• سه‌شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403021812870
  • خبرنگار : 50455

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم:

قم ۴۰ تخت دیالیز تا پایان سال جاری نیاز دارد

قم ۴۰ تخت دیالیز تا پایان سال جاری نیاز دارد

ایسنا/قم معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، گفت: در حال حاضر شاخص بیمار به تخت دیالیز ۷.۴ درصد که با توجه به شاخص کشوری ۴ و نرخ رشد بیماران دیالیزی استان قم در سال گذشته نسبت به سال ١٤٠١ که ٣.٦ درصد محاسبه شده است نیاز به راه اندازی ٤٠ تخت دیگر تا پایان سال ۱۴۰۳ برای رسیدن به این شاخص برآورد می‌شود.

مجید محبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، اظهار کرد: میزان رشد سرطان در استان هماهنگ با الگوی کشوری است که با توجه به سبک زندگی ناسالم و مدرنیته از جمله؛ مصرف دخانیات، هوای آلوده، مصرف غذاهای آماده و پرکالری، اضافه وزن و کم تحرکی، لزوم تاکید به شناسایی عوامل پرخطر و اصلاح سبک زندگی به کلیه شهروندان توصیه می‌شود.

وی ادامه داد: غربالگری و تشخیص به موقع درمان، طول عمر زندگی و کاهش هزینه‌های بیماران بسیار موثر بوده و همشهریان با مراجعه به پایگاه‌های بهداشتی محل سکونت از خدمات رایگان غربالگری در مراکز بهداشتی برخوردار می‌شوند و سپس خدمات تشخیصی و درمانی در مراکز دولتی زیر مجموعه دانشگاهی با تعرفه دولتی پیگیری و انجام می‌شود.

محبی تصریح کرد: اولین سرطان در بین بانوان استان، سرطان سینه و در آقایان، سرطان روده بزرگ است که با غربالگری به موقع از طریق مراجعه به پایگاه بهداشتی و با درمان به موقع بیمار می‌تواند پس از دوره درمان به زندگی عادی خود مثل سایر افراد ادامه دهد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار کرد: پرونده مربوط به بیماری تالاسمی ماژور ۱۹۴، هموفیلی ۲۰۲، ام اس یک‌هزار و ۷۳۴، دیالیز ۸۳۰، پیوندی ۶۴۸، سی اف ۴۱، پی آی دی ۸، ای بی ۱۸، متابولیک ۱۵، اس ام ای ۲۳ و اوتیسم ۹۸ مورد است.

وی تصریح کرد: بیماران خاص و سرطانی از پوشش رایگان بیمه برخوردارند و جهت بهره‌مندی از خدمات بسته حمایتی باید مدارک پزشکی مرتبط را به اداره بیمه پایه خود تحویل دهند و نشاندار شوند.

محبی با اشاره به اینکه کلیه بیماران ایرانی و اتباع مجاز دارای کارت اقامت تحت پوشش بیمه‌های پایه هستند، اظهار کرد: این افراد می‌توانند با مراجعه به سامانه‌های بیمه‌های پایه مربوطه و ارائه مدارک و مستندات پزشکی مربوط به بیماری پس از نشاندار شدن از خدمات صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج شامل؛ دارو پزشکی، تصویربرداری آزمایشات، جراحی بستری، رادیوتراپی و دندانپزشکی تا سقف مورد تعهد بیمه بهره‌مند شوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: خدمات بستری مرتبط با بیماران خاص و صعب العلاج در مراکز دولتی بدون پرداخت فرانشیز و خدمات سرپایی بر اساس بسته حمایتی به تفکیک هر بیماری جهت درمان این گروه بیماران فراهم است.

وی در خصوص ارائه تسهیلات به بیماران خاص یادآور شد: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۱ بر اساس اختصاص بودجه از سمت وزارت بهداشت و درمان به بیماران تسهیلات ارائه شده اما از سال ۱۴۰۲ تاکنون بودجه‌ای به این امر اختصاص داده نشده است.

محبی در رابطه با مراکز فعال در حوزه دیالیز و شیمی درمانی در استان قم بیان کرد: استان قم در مجموع دارای ۸۲۹ بیمار همودیالیز و ۱۷۵ تخت فعال دیالیز است؛ این بیماران در ۱۰ مرکز دیالیز در بخش‌های دولتی و خصوصی به صورت رایگان در حال دریافت خدمات هستند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، یادآور شد: بیمارستان کامکار، بیمارستان شهید بهشتی، بیمارستان شهدا و بیمارستان حضرت معصومه(س) از مراکز دولتی در حوزه ارائه خدمات به بیماران همودیالیز هستند.

محبی گفت: بیمارستان علی بن‌ابی‌طالب(ع) به عنوان مرکز عمومی غیر دولتی، بیمارستان آیت‌الله گلپایگانی، بیمارستان حضرت ولیعصر(عج)، درمانگاه بقیه الله، درمانگاه تخصصی بهار و درمانگاه خرم نیز به عنوان مراکز خصوصی در فعال در حوزه دیالیز هستند.

وی تاکید کرد: نرخ رشد بیماران دیالیزی در سال‌های آینده با توجه به افزایش بیماری‌های زمینه‌ای دیابت و پرفشاری خون که در بررسی‌های اپیدمیولوژیک شایعترین علل نارسایی مزمن کلیه است، در حال افزایش است.

محبی ادامه داد: راه اندازی بخش دیالیز بر اساس سند نقشه راه درمان ابلاغی وزارت متبوع و نرخ رشد بیماران دیالیزی محاسبه شده و درخواست‌های مراکز طبق استانداردها بررسی و در صورت تأیید مجوز صادر می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، تاکید کرد: در حال حاضر خدمات شیمی درمانی و رادیوتراپی در بخش دولتی در بیمارستان شهید بهشتی ارائه می‌شود و مرکز جامع سرطان در مجتمع شهید بهشتی با تعداد تخت ١٦٤ با امکانات کامل در حال ساخت و تکمیل بوده و در آینده نزدیک با شروع به کار این مرکز قابلیت پذیرش بیماران استان‌های همجوار از جمله استان مرکزی را خواهد داشت.

وی در خصوص منابع حمایتی انجمن‌ بیماری‌های خاص، گفت: فعالیت‌های انجمن‌ها و سمن‌ها به صورت خیری بوده و منابع مالی از محل خیرین تأمین می‌شود و بسته به نوع بیماری خدمات حمایتی محدودی دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha