دکتر سعید کریمی در گفتوگو با ایسنا، درباره درمان رایگان مصدومان تصادفات و چگونگی تامین منابع آن، گفت: مشخص است که اعتبار درمان رایگان مصدومان تصادفات از محل ۱۰ درصد حق بیمه شخص ثالث تامین میشود که متاسفانه کامل پرداخت نمیشود و وزارت بهداشت در این زمینه دچار کسری هزینهای است.
وی در این باره افزود: سال گذشته در این زمینه هشت همت (۸ هزار میلیارد تومان) بودجه مصوب شد که دو همت آن برای تملک دارایی و شش همت هم هزینهای بود؛ اما نهایتا آنچه که به وزارت بهداشت از این محل تحویل داده شد ۳.۲ همت بود که در این باره به دستگاههای مسوول هم اعتراض خود را اعلام کردهایم.
کریمی همچنین ادامه داد: تعداد وسایل نقلیه بین ۲۴ تا ۳۰ میلیون دستگاه عنوان میشود و حق بیمه شخص ثالث هم که بالای چهار تا پنج میلیون تومان است؛ بنابراین با محاسبهای ساده، عدد مربوطه مشخص میشود. برآورد ما آن است که این مبلغ حدود ۱۰۰ همت باشد که ۱۰ درصد آن باید جهت درمان رایگان مصدومان تصادفات به وزارت بهداشت تحویل شود؛ بنابراین ۱۰ همت از این ۱۰۰ همت، سهم وزارت بهداشت است. با توجه به آمار تصادفات در کشور نیز مشخص است که با ۳.۲ همت نمیتوان کار درمان مصدومان سوانح ترافیکی را پیش برد.
وی در این باره به ایسنا افزود: هزینههای ما برای درمان رایگان مصدومان ترافیکی در سال ۱۴۰۲ (طی ۱۰ ماه اول سال گذشته) بالغ بر ۶هزار میلیارد تومان بوده اما پولی که در این زمینه به ما پرداخت شده بالغ بر ۳.۲ همت بوده است و همین موضوع هم باعث ایجاد کسری برای وزارت بهداشت است.
معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه برای حصول ۱۰ درصد حق بیمه شخص ثالث سهم وزارت بهداشت جهت درمان رایگان مصدومان تصادفات، پیگیریهای لازم را انجام دادهایم؛ گفت: بیمه مرکزی هم در این زمینه قول دادهاند که پیگیری کنند و امیدواریم این کسری هزینهای سریعتر جبران شود.
انتهای پیام
نظرات