این جهادگر اردبیلی از سال ۱۳۹۳ همکاری خود را با حوزه پژوهش جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل آغاز و طی این مدت توانست آزمایشگاه تخصصی کشت بافت گیاهی و آزمایشگاه سلولی مولکولی را راه اندازی کند. در سال ۱۳۹۸ به عنوان پژوهشگر برتر جهاد دانشگاهی در بین دستگاههای اجرایی استان انتخاب شد.
وی چاپ هفت عنوان کتاب در حوزه تخصصی کشاورزی و ارائه بیش از ۴۰ مقاله علمی در ژورنالها، نشریات و کنفرانسهای ملی و بینالمللی و کسب چندین مقام ملی و بینالمللی در حوزههای علمی را در کارنامه تخصصی خود دارد.
وی مجری و همکار بیش از ۱۰ طرح پژوهشی دانشگاهی و جهاد دانشگاهی و مدرس دانشگاه محقق اردبیلی و دانشگاه جامع علمی کاربردی است.
همچنین در سوابق علمی و اجرایی این پژوهشگر جهاد دانشگاهی، عناوینی همچون دانشجوی برتر سال ۱۴۰۱، رتبه یک دکتری، برگزیده چندین طرح بنیاد ملی نخبگان و دبیر هیأت اندیشهورز نخبگان در راستای حل مسائل مهم کشور، فناور برتر، پژوهشگر برتر استان و دانشگاه عنوان شده است.
این پژوهشگر نخبه به جهت مجموعه فعالیتهای علمی و پژوهشی خود توانست با دریافت نشان علمی «نوبل ایرانی» و جایزه بنیاد البرز در جمع ۶۰ برگزیده این جایزه قرار گیرد.
دکتر تهامی در گفت وگویی با ایسنا به اجرای یکی از طرحهای کاربردی که برای استان اردبیل انجام داده اشاره کرد و گفت: همهساله از محل بروز سرماهای فرو انجماد مخصوصاً سرمای دیررس بهاره خسارات زیادی به محصولات کشاورزی و باغهای میوه استان اردبیل وارد میشود در این زمینه با نگارش پروپوزال طرح و تصویب آن در بنیاد ملی نخبگان کشور، هیات اندیشه ورز نخبگانی که دبیر و مجری آن می باشم را تشکیل داده و با به کارگیری دانش و تجربه اساتید، نخبگان، کارشناسان و باغداران و نیز متخصصین کشوری و بین المللی که در راستای امکان سنجی روشها و فناوریهای کاهش خسارت تلاش کرده و در صورت موفقیت، راهکارها و تجارب مناسب به سایر استانهای درگیر با موضوع نیز ارایه خواهد شد.
وی افزود: از دیگر کارهای تحقیقاتی بنده سنتز بذر مصنوعی گیاهان مقاوم به خشکی برای احیاء مراتع کشور و تولید نشاء F1 گیاهان است که فاز تولید آزمایشگاهی این طرح ها به پایان رسیده و مقالات علمی آن نیز به چاپ رسیده و در ادامه مسیر در حال بررسی تولید تجاری این محصول و در نهایت ممانعت از خروج ارز از کشور و رسیدن به توان خودکفایی در بحث صنعت بذر هستیم.
برنده جایزه نوبل ایرانی خاطرنشان کرد: در دنیای کنونی، علم و فناوری هر روز در حال پیشرفت است؛ اما ایفای نقش در این پیشرفت، بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) نیازمند نگاه صحیح و ریلگذاری درست برای رسیدن از واقعیتهای موجود به بایدهاست. صعود به قلههای موفقیت و پیشرفت کشور که اکنون نزدیک آن هستیم نیازمند آسیبشناسی جدی از آنچه بهعنوان موانع و مشکلات مطرح است و تلاش برای رفع آن می باشد.
این پژوهشگر به مشکلات عمده ای که بر سر راه نخبگان وجود دارد اشاره کرد و گفت: عدم استفاده از نخبگان جوان، پرتلاش و صاحب ایده در جایگاه اصلی و مطابق با تخصصشان در بدنه دولت در راستای پیشرفت کشور و رسیدن به توان خود اکتفایی و عدم توجه به بحث معیشتی، رفاهی و جایگاه اجتماعی نخبگان است.
وی افزود: در بحث کشاورزی در حوزه تخصص خود وجود چالش بزرگ خشکسالی و تهی شدن مراتع کشور از پوشش گیاهی و نیازمندی آن به احیاء مجدد و همچنین وجود مشکل در زمینه صنعت تولید بذر صیفیجات و گیاهان دارویی می باشد که ما سربازان جان بر کف انقلاب اسلامی با تمام توان آماده ارائه راهکارهای عملیاتی و کاربردی هستیم.
تهامی با تاکید بر حمایت دولت از نخبگان گفت: حداقل انتظارمان از دولت ایجاد شغل مناسب با حوزه تخصصی برای اثر بخشی بیشتر در جامعه و قرار گرفتن در ردههای مدیریتی برای پیاده سازی ایده هایمان در کشور میباشد. در دیدار نخبگان کشور که در سال ۱۴۰۲ در محضر مقام معظم رهبری بودیم ایشان فرمودند: «نخبه باید در جامعه احساس کند که ارزش آفرین است در جامعه باید دیده شود» امید است که مسئولان کشوری به طور جد از نخبگان حمایت کنند.
وی درباره نحوه دریافت جایزه البرز اظهار کرد: بنیاد فرهنگی البرز در طول بیش از نیم قرن از عمر خود، صرفاً در بخش اهدای جوایز علمی به نخبگان کشور فعالیت میکند و در طول این سنوات، بیش از چندین هزار نفر از برترینهای کشور را مورد تقدیر و تشویق قرار داده است.
از این جایزه به عنوان نوبل ایرانی یاد میشود و برگزیدگان مشمول حمایت ۹۰ میلیارد ریالی میشوند که از محل موقوفه البرز تامین میشود که بنده در بخش نخبگان و در رشته کشاورزی توانستم این جایزه را کسب کنم. این جایزه قابلیت معرفی به عنوان نوبل ایرانی در تراز جوایز علمی معتبر جهان دارد.
انتهای پیام
نظرات