• یکشنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403022316422
  • خبرنگار : 50107

مدیر امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

نیاز به ساختاربندی و سیاست‌گذاری جدید در آزمایشگاه‌ها داریم

نیاز به ساختاربندی و سیاست‌گذاری جدید در آزمایشگاه‌ها داریم

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ما نیاز به ساختاربندی و سیاست‌گذاری جدید در آزمایشگاه‌ها داریم، گفت: ساختار در آزمایشگاه‌ها به گونه‌ای است که افراد از رشته‌های مختلف آزمایشگاهی حتی تا مقاطع دکترای تخصصی، هیچ کدام نقشی که باید را در آزمایشگاه دریافت نمی‌کنند که این باعث دلزدگی و خروج از آزمایشگاه می‌شود.

سعید اشکانی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت آزمایشگاه‌ها در مشهد اظهار کرد: در بخش دولتی و خصوصی حدود ۲۴۲ آزمایشگاه فعال هستند که در مشهد ۱۴ مرکز دولتی و بیمارستانی داریم. کلینیک‌های ویژه‌‎ای نیز فعال هستند که با قیمت‌های دولتی خدمات ارائه می‌کنند. آزمایشگاه‌های دیگر در قالب دولتی غیر دانشگاهی، خیریه و خصوصی خدمات می‌دهند.

وی بیان کرد: تعداد آزمایشگاه‌ها مناسب است و شاید زیاد هم باشد اما پراکندگی آن‌ها مناسب نیست. یک ایراد این بوده که به دلیل تمرکز مراکز درمانی در پیرامون میدان تقی‌آباد، خیابان‌های احمدآباد، رازی و کوهسنگی، آزمایشگاه‌ها نیز در این مناطق بیشتر است. اگر موقعیتی باشد که بتوان این آزمایشگاه‌‎ها را جابه‌جا کرد، می‌توانیم مناطق کمتر برخوردار را پوشش دهیم.

اشکانی‌فر در خصوص هزینه‌های آزمایشگاه‌ها گفت: هزینه‌ها براساس تعرفه‌هایی تعیین می‌شود که هر سال نظام پزشکی و دولت اعلام می‌کنند، بنابراین آزمایشگاه‌ها نیز براساس این معیار مجاز به افزایش قیمت هستند. ما به صورت تصادفی به آزمایشگاه‌ها مراجعه می‌کنیم تا تخلف در زمینه قیمت را بررسی کنیم، ممکن است مواردی وجود داشته باشد که قطعا برخورد خواهیم کرد. امسال نیز افزایش قیمت داریم. هزینه‌های آزمایشگاه‌ها در بخش خصوصی به طور میانگین ۳ تا ۴ برابر بخش دولتی است.

مدیر امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آزمایشگاه‌های استان در زمینه تجهیزات جزو استان‌های قوی در کشور است، عنوان کرد: امکانات آزمایشگاهی و آزمایشگاه‌های ما در سطح بسیار خوبی قرار دارند. در زمینه تهیه برخی از اقلام خاص مصرفی برای آزمایشگاه‌ها مشکلاتی وجود دارد و با توجه به شرایط اقتصادی و نحوه ورود این اقلام به داخل کشور ممکن است با شرایط خاصی روبه‌رو شویم، البته شرکت‌های دانش‌‎بنیان تلاش کردند بسیاری از این موارد را جبران کنند و کمک خوبی هم بوده است. ما هنوز در زمینه تهیه برخی از اقلام آزمایشگاهی نیازمندی‌هایی به خارج کشور داریم.

وی با اشاره به اینکه بیشترین موردی که در جامعه آزمایشگاهی نیاز به تغییر دارد، ناهمگن بودن این جامعه بوده که از افراد مختلفی تشکیل شده است، تصریح کرد: ما نیاز به ساختاربندی و سیاست‌گذاری جدید در آزمایشگاه‌ها داریم. این مورد از سال‌ها پیش در وزارتخانه مورد بررسی قرار گرفته و پیگیر هستند که امیدواریم مثمر ثمر باشد. ساختارها به گونه‌ای است که به جز یک قشر خاص، افراد دیگری که کسب تجربه و علم می‌کنند نیز در آزمایشگاه حضور دارند.

اشکانی‌فر افزود: افراد از رشته‌های مختلف آزمایشگاهی حتی تا مقاطع دکترای تخصصی، هیچ کدام نقشی که باید را در آزمایشگاه دریافت نمی‌کنند که این باعث دلزدگی نسبت به این خدمات می‌شود. در طولانی‌مدت نیز موجب کاهش کیفیت خدمات خواهد شد؛ زیرا وقتی هر سیستمی انحصاری باشد به سمت حواشی‌ای می‌رود که از نظر ساختاربندی و خط مشی‌گذاری‌های عمومی ممکن است در طولانی‌مدت منافع عامه را تامین نکند.

مدیر امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در این شرایط بسیاری از افراد از آزمایشگاه‌ها خارج شده و سراغ بخش خصوصی می‌روند؛ زیرا تفاوت در دریافتی‌ها نیز معنی‌دار است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha