«مجید دهقانیزاده» در نشست مشترک شورای برنامهریزی و توسعه و ستاد سهام استان ضمن تشریح برنامه عملیاتی تحقق شعار سال استان، به اقدام کم نظیر و مثالزدنی دولت سیزدهم در ابلاغ برنامه عملیاتی شعار سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: دولت پس از انتخاب شعار سال با همت والای خود و در کمترین زمان ممکن برنامه بسیار منسجم و دقیقی را برای تحقق آن آماده و ابلاغ کرد که نظیر آن را در سالهای گذشته بدین صورت نداشتهایم.
وی افزود: این برنامه با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور و طی جلسات فشرده دولت با اعضای خود آماده در هیئت وزیران به تصویب رسید که پس از ابلاغ آن استانها باید برش استانی را طراحی و به کشور ارسال کرد.
دهقانیزاده بیان کرد: در همین راستا پیشنویس برش استانی این برنامه از سوی یزد در کشور مورد اقبال قرار گرفت و به عنوان الگوی کشوری پذیرفته شد که باید تمامی استانها در این چارچوب برش استانی خود را طراحی و به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کنند.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان در همین راستا به تشریح برنامه عملیاتی تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» در استان پرداخت و گفت: برش استانی این برنامه در چارچوب برنامه کشوری بوده است تا امکان استفاده مطلوب از ظرفیتهای و امکانات طراحی شده توسط دولت مردمی انجام شود.
رییس سازمان مدیریت استان ضمن اشاره به ظرفیتهای استانی و با توجه به پیشرو بودن استان یزد در حوزههای علم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان در کشور، یکی از بخشهای ارزش آفرین مورد تاکید استان در این برنامه را توسعه اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد رقومی معرفی کرد و گفت: توجه ویژهای به استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان بهمنظور جهش تولید در این برنامه شده است.
دهقانیزاده در پیشبینی منابع تامین مالی استان برای تحقق برنامه عملیاتی جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار کرد: ۱۱۸ همت از منابع تامین مالی مختلف از جمله بودجه عمومی دولت، آورده بخش خصوصی، تسهیلات بانکی، بورس و بازار سرمایه، منابع داخلی شرکتهای دولتی، منابع شهرداریها، منابع خیری و مولدسازی پیشبینی شده است.
به گفته دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان، با توجه به صنعتی معدنی بودن استان یزد و قرارداشتن دفاتر شرکتها در تهران، بخشی از تسهیلات استان یزد در ردیف تسهیلات استان تهران منظور شده و این مهم در فایل اعلامی از سوی بانک مرکزی قید شده است.
دهقانیزاده در ارایه برنامه تفصیلی جلب مشارکت مردم به نقش مهم رسانهها و اثرگذاری آن در تحقق شعار سال اشاره کرد و خواستار مشارکت و همراهی تمامی دستگاههای ذیربط در اجرای کامل برنامهها شد و گفت: نباید انتظار داشته باشیم که یک بخش یا نهاد به تنهایی بتواند این برنامه را محقق کند چرا نیاز به مشارکت و همت تمامی مجموعهها دارد.
رییس سازمان مدیریت استان در راستای تکمیل طرحهای تولیدی نیمهتمام و احیای واحدهای تولیدی راکد و بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود استان با لحاظ صرفه و صلاح اقتصادی با استفاده از ظرفیتهای خالی بنگاههای تولیدی و تکمیل زنجیره ارزش تولید در این برنامه، اظهار کرد: در برنامه عملیاتی شعار سال استان، بهرهبرداری از ۴۸ طرح تولیدی نیمه تمام، احیای ۵۳ واحد تولیدی راکد و بازسازی و نوسازی ۱۰۰ واحد تولیدی پیش بینی شده است.
دهقانیزاده با بیان این که در این برنامه ایجاد ۱۸ هزار شغل و رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی در استان پیشبینی شده است، تاکید کرد: بدون بهرهوری رشد اقتصادی استان شکننده بوده و تداومی نخواهد داشت.
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان از بهرهبرداری و افتتاح ۱۵۲ طرح ملی و استانی در طی سال ۱۴۰۳ و عملیاتی شدن برنامه جهش تولید با مشارکت مردم خبر داد و گفت: ۷۲۷۹ میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات برای افتتاح این طرح نیاز است که پیشبینیهای لازم در این خصوص صورت گرفته است.
به گفته وی، در این برنامه عملیاتی توجه ویژهای به طرحهای زیرساختی و تامین آب، برق و گاز استان شده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت یزد، دهقانیزاده در پایان از نحوه پایش و ارزیابی اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در راستای تحقق این برنامه استانی سخن گفت و بیان کرد: گزارش پیشرفت تحقق اهداف کمی تعیین شده در این برنامه باید در بازههای زمانی سهماهه از ابتدای سال ۱۴۰۳ با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهیه و به استاندار و سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه شود.
انتهای پیام
نظرات