• چهارشنبه / ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403022619362
  • خبرنگار : 50664

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی:

ناترازی انرژی با مشارکت بخش خصوصی جبران می‌شود

ناترازی انرژی با مشارکت بخش خصوصی جبران می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: ناترازی انرژی با مشارکت بخش خصوصی جبران می‌شود.

نسرین یوسفی عارفی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مشکل ناترازی انرژی موضوعی است که در دو سال گذشته کشور با آن مواجه بوده و خراسان رضوی نیز از این مسئله مستثنا نیست زیرا شدت مصرف انرژی متأسفانه هرسال افزایش می‌یابد و ما به‌تناسب آن نتوانسته‌ایم تولید انرژی داشته باشیم، لذا این امر منجر به افزایش نا ترازی می‌شود.

وی با بیان اینکه پارسال میزان ناترازی انرژی ۱۵ هزار مگاوات بود و امسال پیش‌بینی می‌شود ناترازی انرژی حدود ۱۷ هزار مگاوات باشد، تصریح کرد: با توجه به سهم خراسان رضوی از ناترازی انرژی، این موضوع می‌تواند مشکلاتی را در بخش‌های مختلف صنعت و کشاورزی ایجاد کند.

بار ناترازی انرژی روی بخش صنعت و کشاورزی

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی افزود: با توجه به سیاست‌های دولت در یک‌سال و نیم اخیر در خصوص مستثنا کردن بخش خانگی و تجاری از بحث ناترازی انرژی و عدم قطعی برق این دو حوزه، بار این ناترازی روی دوش کشاورزی و صنعت افتاد، به طوری که در سال گذشته تقریباً در اوایل تابستان هر هفته یک روز و در ادامه در پیک بار یک و نیم روز موضوع کاهش مصرف برق در بخش صنعت و در بخش کشاورزی پنج روز داشتیم که امسال پیش‌بینی می‌شود این میزان قطعا افزایش پیدا کند.

یوسفی عارفی بیان کرد: دولت در زمینه رفع مشکل ناترازی انرژی مشوق‌هایی را در نظر گرفت و قانون‌گذار زمینه افزایش تولید انرژی‌های تجدید پذیر را فراهم کرد زیرا سهل‌الوصول‌ترین مسیر برای رفع مسئله نا ترازی، تولید انرژی پاک در پیک مصرف است زیرا نیروگاه‌های خورشیدی در پیک مصرف، انرژی تولید می‌کنند و عملاً در مقیاس‌های کوچک نیز قابل اجرا هستند.

وی خاطرنشان کرد: پیگیری‌هایی که پارسال از طریق کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با شرکت‌های توزیع برق انجام دادیم خوشبختانه به دو موضوع منجر شد که اولاً مشارکت بخش خصوصی به حوزه رفع ناترازی انرژِی کمک کند که منتج به ابلاغ مصوبه‌ای با این مضمون شد که اگر واحدهای صنعتی ۳۵ درصد مصرف انرژی خود را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تأمین کنند از قطعی برق مستنثا می‌شوند.

یوسفی عارفی ادامه داد: مصوبه دیگری در هفته‌های گذشته با حمایت شرکت‌های توزیع برق استان خراسان ارائه شد که اگر چاه‌های کشاورزی ۸۰ درصد دیماند مصرفی‌شان را نیروگاه خورشیدی بزنند از قطع برق مستثنا می‌شوند و دولت برای مازاد تولید آن‌ها در خارج از پیک مصرف می‌تواند خرید تضمینی داشته باشد و یا آن‌ها در بورس کالا، انرژی تولیدی‌شان را می‌توانند بفروشند که این امر خود منجر به این می‌شد که ماجرای پارسال و پیک قطعی برق که عامل قطعی آب کشاورزی هم هست و خسارت‌هایی برای کشاورزان و محصولات آن‌ها به دنبال دارد، اتفاق نیفتد.

پیگیری موضوع تولید انرژی پاک در خراسان رضوی

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با تأکید بر اینکه برای اجرایی شدن تولید انرژی پاک در استان پیگیر هستیم، خاطرنشان کرد: اکنون یک مجموعه دانش‌بنیان در استان پیشنهادانی در خصوص داده قطعی برق واحدهایی که در بازار آلفا حضور پیدا می‌کنند داده است. به این صورت که در بازار آلفا، خود مصرف‌کننده‌ها که روی یک فیدر هستند باهم همکاری می‌کنند و صرفه تولید خود را تنظیم می‌کنند تا بار فیدر در زمان پیک، محدودیت‌ها را اعمال کند.

یوسفی عارفی یادآور شد: ما برای اجرایی شدن طرح این شرکت دانش‌بنیان به آنها کمک می‌کنیم و این یکی از موضوعاتی است که با توجه به شکل گرفتن این شرکت دانش‌بنیان در خراسان رضوی و تأیید آن از سوی وزارت نیرو پیگیری می‌کنیم تا ناترازی انرژی را با تولید برق و همکاری بین واحدهای صنعتی جبران کنیم تا پیک مصرف را پشت سر بگذاریم.

لزوم پیگیری موضوع بهینه‌سازی مصرف

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به موضوع مهم پیگیری الگوی مصرف و بهینه‌سازی مصرف گفت: در این زمینه جلساتی با بخش دولت و حوزه قانون‌گذاری داشتیم تا بخش خصوصی به موضوع بهینه‌سازی مصرف تشویق شوند که قانون هم برای این امر تصویب‌شده و گواهی بهینه‌سازی مصرف در قانون هفتم توسعه گنجانده‌شده و در آئین‌نامه ۱۴۰۰ مصوب و ابلاغ‌شده که کمیته‌ای گواهی بهینه‌سازی مصرف صادر کند و این گواهی قابلیت خریدوفروش را داشته باشد.

وی با اشاره به تهیه بسته فرهنگ‌سازی در خصوص بهینه‌سازی مصرف اظهار کرد: در این زمینه اقداماتی با شرکت‌های توزیع برق انجام داده و در دست انجام داریم.

یوسفی با بیان اینکه هم‌اکنون یک طرح پژوهشی در دست پیگیری داریم که بر اساس آن سیمای انرژی استان را به معنای واقعی استخراج کنیم تا بر مبنای سیمای واقعی مصرف انرژی، بتوانیم اعلام کنیم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته میزان انرژی سالانه بخش صنعت چقدر است و سال آینده با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، چقدر ناترازی انرژی استان کاهش می‌یابد، گفت: رفع مشکلات واحدهای صنعتی با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده امکان‌پذیر است و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در استان در یک سال گذشته در بخش صنعت افزایش داشته و امسال در بخش کشاورزی با شدت بیشتری در حال اجرا است.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: در بخش صنعت در شهرک‌های صنعتی توس روی دو تا سه فیدر تعداد زیادی نیروگاه‌های خورشیدی نصب‌شده که واحدهای صنعتی به این فیدرها وصل هستند و در کشاورزی نیز بر اساس اعلام جهاد کشاورزی، بیش از ۲۰۰۰ چاه‌دار اعلام آمادگی کردند تا در پیک مصرف به نیروگاه‌های خورشیدی مجهز شوند.

بخش صنعت به سمت صرفه‌جویی در مصرف انرژی رفته است

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: بخش صنعت در زمینهٔ صرفه‌جویی انرژی اقدامات خوبی انجام داده، به طوری که در ۱۰ سال گذشته مصرف انرژی در بخش صنعت افزایش چندانی نداشته که این نشان‌دهنده دو موضوع است؛ یا واحدهای صنعتی در زمینه بهینه‌سازی مصرف اقدام کرده‌اند یا تعداد واحدهای صنعتی رشد نداشته‌اند که می‌بینیم رشد صنعتی به‌صورت نرمال هرسال در استان اتفاق افتاده لذا نتیجه می‌گیریم بخش صنعت در سال‌های اخیر به سمت صرفه‌جویی و مصرف بهینه حرکت کرده است.

وی با تأکید بر لزوم ترغیب صنایع به بهینه‌سازی مصرف انرژی به‌ویژه در صنایع قدیمی، اضافه کرد: بهترین راه این است که توسط دولت گواهی بهینه‌سازی مصرف منتشر شود تا صاحبان صنایع از عایدی ناشی از کاهش مصرف استفاده کنند.

یوسفی عارفی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری‌های خوبی در حوزه تأمین انرژی پاک توسط بخش خصوصی در استان صورت گرفته است، اظهار کرد: بخش خصوصی در کاشمر مجموعه ۱۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی را در دست احداث دارند هرچند هنوز موارد اجرایی در حوزه تضامین و ... انجام نشده است.

وی ادامه داد: مهم‌ترین مشکل بخش صنعت در مواجهه با مسئله ناترازی انرژی این است که این بخش در ساعات اوج کاری خود یک یا دو روز در هفته به دلیل قطعی برق مجبور است تولید خود را کاهش دهد؛ حال‌آنکه قطعی برق در لحظه صنایع را دچار خسارت‌های بسیاری می‌کند و گاه فرآیند راه‌اندازی برخی دستگاه‌ها چند روز طول می‌کشد لذا یکی از دغدغه صنعتگران قطعی برق و خاموش کردن سیستم‌های کارخانه‌شان است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بخش خصوصی سرمایه‌گذاری برای جبران ناترازی برق انجام داده و مشکلات ناشی از این معضل کاهش یافته، به طوری که تعدادی از فعالان بخش صنعت مجهز به سوخت‌های دیزل شدند، هرچند که خود این امر با توجه به تأمین سوخت مورد نیاز مشکل‌ساز است اما برخی واحدهای صنعتی به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی رفته‌اند که ما در استان خراسان رضوی شاهد وجود این نیروگاه‌ها در واحدهای صنعتی هستیم که در این زمینه در کشور بی‌نظیر است و ما شاهد صرفه‌جویی مطلوب مصرف انرژی در واحدهای صنعتی استان هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha