• شنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۰:۵۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1403022921503
  • خبرنگار : 50490

به مناسبت روز ملی موزه ؛

بابل پایلوت برگزاری نمایشگاه «آثار کمتر دیده شده میراثی»

بابل پایلوت برگزاری نمایشگاه «آثار کمتر دیده شده میراثی»

ایسنا/مازندران به مناسبت روز ملی موزه بیش از ۱۲۰ اثر در۱۴ نمایشگاه آثار کمتر دیده شده میراثی، در ۱۱ استان کشور برخط افتتاح شد.

به‌مناسبت روز ملی موزه بیش از ۱۲۰ اثر در۱۴ نمایشگاه «آثار کمتر دیده شده  میراثی»، امروز در ۱۱ استان کشور به صورت برخط افتتاح شد.

از این ۱۲۰ آثار که از موزه ملی به بهانه هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه به ۱۱ استان کشور به صورت موقت منتقل شده؛ شامل‌ ۱۰ ظرف سفالی (مازندران) است که شهرستان بابل به‌عنوان پایلوت انتخاب و این ۱۰ اثر نمایشگاهی در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.

قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی، ۲۹ اردیبهشت در آیین گشایش نمایشگاه آثار تاریخی برگزیده از موزه ملی ایران که در محل گنجینه بابل به صورت وبیناری برگزار شد، اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته میراث فرهنگی در ۱۱ استان در قالب ۱۴ نمایشگاه، بیش از ۱۲۰ شیء تاریخی کمتر دیده شده را به نمایش در آوردیم.

 علی دارابی با اشاره به اینکه امسال نهضت مرمت بناها در دستور کار قرار گرفت، افزود: همچنین نهضت اتمام پروژه‌های نیمه تمام استانی از اولویت برنامه‌های اجرایی است.

وی از تشکیل شورای عالی آموزش و پژوهش خبر داد و تصریح کرد:  در این راستا پروژه‌های مهمی طی دوسال اخیر با همکاری دانشگاه‌ها انجام شد که چند پروژه مطالعاتی در بخش موزه‌ها بوده است.

انجمن خیرین میراث فرهنگی

معاون میراث فرهنگی کشور از افتتاح دفاتر انجمن خیرین میراث فرهنگی در استان‌ها خبر داد و یادآور شد: تدوین سند ملی میراث فرهنگی‌ و تدوین سند ملی موزه‌داری از مهم‌ترین پروژه‌های ما به شمار می‌رود که به دنبال آماده سازی و تقدیم آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.

دارابی با اشاره به اینکه در صدد هستیم که هر شهر یک موزه داشته باشد، خاطرنشان کرد: ۳۶۰ پروژه میراثی داریم که بیش از هزار پروژه نیمه تمام میراثی در مازندران است.

بابل پایلوت برگزاری نمایشگاه «آثار کمتر دیده شده میراثی»

مدیرکل میراث فرهنگری، گردشگری وصنایع دستی مازندران با تبریک روز ملی موزه تصریح کرد: از دو هزار و ۸۰۰ اثر میراثی مازندران  بیش از هزار پروژه ما نیمه تمام است.

حسین ایزدی نیز در حاشیه این نمایشگاه بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ حفاظت از آثار میراثی در جامعه اشاره کرد و گفت: تا زمانی که این مهم را فقط از اداره میراث انتظار داشته باشیم مشکل حل نمی‌شود باید همه دستگاه‌هایی که مالکیت این موضوع را دارند همکاری کنند.

وی با اشاره به اینکه هر چند هرساله با افزایش اعتبار در این حوزه مواجه هستیم اما جوابگو نیست و به کمک دیگر دستگاه‌های متولی و مشارکت خیرین میراثی نیاز داریم، خاطرنشان کرد: امسال اتمام پروژه‌های نیمه کاره در دستور کار قرار گرفت، مازندران به سبب اینکه استان رطوبت خیز است پروژه‌های نیمه کاره زیادی دارد.

ایزدی با بیان اینکه بابل پایلوت موزه‌های استان و جزو موزه‌های شاخص کشوراست، یادآور شد: موزه بابل از مهمترین موزه استان از بین هشت موزه دولتی مازندران است لذا پایلوت برگزاری این نمایشگاه شده است.

وی با اشاره به اینکه در تمامی کاووش‌ها سفال مازندران هنر دست صنعتگران از گذشته تاکنون بوده است، افزود: از ۱۱ موزه‌ای که امروز رونمایی می‌کنیم ۱۰ آثار برجسته سفال قدیمی مازندران در این موزه‌ها رونمایی می‌شود که از موزه ملی ایران موقت به موزه بابل انتقال داده شد.

وی از انجام ۳۰ برنامه شاخص در هفته میراث فرهنگی در مازندران خبر داد و گفت: افتتاح موزه روستایی تنکابن از جمله این برنامه‌ها است.

مدیر کل میراث فرهنگری، گردشگری وصنایع دستی مازندران با اشاره به اینکه این نمایشگاه در طول هفته میراث فرهنگی در این موزه در معرض دید علاقمندان قرار می‌گیرد، تصریح کرد: آثار تاریخی شناسنامه و کد اصالت فرهنگی مردم مازندران است.

ایزدی با اشاره به اینکه این ۱۰ اثر انتقالی قدمت ۱۲۰۰ ساله دارد و مربوط به ابتدای دوره اسلامی متعلق به استان مازندران است، گفت: توسعه، حمایت، نگهداری و مرمت میراثی دغدغه اصلی ماست اما اعتبار حداقلی است لذا از خیرینی که در حوزه نوسازی مدارس فعالیت دارند تقاضا داریم به حوزه فرهنگ هم عنایت داشته باشند.

وی از تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی در مازندران خبر داد و افزود: در سفر رئیس جمهور هم مصوبات خوبی داشتیم که امیدواریم با این اتفاقات شاهد اقدامات خوبی در این حوزه باشیم.

بابل پایلوت برگزاری نمایشگاه «آثار کمتر دیده شده میراثی»

وجود هشت موزه تحت پوشش وزارتخانه در مازندران

مسئول موزه‌های مازندران نیز اظهار کرد: هشت موزه تحت پوشش وزارتخانه  ۱۵ موزه تخصصی و چهار موزه غیر وابسته در مازندران داریم.

مریم الطافی نیز در حاشیه این نمایشگاه افزود: اداره کل میراث فرهنگی مازندران در راستای پاسداشت میراث فرهنگی اقدام به برگزاری نمایشگاهی در موزه تاریخی بابل از آثار کمتر دیده شده کرده است.

وی ادامه داد : این آثار شامل ۱۰ ظرف لعابدار دوره اسلامی هستند که با تکنیک خاص مازندران ساخته شدند و هم اکنون در موزه ملی ایران نگهداری می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه استان مازندران توانست این آثار را به طور امانی از موزه ملی ایران به استان انتقال دهد، یادآور شد: این نمایشگاه به مدت یک ماه در موزه بابل پذیرای پژوهشگران و اهالی فرهنگ و بازدیدکنندگان است.

اهدای اشیاء مردم شناسی در بابل

مسئول موزه شهرستان بابل نیز با اشاره به اینکه ۱۲۰ اثر ثبت اموال در گنجینه بابل داریم، گفت: این ۱۲۰ اثر موجود از آثار باستان شناسی حاشیه دریای خزر است.

زبیده جعفری بااشاره به اینکه ظرف سه سال اخیر طبقه همکف به موزه اضافه و ۲۰ اثر در آن گنجانده شد،یادآور شد: بیشتر آثار اهدایی مردم بوده و هربار به تعداد آثار ما افزوده می‌شود.

وی افزود: گنجینه بابل به سبب قدیمی‌ترین موزه مازندران، جایگاه خاصی داشته و مردم تمایل دارند اهدایی خود را در این شهرستان به امانت بگذارند.

مسئول موزه شهرستان بابل با اشاره به اینکه شهرستان بابل دارای یک موزه و یک خانه موزه است، خاطرنشان کرد: ویترین‌های ما باید بروز باشد در حالیکه با استاندارد بین‌المللی فاصله داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha