اسدالله عباسی امروز، ۱۸ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از حوزه هنری استان گیلان از خبرگزاریهای رسمی استان خواست به بررسی واقعبینانه حادثه آتشسوزی امامزاده ابراهیم بپردازند و جهت تحقق مطالبات مردم کمک کنند و ادامه داد: برخی در جریان حوادث به دنبال حاشیهسازی هستند و کار اصلی مسئولان را نمیبینند، اما مسئولان وظیفه دارند مشکلات را حل کنند و خبرگزاریها نیز باید با انعکاس مشکلات، به رفع آنها کمک کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه حدود ۱۰۰ بلوک تخریب شده داریم که هر کدام دارای چند طبقه هستند، اظهار کرد: طبق برآوردها حدود ۳۰۰ واحد اعم از مسکونی و تجاری آسیب دیده که ۳۹ خانوار حادثه دیده تحت پوشش نهادهای حمایتی بودند؛ همچنین تعدادی از خانوارها ساکن دائم و برخی دیگر ساکن موقت منطقه محسوب میشوند.
استاندار گیلان با اشاره به حضور فرماندار و بخشدار و مدیران دستگاهها در صحنه حادثه در همان ساعات اولیه، تاکید کرد: همه نیروها و امکانات برای اطفاء سریع آتش بسیج شد؛ البته سرعت و شدت حریق زیاد بود و امکان مهار سریع وجود نداشت.
عباسی، با بیان اینکه امکان تخصیص خودروی آتشنشانی مجزا برای هر روستا وجود ندارد، گفت: مراکز دهستانها این امکان را دارند که از طریق تعاونی و دهیاران اقدام به تهیه ماشین آتشنشانی کنند.
وی از اظهارنظرهای غیر کارشناسی انتقاد کرد و متذکر شد: به دنبال احداث سازههای بتنی و آهنی در منطقه امامزاده ابراهیم هستیم و خانوارها میتوانند با اختیار خودشان از نمای چوب استفاده کنند.
استاندار گیلان از تخصیص تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی برای ساخت واحدها به صورت فنی و مهندسی خبر داد و خاطرنشان کرد: از سوی دولت، کمکهای بلاعوض معیشتی و کالایی نیز برای خسارت دیدگان در نظر گرفته میشود؛ همچنین با کمک نهادهای حمایتی اقدام به تامین اقلام زندگی خواهیم کرد.
وی با اشاره به ساماندهی، اسکان و تغذیه خانوارهایی که واحد مسکونی خودشان را از دست دادهاند، اضافه کرد: نیاز به زمان داریم تا کارها را اصولی پیش ببریم؛ شرایط این روستا متفاوت بوده و خانهها در هم تنیده هستند و امکان تفکیک وجود ندارد، زیرا با محدودیت زمین مواجه هستیم و لذا با همکاری ادارات کل بنیاد مسکن و منابع طبیعی استان اقدامات لازم در دست اجراست.
عباسی از مکاتبه با وزیر کشور درباره روستای امامزاده ابراهیم خبر داد و تاکید کرد: با توجه به حضور مدیریتی و مردمی در روستای امامزاده ابراهیم، به همه دستگاهها ماموریت دادم تا هرچه سریعتر نسبت به رفع مشکلات اقدام کنند و هماکنون آب و برق و تلفن و سایر زیرساختها مهیا بوده و به زودی گازرسانی روستا نیز انجام خواهد شد.
عباسی با تاکید بر لزوم رسیدگی سریع به آسیب دیدگان و جبران خسارات مادی آنان، بیان کرد: به دنبال نصب شیرهای آتشنشانی به فاصله ۱۰۰ متر در هر بلوک هستیم تا در مواقع بحرانی توسط اهالی قابل استفاده باشد.
وی گیلان را دارای بالغ بر ۲۵۰۰ روستا دانست که ۲۰۲۰ روستا دارای دهیاری است و یادآور شد: امکان خرید ماشین آتشنشانی برای هر کدام از این روستاها وجود ندارد اما کار ویژهای را انجام خواهیم داد تا شاهد چنین حوادثی نباشیم.
استاندار گیلان با اشاره به جایگاه معنوی امامزاده ابراهیم نزد مردم استان، اظهار کرد: فرایند صدور پروانه برای احداث مهندسی ساز واحدهای خسارت دیده، رایگان خواهد بود؛ همچنین حدود ۴۰ بلوک دارای بیمه بودند که در حال پیگیری و تعیین خسارت هستیم.
انتهای پیام
نظرات