• پنجشنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403022014233
  • خبرنگار : 71589

کاهش زمان سرددَم کردن قهوه از ۲۴ ساعت به ۳ دقیقه

کاهش زمان سرددَم کردن قهوه از ۲۴ ساعت به ۳ دقیقه

پژوهشگران یک دستگاه فراصوت برای سرعت بخشیدن به سرددم کردن دانه‌های قهوه ساخته‌اند که با امواج صوتی زمان این نوع تهیه قهوه را از ۲۴ ساعت به ۳ دقیقه کاهش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران دانشگاه نیو ساوث ولز روشی را با استفاده از امواج صوتی ابداع کرده‌اند تا قهوه سرد را در چند دقیقه درست کنند.

به نقل از آی‌ای، آنها یک دستگاه اولتراسونیک(فراصوت) برای سرعت بخشیدن به سرد دم کردن دانه‌های آسیاب شده قهوه توسعه داده‌اند و فرآیندی را که معمولاً ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می‌کشد به سه دقیقه کاهش داده‌اند.

بنابراین اکنون علاقه‌مندان به نوشیدن قهوه بدون به خطر انداختن طعم قهوه می‌توانند یک قهوه سرد دم را درست مانند یک دم‌نوش داغ معمولی تنها ظرف سه دقیقه تهیه کنند.

این فرآیند که در مجله Ultrasonics Sonochemistry توضیح داده شده، شامل استفاده از یک رآکتور فراصوت برای سرعت بخشیدن به دم کردن دانه‌های قهوه آسیاب شده است.

به گفته پژوهشگران این مطالعه، این تیم به رهبری دکتر فرانسیسکو تروخیلو از یک مدل موجود از دستگاه اسپرسوساز برویل(Breville) استفاده کردند و سیستم انتقال صوت ثبت اختراع شده خود را روی آن قرار دادند.

این سیستم یک مبدل گیره‌دار را به سبد دم قهوه از طریق یک بوق فلزی متصل می‌کند و یک سبد استاندارد فیلتر اسپرسو را به یک رآکتور قدرتمند فراصوت تبدیل می‌کند.

به گفته محققان، این رآکتور با تزریق امواج صوتی با فرکانس ۳۸.۸ کیلوهرتز در نقاط مختلف از طریق دیواره‌های خود کار می‌کند و حفره‌های متعددی را برای عبور صوتی در رآکتور ایجاد می‌کند.

این راهکار جدید این قابلیت را دارد که بازده استخراج و غلظت کافئین را در مقایسه با نمونه‌های غیرصوتی دو برابر کند.

دکتر تروخیلو سرپرست این مطالعه و مهندس فرآوری مواد غذایی در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه نیو ساوث ولز می‌گوید: امواج فراصوت فرآیند استخراج را به دلیل کاویتاسیون صوتی تسریع می‌کند.

هنگامی که حباب‌های صوتی در نزدیکی قهوه آسیاب شده فرو می‌ریزند، ریزفواره‌هایی با نیروی کافی برای ایجاد حفره و شکستن تفاله‌های قهوه ایجاد می‌کنند که استخراج عطر و طعم را در فرآیند دم کردن قهوه تشدید می‌کند.

تروخیلو افزود: سرعت این راهکار بسیار زیاد است. ما در حال کاهش زمان فرآیندی هستیم که معمولاً ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می‌کشد و آن را به کمتر از سه دقیقه رسانده‌ایم.

تطبیق این راهکار با دستگاه‌های اسپرسوساز موجود

هدف محققان این بود که فرآیند سرد دم کردن قهوه را مانند تهیه یک قهوه اسپرسوی معمولی آسان کنند. آنها همچنین اشاره کرده‌اند که این فرآیند را می‌توان با دستگاه‌های اسپرسوساز موجود تطبیق داد.

پژوهشگران ادعا می‌کنند که فناوری آنها می‌تواند توسط شرکت‌هایی که دستگاه‌های تهیه قهوه تولید می‌کنند، استفاده شود.

تروخیلو می‌گوید: در این صورت مصرف‌کنندگان می‌توانند در خانه ظرف کمتر از سه دقیقه از نوشیدنی خود که با امواج فراصوت دم آورده شده است، لذت ببرند.

وی افزود: این بسیار مهم است، چرا که این امکان را برای کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌ها باز می‌کند تا نوشیدنی قهوه را بر حسب تقاضا تهیه کنند و تقاضای فزاینده برای آن را تامین کنند و در عین حال از دستگاه‌های بزرگ ‌صنعتی اجتناب کنند.

محققان نمونه‌هایی از نوشیدنی قهوه معمولی و دم آورده شده با روش خود را برای تجزیه و تحلیل کامل طعم و مزه به اتحادیه کشاورزی و غذای کوئینزلند(QAAFI) فرستادند.

سه نمونه به این آزمایشگاه ارسال شد. اولی قهوه سرددم در دمای اتاق به مدت یک دقیقه بود، دومی به مدت ۳ دقیقه دم آورده شده بود و سومی نیز یک فرآیند سرددمی ۲۴ ساعته را در دمای چهار درجه سانتیگراد و بدون استفاده از امواج صوتی گذرانده بود.

پژوهشگران این نمونه‌ها را بر اساس عطر، بافت، طعم و ویژگی‌های پس‌طعم آنها ارزیابی کردند. آنها دریافتند که نمونه دوم عطری مشابه با شکلات تلخ و رایحه‌ای مشابه با قهوه سرددم ۲۴ ساعته دارد، اما مزه آن کمی تلخ‌تر است.

تروخیلو در پایان گفت: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از امواج فراصوت بین یک تا سه دقیقه برای ایجاد قهوه‌ای قابل مقایسه با قهوه سرددم ۲۴ ساعته ایده آل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha