کرمانشاه به عنوان یکی از استانهای کمتر توسعه یافته کشور از جمله استانهایی بود که مورد توجه ویژه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور شهید این دولت قرار داشت و آیتالله رئیسی در راستای برنامههای عدالت محور و محرومیتزدای دولتش همواره تلاش میکرد کرمانشاه در کنار دیگر مناطق کمتر توسعه یافته کشور، طور دیگری ببیند.
اگرچه کرمانشاه از دور دوم سفر استانی آیت الله رییسی محروم ماند، اما در جریان دور اول سفر دولت سیزدهم به کرمانشاه و در تمام مدت سه فعالیت این دولت، اقداماتی در این استان انجام شد که مردم تا سالهای سال میتوانند از برکات آن بهرهمند شوند.
خروج از سایه بیکاری مزمن و سابقهدار
شاید یکی از ماندگارترین اقدامات دولت سیزدهم برای استان کرمانشاه روند کاهشی نرخ بیکاری این استان با اقدامات صورت گرفته بعد از سالها گرفتاری در رتبههای اول بیکاری کشور باشد. استان کرمانشاه که بر اساس آمارها عمدتا استان اول یا دوم کشور از نظر نرخ بیکاری بود در این دولت با این جایگاه نامناسب فاصله گرفت و برای اولین بار بعد از چندین سال توانست جایگاه بهتری را کسب کند.
بر اساس اعداد و ارقام مستندی که مرکز آمار ایران اعلام کرده، نرخ بیکاری کرمانشاه در دو سال گذشته روند کاهشی داشته است، بگونهای که در سال ۱۴۰۰ که دولت سیزدهم کار خود را آغاز کرد بیکاری کرمانشاه ۱۴.۹ درصد بود که با هفت دهم درصد کاهش در سال ۱۴۰۱ به ۱۴.۲ درصد رسید.
روند کاهشی بیکاری کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ نیز با جدیت بیشتری ادامه داشت، بگونهای که سال گذشته نیز کاهش حدود دو درصدی نرخ بیکاری کرمانشاه را شاهد بودیم و به رقم ۱۲.۲ درصد رسیدیم و حالا خیز کرمانشاه با پشتوانه حمایتهای دولت به سمت نرخ بیکاری تک رقمی و رسیدن به میانگین کشور است.
همین دو هفته قبل بود که استاندار کرمانشاه به رئیس جمهور شهید پیشنهاد داد که برای کرمانشاه و پنج استان دیگری که نرخ بیکاری بالایی دارند یک کارگروه ملی اشتغال تشکیل شود که این پیشنهاد مورد موافقت رئیس جمهور و هیات دولت قرار گرفت و جلسه اول آن نیز به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شد.
قطعا راه این دولت برای ادامه نرخ بیکاری کرمانشاه ادامه خواهد یافت و خروج کرمانشاه از سایه شوم بیکاری مزمن و سابقهدار به عنوان هدیهای از سوی دولت سیزدهم به یادگار خواهد ماند.
احیاء بیش از ۵۰ واحد راکد در کرمانشاه
استفاده از ظرفیت واحدهای راکد و نیمه تعطیل همواره یکی از دغدغههای جدی دولت سیزدهم بوده؛ بگونهای که بر اساس آمارها نزدیک به ۹۰۰۰ واحد تولیدی و صنعتی راکد در این دولت احیا شده است.
در استان کرمانشاه نیز این مهم با جدیت دنبال شد و در این سالها شاهد احیاء واحدهای تولیدی بودیم که برخی از آنها چندین سال راکد بودند و با احیاء آنها چند هزار نفر به کار برگشتند و چند هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی نیز دوباره وارد چرخه اقتصادی کرمانشاه شده است.
بر اساس آمارها و بنا به گفته مریم آزادی معاون صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، سال گذشته ۲۰ واحد غیرفعال با سرمایه گذاری ۱۵۵۰ میلیارد تومان در استان کرمانشاه به چرخه تولید برگشت که این واحدها فرصت اشتغال برای ۴۵۰ نفر را فراهم کرد.
سال قبل از آن ( سال 1401) نیز ۲۰ واحد دیگر احیا شدند و برای امسال نیز احیا یازده واحد صنعتی در برنامه است و یکی از واحدهای بزرگی که امسال احیا آن در دستور کار قرار دارد کارخانه بزرگ اسیدسیتریک با سرمایهگذاری پنج هزار میلیارد تومان است.
دولت در کنار احیا واحدهای راکد به موضوع توسعه سرمایهگذاری صنعتی نیز توجه ویژهای داشته، بگونهای که تنها از محل تسهیلات سفر دور اول رئیس جمهور به استان کرمانشاه ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری صنعتی در این استان به نتیجه خواهد رسید که شامل برخی از طرحهای بسیار بزرگ و ماندگار است.
جهش آبرسانی به روستاهای کرمانشاه
در دولت سیزدهم اقدام بی نظیری در روند آبرسانی به روستاهای کرمانشاه با همراهی قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن(ع) آغاز شد، بگونهای که با به ثمر رسیدن کارهایی که آغاز شده پیشبینی میشود سال ۱۴۰۵ سال پایان مشکلات آبی کرمانشاه بعد از چند دهه باشد.
آنطور که چندی قبل رضا داودی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران اعلام کرد، آبرسانی به ۷۰۳ روستای استان از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ آغاز شده و از این تعداد آبرسانی به حدود ۳۲۰ روستا به بهرهبرداری رسیده است.
وی آبرسانی به این تعداد روستا طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را در ۲۰ سال اخیر بی سابقه دانست و تاکید کرد: برای آبرسانی به این روستاها بیش از ۶۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته است.
به گفته این مسئول، در مجموع تا قبل از فصل گرمای سال ۱۴۰۳ حدود ۳۵۰ روستای استان دارای آب پایدار خواهند شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه پیشبینی کرد، در سال ۱۴۰۳ در مجموع ۲۰۰ روستای استان آبرسانی شود.
سال ۱۴۰۵ که تنش آبی روستاهای کرمانشاه تمام شود و روستاها در فصل تابستان از آب سالم و پایدار برخوردار شوند، حتما خدمات جهادی دولت سیزدهم و رئیس جمهور شهید بیشتر خودنمایی خواهد کرد و به خاطر خواهد ماند.
بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه بعد از ۵۰ سال
یکی دیگر از اقدامات ماندگار دولت سیزدهم در کرمانشاه آغاز بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه بود. باندی که سال ۱۳۵۰ به بهرهبرداری رسیده و در این سالها نیز بهسازی نشده بود و نزدیک به ۵۰ سال نشست و برخاست روی این باند باعث شده بود نیاز جدی به بازسازی داشته باشد.
اگرچه قرار بود این پروژه چند سال قبل آغاز شود اما بنا به دلایلی به تاخیر افتاد که این تاخیر منجر به افزایش نزدیک به ۱۰ برابری هزینه مورد نیاز برای بهسازی باند فرودگاه شد، اما این افزایش هزینهها مانعی برای دولت سیزدهم به شمار نرفت و با تامین اعتبار کامل، پروژه بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه در اردیبهشت سال گذشته رسما آغاز شد.
مجتبی بیاتی مدیرکل فرودگاه کرمانشاه چندی قبل با اشاره به آخرین وضعیت پروژه بهسازی باند فرودگاه کرمانشاه که عملیات اجرایی آن به صورت رسمی از اردیبهشت سال گذشته آغاز شد، گفت: هماکنون این پروژه ۴۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم اگر مشکلی ایجاد نشود در فصل تابستان امسال به بهرهبرداری برسد.
پروژهای با سرمایهگذاری نزدیک به پنج هزار میلیارد ریال که اجرای آن تاثیر قابل توجهی در بهبود کمی و کیفی پروازهای کرمانشاه و کمک به جابجایی مسافر، تعاملات اقتصادی و اجتماعی استان خواهد داشت.
تابستان امسال که همه انواع هواپیماهای پهن پیکر از فرودگاه کرمانشاه به مقاصد مختلف کشور بلند شوند، مسافران حتما درودی به روح رئیس جمهور شهید میفرستند که تحولی در حمل و نقل هوایی کرمانشاه رقم زد.
گازرسانی به دو شهر و بیش از ۵۰۰ روستای کرمانشاه در دولت سیزدهم
جهش گازرسانی به شهرها و روستاهای دور افتاده، مرزی و صعبالعبور کرمانشاه از دیگر کارهای ماندگار دولت شهید ابراهیم رئیسی برای کرمانشاه است. سالی که دولت سیزدهم کشور را تحویل گرفت هنوز برخی شهرهای استان از نعمت گاز محروم بودند چه برسد، به روستاها. اما هم اکنون پوشش گازرسانی شهری استان به ۱۰۰ درصد رسیده و شهر دارای جمعیتی که فاقد گاز باشد در استان نداریم و در بخش روستایی نیز ۹۶ درصد جمعیت روستایی کرمانشاه در قالب بیش از ۲۲۰۰ روستا از نعمت گاز برخوردار هستند.
تنها روستاهای کمی برای گازرسانی باقی مانده که اکثر آنها زیر ۲۰ خانوار هستند، اما دولت سیزدهم حتی آنها را نیز رها نکرده و برای گازرسانی به این روستاها نیز برنامه دارد.
چندی قبل مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه اعلام کرد که از ابتدای دولت سیزدهم به دو شهر، ۵۰۲ روستا و ۷۲۴ واحد صنعتی استان گازرسانی شده است.
ناصر حسینی در تشریح عملکرد شرکت ملی گاز ایران در این استان از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون، گفت: با تلاش شبانهروزی همکاران شرکت گاز استان در دولت سیزدهم دو شهر نوسود و ریجاب در استان گازدار شدند.
وی ادامه داد: ۵۰۲ روستای استان نیز که دارای ۱۹ هزار و ۸۵۹ خانوار جمعیت هستند با اعتبار بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال در این دولت گازدار شدند.
امسال گازرسانی به ۵۰ روستای دیگر کرمانشاه نیز در برنامه است و وقتی این روستاها در فصل زمستان گرمای مطبوع بخاریهای گازی را برای اولین بار تجربه میکنند یاد سید ابراهیم رئیسی را گرامی خواهند داشت.
دولت سیزدهم به ریاست شهید ابراهیم رئیسی در بخشهای دیگر از جمله معدن، کشاورزی، زیرساخت، ورزش و ... هم منشاء اقدامات سازندهای برای کرمانشاه بوده و حتما یکی از نقاط عطف تاریخ این استان دولت سیزدهم است.
انتهای پیام
نظرات