به گزارش ایسنا، فضاپیمای ناسا موسوم به «جونو»(Juno) در طول پنجاه و نهمین پرواز خود از نزدیک سیاره مشتری در هفتم مارس ۲۰۲۴، عکسهایی را از این سیاره غولپیکر ثبت کرد.
به نقل از ناسا، عکسهای جدید جونو، نگاه خوبی را به کمربندهای رنگارنگ مشتری و طوفانهای در حال چرخش آن و همچنین لکه سرخرنگ بزرگ ارائه میدهند. بررسی دقیق عکسها نشان میدهد که آنها دو نگاه اجمالی را نیز به قمر کوچک «آمالتیا»(Amalthea) داشتهاند.
آمالتیا با شعاع ۸۴ کیلومتری، شبیه به سیبزمینی است و جرم لازم را برای کشیدن خود به داخل یک کره ندارد. فضاپیمای «گالیله»(Galileo) ناسا در سال ۲۰۰۰، برخی از ویژگیهای سطحی از جمله دهانههای برخوردی، تپهها و درهها را نشان داد. آمالتیا در مدار قمر «آیو»(Io) میچرخد و تکمیل مدار آن، ۰.۴۹۸ روز زمینی طول میکشد.
آمالتیا سرخرنگترین جرم منظومه شمسی است و مشاهدات نشان میدهند که گرمای بیشتری را نسبت به خورشید دریافت میکند. دلیل میتواند این باشد که هنگام گردش در میدان مغناطیسی قوی مشتری، جریانهای الکتریکی در هسته ماه ایجاد میشوند. از طرف دیگر، گرما میتواند ناشی از تنشهای جزر و مدی ایجادشده در اثر گرانش مشتری باشد.
زمانی که اولین عکس گرفته شد، فضاپیمای جونو در حدود ۲۶۵ هزار کیلومتری بالای ابرهای مشتری، در عرض جغرافیایی حدود پنج درجه شمالی از خط استوا قرار داشت.
«جرالد آیشتت»(Gerald Eichstädt) دانشمند آماتور، این عکسها را با استفاده از دادههای خام دوربین «جونوکم»(JunoCam) به دست آورد و از روشهای پردازش برای افزایش وضوح عکسها استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات