• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۷:۵۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403022518631
  • خبرنگار : 50040

دبیر شبکه مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت عنوان کرد

هجمه عوامل خارج از سیستم بهداشت و درمان بر سلامت مردم

هجمه عوامل خارج از سیستم بهداشت و درمان بر سلامت مردم

ایسنا/گیلان دبیر شبکه مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت با بیان اینکه ۷۵ درصد سلامت مردم تحت تاثیر عوامل خارج از سیستم بهداشت و درمان است، گفت: مراکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت می‌خواهند جلوی هجمه این عوامل بیرونی بر سلامت مردم را بگیرند.

دومین نشست ملی شبکه مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت طی روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حال برگزاری است.

دکتر علیرضا اولیایی منش در حاشیه این نشست در گفت وگو با ایسنا، ۷۵ درصد سلامت مردم را تحت تاثیر عوامل بیرونی دانست و اظهار کرد: محیط پیرامون افراد از مسائل کلان مانند سیاستگذاری‌های اجتماعی و اقتصادی گرفته تا مسائل خرد مانند سبک زندگی، بر سلامت اثرگذار است.

وی با بیان اینکه افراد بر سلامت یکدیگر اثر گذار هستند، افزود: با یکسری تهدیدکننده‌های سلامت در دوران معاصر مواجه هستیم که هر چقدر بیمارستان بسازیم و تجهیزات بخریم و دارو تولید کنیم، نمی‌توانیم جلوی هجمه این عوامل بیرونی بر سلامت مردم را بگیریم.

دبیر شبکه مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، آلودگی‌های زیست محیطی و حوادث ترافیکی را جزو مهمترین عوامل مرگ و میر دانست و تصریح کرد: فقر و آموزش و سواد و محل زندگی و... نیز بر سلامت مردم موثر هستند.

اولیایی منش، با اشاره به فعالیت ۳۶ مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در کشور، خاطرنشان کرد: این مراکز بنا دارند اولویت‌های استانی تهدیدکننده سلامت را شناسایی کرده و برای آنها برنامه ریزی لازم را داشته باشند.

وی با بیان اینکه در نشست‌های سالانه شبکه مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت تکالیف مراکز استانی را مشخص می کنیم، ادامه داد: به دنبال شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و راه های مداخله و مقابله با آن‌ها هستیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست گیلان را یکی از مفیدترین نشست‌های این شبکه ملی در حوزه‌های تحقیقاتی و اجرایی دانست و تاکید کرد: برای مقابله با عوامل اجتماعی موثر بر سلامت باید با سایر بخش‌ها تعامل داشته باشیم.

وی خواستار توجه ویژه روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی استان ها به موضوع عوامل اجتماعی موثر بر سلامت شد و خاطرنشان کرد: باید نقش سازمان‌ها در اصلاح سلامت مردم را مطالبه کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به فعالیت ۱۲ ساله شبکه ملی مراکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، عنوان کرد: مهمترین وظیفه ما شناسایی عوامل تهدیدکننده سلامت و یادآوری نقش سایر سازمان ها و مطالبه گری از آنهاست و قطعا با تحقق این مهم شاهد کاهش بار بیماری و مرگ و میر در سال های آتی خواهیم بود و دغدغه کمبود پزشک و پرستار و تخت بیمارستانی و... را نخواهیم داشت.

وی باروری پایین، سالمندی، آلودگی های محیط زیست، حوادث ترافیکی و... را از جمله اولویت‌های استان گیلان در حوزه سلامت دانست و گفت: هر استانی باید به شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بپردازد و ذی نفعان و دستگاه‌های مرتبط را شناسایی کند.

اولیایی منش با اشاره به فعالیت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور با حضور ۱۹ وزارتخانه و سازمان، یادآور شد: در سطح ملی موفق به شناسایی تعدادی از عوامل اجتماعی موثر بر سلامت شده‌ایم که در بخش‌های زیست محیطی و اقتصادی و آموزش و سواد سلامت و حاشیه نشینی و گروه‌های آسیب پذیر و روابط اجتماعی و... است.

وی بر تکامل ذهنی، روحی، جسمانی و اجتماعی افراد از دوران کودکی به عنوان مولفه سلامت تاکید کرد و گفت: ناامنی‌های غذایی نیز از عوامل موثر بر سلامت فرد و جامعه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha