوزه کنترل مصرف دخانیات داشتیم که امیدواریم روند اجرایی آن سرعت پیدا کند و به نتیجه مطلوب بیانجامد.

کارشناس مسئول برنامه دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم، بیان کرد: مرگ ناشی از مصرف دخانیات در کشور بالای ۵۰ هزار نفر در سال است و در حدود ۵۰۱ تریلیون دلار خسارت ناشی از مصرف دخانیات داریم.

 دبیری در پایان یادآور شد: تبلیغات زیاد محصولات دخانی در فضای مجازی، پایین بودن مالیات بر محصولات دخانی، در دسترس بودن، سود بالای عرضه قلیان برای فروشندگان، عطر و طعم جذاب مواد دخانی که سرطان زاست، افزایش تعداد کارخانجات دخانی و کمبود منابع درآمدی مالیاتی بر دخانیات با هدف استفاده در حوزه پیشگیری و توسعه فضاهای ورزشی، از جمله چالش‌هایی است که با آن مواجه هستیم.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha