به گزارش ایسنا، علی القاصی مهر در همایش تجلیل از قضات شورای حل اختلاف استان تهران ضمن تسلیت شهادت آیتالله رییسی و هیات همراهش گفت: آیت الله رییسی سالهای سال منشا خدمات بود. ضایعه بزرگی بود که در این دوران اتفاق افتاد و امیدواریم با رهنمودهای رهبری، جای این شهدا هر چه سریعتر پر شود و اداره امور کشور در دولت با وقفهای مواجه نشود.
وی خطاب به قضات شوراهای حل اختلاف گفت: لازم است از شما عزیزان بعنوان خدمتگذاران صدیق و دلسوزان در مجموعه دستگاه قضایی بیش از دیگر همکاران و فراتر از آنچه که استحقاق شماست، تجلیل شود.
رییس کل دادگستری استان تهران تاکید کرد: قوی ترین نهاد قضایی در نظام قضایی ماست زیرا از همه تخصص ها در این نهاد شریف حضور دارند.
رییس کل دادگستری استان تهران گفت: تمام عزیزانی که با ما همکاری می کنند، قشر نخبه هستند. نهاد شورای حل اختلاف مرکب از نیروهای کارآمد، متخصص و دلسوز و وظیفه شناس است و باید آن را ارج بنهیم و به وجود این عزیزان افتخار کنیم. امروز شما قضات فرهیخته و شاخص و توانمندی که به دادگستری تهران کمک می کنید، جلوه ای از توانمندی و کارآمدی و دلسوزی در امر رسیدگی به امور مردم هستید.
القاصی مهر ادامه داد: در سند تحول و تعالی قضایی یکی از ماموریتها مقوله صلح و سازش و مساله حل و فصل دعاوی با استفاده از شیوههای غیرقضایی اعم از شورای حل اختلاف و نهاد داوری و میانجی گری است که مورد تاکید قرار گرفته است. ماموریت دستگاه قضایی این است که دعوا را به حل و فصل نهایی برساند. در خیلی از موارد می بینیم در فرآیند پیچیده دادرسی چه راهی کوتاهتر و کم هزینه تر از مساله مصالحه وصلح و سازش است؟
رییس کل دادگستری استان تهران گفت: بعضا می بینیم در پروندهای درگیریهای فراوانی بین اصحاب پرونده به وجود میآید ولی اگر نزاع به مصالحه کشیده شود، می تواند بار سنگینی از دوش کارکنان قضایی بردارد و باعث آرامش مردم هم شود.
وی ادامه داد: دو دستورالعمل در ابتدای مسئولیت بنده در دادگستری استان اجرا شد. یکی استقرار شعب صلح و سازش در مجتمعهای قضایی بود، برای اینکه در بدو ورود خیلی از شکایات قبل از اینکه ثبت شود در یک شرایط بهتر و در جهت مصالحه بررسی شود که روند بسیار موثری بود و بالای ۵۰ درصد دعاوی و شکایاتی که به شعب مستقر در مجتمعها دادیم، به مصالحه ختم شده که ارزشمند است.
رییس کل دادگستری استان تهران افزود: دستورالعمل دیگر در پروندههای موضوع تصادفات بود که میدانید آمارش بالا ست. تصادفاتی که منجر به صدمات بدنی میشد تا دادسرا بیاید و بعد در دادگاه مطرح شود و مراحلش طی شود و منتهی به حکم شود زمان بر بود لذا دستورالعملی تنظیم و ابلاغ شد و هماهنگی با بیمه و پلیس راهور و مسئولین قضایی به عمل آمد و در قالب قانون و تنظیم گزارش اصلاحی میزان خسارتی که فرد مستحق است و باید توسط شرکت بیمه پرداخت شود ابلاغ و اجرا شد و در همان روز خسارت پرداخت می شود و در سریعترین زمان افراد به حقشان می رسند و کسی به این شیوه اعتراض هم نداشت. در دادگاههای صلح این رویکرد را قانونگذار رسمیت داده است.
وی در پایان گفت: در قانون دادگاههای صلح می بینید رویکرد قانونگذار به صلح است. در کنار دادگاههای صلح باید نهاد شورای حل اختلاف مستقر شود و تا جایی که می تواند کمک کند تا دعوا منجر به صلح و سازش شود. ان شاءالله در استان تهران دادگاههای صلح و سازش را در نیمه اول سال جاری بتوانیم اجرا کنیم و دادگاههای صلح رسما فعالیتشان را داشته باشند و مساله صلح و سازش در کنار دادگاههای صلح بیشتر شود.
انتهای پیام
نظرات