سیدعقیل مرتضوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به برگزاری جلسه سازگاری با کمآبی در روز گذشته در استانداری، بیان کرد: در این جلسه، نماینده سازمان زمینشناسی، گزارشهایی را اعلام کرد که طبق گزارش اعلامشده، بخشهای مشکلداری در زمین دیده شده، اما به مرحله خطرناک نرسیده و به اندازه یک تا دو سانتیمتر است. این پدیده، زمانی ایجاد میشود که میزان برداشت آب از آبخوانها، بیشتر از تغذیه آنها باشد که برای کنترل شرایط باید از اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی جلوگیری کرد که این برنامه در این سال آبی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی در اقلیم خشک و نیمهخشک است، افزود: ۱۱ دشت در این استان وجود دارد که هشت دشت، ممنوعه و ممنوعه بحرانیاند.
مرتضوی با بیان اینکه مجهز شدن ۹۰ درصد چاههای مجاز آب به کنتور هوشمند و مسدود کردن چاههای غیرمجاز، از دیگر اقداماتی است که میتوان برای کنترل شرایط انجام داد، اظهار کرد: در این استان ۳۳۸۰ حلقه چاه مجاز وجود دارد که میزان برداشت سالانه از آنها ۴۰۰ میلیون مترمکعب است، ولی سه برابر چاههای غیرمجاز بیشتر آب برداشت میکنند که با هوشمندسازی کنتورها میزان اضافه برداشت آنها کنترل میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان شمالی افزود: ۴۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در این استان وجود دارد که ۳۰ میلیون مترمکعب آب از آنها برداشت میشود. سال گذشته ۲۳۰ حلقه چاه غیرمجاز در این استان مسدود شد.
انتهای پیام
نظرات