• شنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403022215346
  • خبرنگار : 71134

اسپری کردن اکسیدگرافن روی ماسک پوشش ضدویروسی ایجاد می‌کند

اسپری کردن اکسیدگرافن روی ماسک پوشش ضدویروسی ایجاد می‌کند

با همکاری یک شرکت اسپانیایی با محققان چند دانشگاه در این کشور، اسپری حاوی اکسیدگرافن ساخته شده که روی ماسک پوشش ضدویروسی ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، محققان اسپری ساختند که حاوی اکسید گرافن بوده و می‌توان از آن برای پوشش‌دهی ماسک‌ها استفاده کرد. این پوشش برای ایجاد خاصیت محافظت در برابر ویروسی قابل استفاده است.

محققان موسسه مواد IMDEA اسپانیا، دانشگاه ری خوان کارلوس و دانشگاه وایادولید به صورت مشترک و با همکاری شرکت آنتولین (Antolin) روی توسعه این اسپری کار کردند.

سیستم این تیم مبتنی بر نانوپلاکت‌های اکسید گرافن (GO) است که از یک روش ساده یک مرحله‌ای برای ایجاد پوشش روی پارچه پلی (اسید لاکتیک) بهره می‌برد و امکان پوشش‌دهی همگن را فراهم می‌کند. اضافه کردن نانوپلاکت‌های اکسید گرافن به ماسک، بر ساختار پارچه و نفوذپذیری هوا در ماسک تأثیر نمی‌گذارد، در حالی که زاویه تماس آن را افزایش می‌دهد و از نفوذ قطرات جلوگیری می‌کند.

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که این ماسک در برابر ویروس آنفولانزای A (سویه A/Hong Kong/8/68) اثربخشی بالایی داشته و از سوی دیگر اثرات سمی روی کاربر ندارد.

جیمنا دیلاوگا از محققان این پروژه می‌گوید: «خواص ضد ویروسی نانوپلاکت‌های اکسید گرافن در محلول‌ها پیش از این ثابت شده است. با این حال، این اولین بار است که یک محلول ضد ویروسی حاوی نانوپلاکت‌های اکسید گرافن مستقیم در یک پارچه زیست‌تخریب‌پذیر ادغام می‌شود تا ماده موثرتر و سازگار با محیط زیست برای ماسک صورت ایجاد کند. منافذ پارچه‌ای که ما برای این ماسک‌ها استفاده کرده‌ایم نیز کوچک‌تر از اندازه قطرات ویروسی است. یعنی از استنشاق این قطرات توسط فرد جلوگیری می‌کند، در حالی که قابلیت تنفس‌پذیری ماسک تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.»

واسکوئز لوپز از محققان این پروژه می‌گوید: « نانوپلاکت‌های اکسید گرافن یکی از چندین افزودنی است که در طول این تحقیق آزمایش شد و یکی از ساده‌ترین‌ها برای استفاده در ماسک بود. با این حال، پراکندگی نانوپلاکت‌های اکسید گرافن در فاز سیال می‌تواند بسیار دشوار باشد. خوشبختانه، ما توانستیم با شرکت اسپانیایی Antolin که تجربه خوبی در ارائه نانوپلاکت‌های اکسید گرافن معلق در آب دارد، کار کنیم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha