• پنجشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403022014435
  • خبرنگار : 50570

داور جشنواره‌ مطرح کرد

راهیابی ۱۷ نمایش به بخش داوری نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد

راهیابی ۱۷ نمایش به بخش داوری نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد

ایسنا/خراسان رضوی داور نهمین جشنواره‌ تئاتر کوتاه دانشگاه فردوسی گفت: در نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشگاهی ۱۷ نمایش به بخش داوری راه پیدا کردند که ویژگی عمده آن‌ها اجرا در زمانی کمتر از ۲۰ دقیقه بوده است که در اختتامیه اسامی آن‌ها اعلام خواهد شد.

سیدجواد اشکذری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشگاه فردوسی مشهد پس از چند سال و با وقفه‌ای طولانی از هشتمین دوره خود از روز سه‌شنبه فعالیت خود را آغاز کرده است و امروز اختتامیه آن برگزار خواهد شد.

وی افزود: با وقفه‌ای طولانی که در برگزاری جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی اتفاق افتاده بود شاهد رخوت و افت قابل توجهی در این جشنواره هستیم و این وقفه چند ساله تاثیراتی منفی بر روند جشنواره گذاشته که قابل مشاهده است.

داور نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشگاه فردوسی با اشاره به حضور دانشگاه‌های مختلف در این جشنواره اضافه کرد: امسال علاوه بر دانشگاه‌ فردوسی دیگر دانشگاه‌ها نیز در این دوره از جشنواره حاضر بودند و تصویر تفکرات دانشجویان در نمایش‌ها از ویژگی‌های چشمگیر این دوره از جشنواره در مشهد بوده است و امیدوارم که تئاتر دانشگاه‌هایی از جمله پیام نور و دانشگاه آزاد مشهد در کنار دانشگاه فردوسی فعال شوند تا شاهد اتفاقات بهتری برای تئاتر کوتاه دانشجویی باشیم.

اشکذری در خصوص ارزیابی  آثار اجرایی در نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: امسال جشنواره به شکل ویژه‌ای مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت و آثار حاضر از تنوع بالایی برخوردار بودند که از جمله آن‌ها می‌توان به نمایش‌های اقتباسی اشاره کرد.

دانشجویان با مفهوم نمایش کوتاه به درستی آشنا نیستند

وی در مورد نقاط ضعف نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: با توجه به اینکه عنوان جشنواره، جشنواره کوتاه دانشگاهی است و نمایش‌ها باید ساختار کوتاه داشته باشند، اکثر نمایش‌هایی که به روی صحنه رفتند ویژگی نمایش کوتاه را نداشتند و تنها نمایشنامه‌های بلند را به نمایش‌هایی کوتاه تبدیل کرده بودند؛ در نهایت باید گفت که دانشجویان به مفهوم تئاتر کوتاه آشنایی نداشتند که این خود نقطه ضعف اکثر نمایش‌های حاضر در جشنواره بود.

داور نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشگاه فردوسی افزود: یکی دیگر از مواردی که در نمایش‌ها کمتر دیده شد خرد، اندیشه و جسارت است که باید در جشنواره‌های دانشگاهی و دانشجویی به فراوانی وجود داشته باشد؛ در این دوره از جشنواره نمایش‌های محدودی این موارد را رعایت کرده بودند.

اشکذری خاطرنشان کرد: در هر جشنواره‌ای استعدادهایی شناسایی می‌شوند که در این جشنواره نیز این اتفاق رخ می‌دهد و استعدادهایی نوظهور وارد تئاتر مشهد می‌شوند.

ضعف محتوا و متن یکی از چالش‌های تئاترهای دانشگاهی است

وی با اشاره‌ به کیفیت نمایش‌های اجرایی در نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تنها در تعدادی از نمایش‌های این جشنواره ویژگی‌های یک اجرای دانشگاهی به وضوح دیده می‌شد، اما باید گفت که چالش بزرگ تمام جشنواره‌ها به خصوص جشنواره‌‎های دانشگاهی ضعف محتوا و متن است.

در صورت استمرار جشنواره های دانشگاهی شاهد اتفاقات بهتری در تئاتر مشهد هستیم

داور نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه با استمرار جشنواره‌های دانشگاهی می‌توان شاهد تغییراتی بود، عنوان کرد: سردرگمی در نمایشنامه ‌نویسی از مشکلات مطرح در تئاتر است که موفق به رفع آن نشده‌ایم و در اکثر نمایش‌ها این ضعف وجود دارد. به عقیده من استمرار در برگزاری جشنواره دانشگاهی و دانشجویی به‌ بهبود آثار کمک زیادی می‌کند و دانشجویان می‌توانند با راهنمایی استاد راهنما نمایش‌نامه‌هایی درست و اصولی انتخاب و اجرا کنند.

اشکذری خاطرنشان کرد: امسال نزدیک به ۷ دانشگاه با آثار متعددی در جشنواره  شرکت کردند و باعث شدند فضایی پرشور و هیجان در دانشگاه به وجود آید. تمامی آثار در بخش صحنه‌ای اجرا داشتند. یکی از ویژگی‌های امسال جشنواره دانشگاهی انتخاب اثر برگزیده از نگاه مخاطب است که معمولا در جشنواره دانشگاهی و دانشجویی کمتر آن را می‌بیینم.

وی با بیان اینکه جای خالی میزگردهایی برای نقد وبررسی نمایش‌ها احساس می‌شد، اظهار کرد: در نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد جای خالی نشست‌های نقد و بررسی نمایش‌ها احساس می‌شد و گفتمان که ویژگی عمده تئاتر دانشگاهی است در جشنواره کمتر به‌چشم می‌خورد و فضایی رسمی برای برگزاری دورهمی و گفت‌وگوهایی برای نقد و بررسی نمایش‌ها وجود نداشت، در صورتیکه با دعوت از اساتید ممکن بود که میزگردهایی برگزار شود و یا حداقل نقدهای موجود در نشریات دانشگاهی چاپ شود که باعث شور و نشاط  بیشتر در جشنواره‌های دانشگاهی شود.

داور نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشگاه فردوسی بیان کرد: در این دوره از جشنواره ۱۷ نمایش به بخش داوری راه پیدا کردند که ویژگی عمده آن‌ها اجرا در زمانی کمتر از ۲۰ دقیقه بوده است که در اختتامیه اسامی آن‌ها اعلام خواهد شد.

ورود استعدادهای شناسایی شده از جشنواره‌های دانشگاهی به بهبود وضعیت تئاتر مشهد کمک می‌کند

اشکذری در پاسخ به این سوال که خروجی اینگونه جشنواره‌ها می‌تواند باعث بهبود وضعیت تئاتر مشهد شود یا خیر؟ گفت: قطعا در این جشنواره‌ها استعدادهایی شناسایی می‌شوند که در بهبود شرایط تئاتر مشهد تاثیرگذار هستند؛ ما باید شرایط لازم را مهیا کنیم و اگر قرار باشد هر جشنواره‌ای به صورت مقطعی برگزار شود بهبودی حاصل نمی‌شود و تنها با استمرار این نوع جشنواره‌ها است که می‌توان شاهد تغییرات بود.

داور نهمین جشنواره تئاتر کوتاه دانشگاه فردوسی گفت: تئاتر مشهد در چند سال گذشته در بخش دانشگاه فعال نبود، این در صورتی است که تئاتر دانشگاهی در سایر شهرها پررونق‌تر از مشهد برگزار می‌شود و برخی از آن‌ها به سطح کشور نیز راه پیدا می‌کنند. البته می‌توان گفت که اجرای این نمایش‌ها به مدیر دانشگاه بسیار وابسته است که چه بودجه‌ای برای برگزاری جشنواره‌های دانشگاهی در نظر بگیرد و یا اینکه چه میزان برای برگزاری این نوع از جشنواره اهمیت قائل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha