• پنجشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۵
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1403022014396
  • خبرنگار : 50673

اجرای طرح تزریق مصنوعی چاه‌های تزریقی در بندرلنگه

اجرای طرح تزریق مصنوعی چاه‌های تزریقی در بندرلنگه

ایسنا/هرمزگان مدیرکل مدیریت بحران استان هرمزگان از طرح های ابخیزداری روستای گزیر شهرستان بندرلنگه بازدید کرد.

مهرداد حسن زاده مدیر کل مدیریت بحران استان هرمزگان امروز (۲۰ اردیبهشت ماه) به همراه مسئولان شهرستان بندرلنگه از طرح های آبخیزداری، آبخوان داری و منابع طبیعی روستای گزیر به ویژه طرح تغدیه مصنوعی به روش تزریق مصنوعی چاه‌های تزریقی روستای مزبور بازدید کرد.

 مدیر کل مدیریت بحران استان هرمزگان با اشاره به اینکه طرح تزریق مصنوعی چاه‌های تزریقی از دیرباز توسط بومیان در این منطقه اجرا شده است، اظهار کرد: طرح‌های آبخیزداری به ویژه طرح تزریق مصنوعی مسبوق به سابقه در بندرلنگه بوده است و مردم روستای گزیر با استفاده از تحربه آبا و اجدادی خود به صورت سنتی  از دهه 70به این کار مشغول بوده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر این طرح با تلفیقی از جوامع محلی و علم روز جامعه‌ای دانشگاهی در روستای گزیر به صورت جدی آغاز شده است.

حسن زاده ، روستای گزیر از توابع بخش مرکزی شهرستان بندرلنگه را دارای شرایط خاص آب و هوایی برشمرد و تصریح کرد: این منطقه به لحاظ آب و هوایی شرایط ویژه‌ای دارد و علاوه بر بارش‌های سیل آسا در فصول مختلف سال، این منطقه دارای سفره های آب زیر زمینی خاصی است و به همین سبب شاهد فرسایش خندقی در این منطقه هستیم که مردم با مشارکت و حمایت منابع طبیعی و آبخیزداری و آب منطقه‌ای استان با مهار آب و سوق دادن آن به سمت چاه ها منجر به ورود آب به دشت شده اند. 

وی با اشاره به اهداف مهم این طرح بیان کرد: این طرح اهداف مهمی از قبیل کنترل فرسایش های خندقی، جلوگیری از هدر رفت آب، تقویت سفره‌های زیرزمینی و در نتیجه رونق کشاورزی در این منطقه را به همراه دارد و باعث ماندگاری مردم در این روستا می‌شود و مردم با مهار آب و استفاده از این طرح توانسته‌اند در طولانی مدت از آب موجود استفاده کنند.

مدیر کل مدیریت بحران استان هرمزگان که در پی سفر دیروز مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس از طرح‌های آبخیزداری روستای گزیر بازدید نمود با تاکید بر اینکه این طرح با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و اقلیم هر منطقه قابلیت اجرایی در دیگر نقاط کشور را هم داراست افزود: با توجه به اینکه اجرای هر طرح متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیای هر منطقه تفاوت دارد و با اجرا کردن این طرح در دیگر نقاط کشور، نتیجه مشابه و صدرصدی را به همراه نداشته باشد. 

حسن زاده در پایان با اشاره به اینکه با اجرای شدن این طرح برای اولین بار در سطح کشور در روستای گزیر، شاهد تحقق شعارسال  برگرفته از رونق تولید با مشارکت مردم هستیم خاطر نشان کرد: در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون تحقق و اجرایی شدن شعار سال با مضمون رونق تولید با مشارکت مردم و با پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های که از سوی استاندار صورت گرفته و با برنامه‌های که در سال جاری برای استان پیش‌بینی شده تمام طرح‌های توسعه‌ای با حضور و مشارکت مردم برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha