مجید محبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، اظهار کرد: میزان رشد سرطان در استان هماهنگ با الگوی کشوری است که با توجه به سبک زندگی ناسالم و مدرنیته از جمله؛ مصرف دخانیات، هوای آلوده، مصرف غذاهای آماده و پرکالری، اضافه وزن و کم تحرکی، لزوم تاکید به شناسایی عوامل پرخطر و اصلاح سبک زندگی به کلیه شهروندان توصیه میشود.
وی ادامه داد: غربالگری و تشخیص به موقع درمان، طول عمر زندگی و کاهش هزینههای بیماران بسیار موثر بوده و همشهریان با مراجعه به پایگاههای بهداشتی محل سکونت از خدمات رایگان غربالگری در مراکز بهداشتی برخوردار میشوند و سپس خدمات تشخیصی و درمانی در مراکز دولتی زیر مجموعه دانشگاهی با تعرفه دولتی پیگیری و انجام میشود.
محبی تصریح کرد: اولین سرطان در بین بانوان استان، سرطان سینه و در آقایان، سرطان روده بزرگ است که با غربالگری به موقع از طریق مراجعه به پایگاه بهداشتی و با درمان به موقع بیمار میتواند پس از دوره درمان به زندگی عادی خود مثل سایر افراد ادامه دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار کرد: پرونده مربوط به بیماری تالاسمی ماژور ۱۹۴، هموفیلی ۲۰۲، ام اس یکهزار و ۷۳۴، دیالیز ۸۳۰، پیوندی ۶۴۸، سی اف ۴۱، پی آی دی ۸، ای بی ۱۸، متابولیک ۱۵، اس ام ای ۲۳ و اوتیسم ۹۸ مورد است.
وی تصریح کرد: بیماران خاص و سرطانی از پوشش رایگان بیمه برخوردارند و جهت بهرهمندی از خدمات بسته حمایتی باید مدارک پزشکی مرتبط را به اداره بیمه پایه خود تحویل دهند و نشاندار شوند.
محبی با اشاره به اینکه کلیه بیماران ایرانی و اتباع مجاز دارای کارت اقامت تحت پوشش بیمههای پایه هستند، اظهار کرد: این افراد میتوانند با مراجعه به سامانههای بیمههای پایه مربوطه و ارائه مدارک و مستندات پزشکی مربوط به بیماری پس از نشاندار شدن از خدمات صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج شامل؛ دارو پزشکی، تصویربرداری آزمایشات، جراحی بستری، رادیوتراپی و دندانپزشکی تا سقف مورد تعهد بیمه بهرهمند شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: خدمات بستری مرتبط با بیماران خاص و صعب العلاج در مراکز دولتی بدون پرداخت فرانشیز و خدمات سرپایی بر اساس بسته حمایتی به تفکیک هر بیماری جهت درمان این گروه بیماران فراهم است.
وی در خصوص ارائه تسهیلات به بیماران خاص یادآور شد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۱ بر اساس اختصاص بودجه از سمت وزارت بهداشت و درمان به بیماران تسهیلات ارائه شده اما از سال ۱۴۰۲ تاکنون بودجهای به این امر اختصاص داده نشده است.
محبی در رابطه با مراکز فعال در حوزه دیالیز و شیمی درمانی در استان قم بیان کرد: استان قم در مجموع دارای ۸۲۹ بیمار همودیالیز و ۱۷۵ تخت فعال دیالیز است؛ این بیماران در ۱۰ مرکز دیالیز در بخشهای دولتی و خصوصی به صورت رایگان در حال دریافت خدمات هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، یادآور شد: بیمارستان کامکار، بیمارستان شهید بهشتی، بیمارستان شهدا و بیمارستان حضرت معصومه(س) از مراکز دولتی در حوزه ارائه خدمات به بیماران همودیالیز هستند.
محبی گفت: بیمارستان علی بنابیطالب(ع) به عنوان مرکز عمومی غیر دولتی، بیمارستان آیتالله گلپایگانی، بیمارستان حضرت ولیعصر(عج)، درمانگاه بقیه الله، درمانگاه تخصصی بهار و درمانگاه خرم نیز به عنوان مراکز خصوصی در فعال در حوزه دیالیز هستند.
وی تاکید کرد: نرخ رشد بیماران دیالیزی در سالهای آینده با توجه به افزایش بیماریهای زمینهای دیابت و پرفشاری خون که در بررسیهای اپیدمیولوژیک شایعترین علل نارسایی مزمن کلیه است، در حال افزایش است.
محبی ادامه داد: راه اندازی بخش دیالیز بر اساس سند نقشه راه درمان ابلاغی وزارت متبوع و نرخ رشد بیماران دیالیزی محاسبه شده و درخواستهای مراکز طبق استانداردها بررسی و در صورت تأیید مجوز صادر میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکید کرد: در حال حاضر خدمات شیمی درمانی و رادیوتراپی در بخش دولتی در بیمارستان شهید بهشتی ارائه میشود و مرکز جامع سرطان در مجتمع شهید بهشتی با تعداد تخت ١٦٤ با امکانات کامل در حال ساخت و تکمیل بوده و در آینده نزدیک با شروع به کار این مرکز قابلیت پذیرش بیماران استانهای همجوار از جمله استان مرکزی را خواهد داشت.
وی در خصوص منابع حمایتی انجمن بیماریهای خاص، گفت: فعالیتهای انجمنها و سمنها به صورت خیری بوده و منابع مالی از محل خیرین تأمین میشود و بسته به نوع بیماری خدمات حمایتی محدودی دارند.
انتهای پیام
نظرات