رئیس دانشگاه تبریز روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت در هفتمین گردهمایی سراسری خیّران آموزش عالی کشور در این دانشگاه گفت: دانشگاههای ایران بر خلاف دانشگاههای دنیا به شدت به بودجههای دولتی وابسته هستند که این موضوع نشان از نقش قابل توجه واقفان و خیران در پیشرفتهای علمی و دانشجویی و فناوری دانشگاههای دنیا است.
صفر نصراله زاده ادامه داد: دانشگاه تبریز با قدمتی بیش از ۷۵ سال دارای ۸۰۰ عضو هیات علمی، ۲۴ هزار دانشجو، ۲ هزار و ۱۰۰ دانشجوی خارجی، ۲۰ دانشکده و ۲ پردیس دانشگاهی است و یکی از دانشگاههای تاثیرگذار در سطح ملی و بین المللی است و بر اساس آمارها بین ۶ دانشگاه برتر کشور قرار دارد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: سود اصلی پروژههای دانشگاهها شامل تولید علم و فعالیتهای علمی به جامعه میرسد و بهره ور اصلی آن آحاد نیز جامعه هستند و خیران در کمک به مراکز علمی و تربیتی هیچ تردیدی به خود راه نمیدهند.
وی گفت: بررسیها نشان میدهد که بیشترین موقوفات و بخششها با هدف گسترش علم و دانشگاه مثل احداث دانشکده، کتابخانه، کمک به دانشجویان، پژوهش و فناوری و پیشرفت دانشگاهها مرتبط است.
وی از همکاری بالای خیران در دانشگاههای دنیا خبر داد و گفت: بررسی آمارها نشان میدهد که اغلب دانشگاههای بزرگ دنیا وابسته به بخشش خیران هستند و در ایران و تمدن اسلامی نیز این موضوع یک ریشه دیرینه دارد. هزینه دانشگاه ربع رشیدی از افتخارات آذربایجان و تبریز، در ۷۰۰ سال قبل با بیش از یکهزار و ۵۰۰ دانشجو توسط خیران تامین میشد.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه دانشگاههای سطح بالای دنیا با کمکهای چندین میلیون دلاری اداره میشوند، گفت: وقف در اندازههای کوچک هم ارزش بسیار بالایی دارد و هر کسی به اندازه توان خود میتواند در تعلیم و تربیت مشارکت کند.
انتهای پیام
نظرات