بُعد مسافت در این رابطه دشواریهای بسیاری از جمله اتلاف وقت و خطرات راه را برای فرد متقاضی به منظور انجام این امر خداپسندانه در شهرستان دارد که ضرورت وجود این مرکز را در رزن دوچندان میکند.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان رزن در ۲۴ مهرماه سال گذشته در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرده بود که شهر دمق رزن یکی از شهرهای پیشرو سطح استان همدان در بحث اهدای خون به شمار میرود.
سمیه راغبنافع با تأکید بر ضرورت وجود حداقل یک مرکز فصلی و یا ماهانه انتقال خون در شهرستان رزن، گفته بود که هلال احمر شهرستان آمادگی لازم برای همکاری با سازمان انتقال خون برای در اختیار گذاشتن فضا و نیرو به منظور راهاندازی مرکز انتقال خون در شهرستان را دارد تا با این اقدام حداقل به صورت فصلی و یا ماهانه مردم رزن بدون تردد به مرکز استان در صورت تمایل به راحتی بتوانند در این مرکز، اهدای خون داشته باشند.
اما اینکه در حال حاضر چه اقدامی برای راهاندازی پایگاه انتقال خون شهرستان انجام شده و یا اینکه چه برنامهای برای این امر مهم پیشبینی شده است سوالی بود که پیگیری کردیم.
مدیرکل انتقال خون استان همدان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به همکاری خوب مردم استان همدان در زمینه اهدای خون اظهار کرد: در حال حاضر در استان، شهرستانهای همدان و ملایر دارای مرکز خونگیری ثابت هستند و در این رابطه مرکز خونگیری همدان همهروزه صبح و بعدازظهر و مرکز خونگیری ملایر همه روزه از صبح تا ظهر دارای فعالیت است.
دکتر افشین محمدی افزود: تیم سیار انتقال خون استان برای تسهیل در اهدای خون سایر شهرستانها، یک روز در ماه به شهرستان اسدآباد، دو روز در ماه به شهرستان تویسرکان و سه روز در ماه به شهرستان نهاوند اعزام میشوند.
وی با اشاره به نبود مرکز خونگیری در شهرستان رزن تصریح کرد: برای شهرستان رزن نیز در صورت همکاری فرمانداری این شهرستان در رابطه با تأمین فضای لازم و مناسب برای خونگیری دارای برنامه خواهیم بود و به منظور خونگیری و اهدای خون، همکاران تیم سیار را به صورت ماهانه مانند سایر شهرستانهای استان به این شهرستان اعزام خواهیم کرد.
محمدی ادامه داد: در همین رابطه فرمانداری رزن درخواست خود را برای راهاندازی مرکز خونگیری در این شهرستان به انتقال خون استان ارائه داده که به فرمانداری پیشنهاد شد که مشابه شهرستانهای نهاوند، تویسرکان و اسدآباد از طریق اداراتی که در این شهرستان دارای ساختمان مازاد هستند، یک فضا و مرکز قابل قبول با استانداردهای لازم در اختیار انتقال خون استان قرار بدهند تا انتقال خون استان نسبت به تجهیز این فضا به عنوان مرکز خونگیری این شهرستان اقدامات لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه برنامه کل کشور برای شهرهایی که فاقد مرکز خونگیری بوده و خواستار راهاندازی مرکز خونگیری در شهر خود هستند نیز به همین ترتیب است، بیان کرد: این امر موجب میشود تا در این شهرستان نیز مانند سایر شهرستانهای استان از جمله تویسرکان، اسدآباد و نهاوند مردم به راحتی اهدای خون داشته باشند ضمن اینکه معمولاً این اهداءکنندگان در این مراکز خونگیری جزو اهداءکنندگان ثابت و مستمر هستند و در همان روز مشخص و معین شده به این مراکز مراجعه دارند.
مدیرکل انتقال خون استان همدان در ادامه از افزایش ۵.۶ درصدی اهدای خون مردم نوعدوست این استان در سال گذشته نسبت به مشابه سال قبل خبر داد و اظهار کرد: طی سال گذشته در استان همدان ۴۴ هزار و ۳۳۲ واحد خون و ۸۷۲ واحد پلاکت فرزیس اهدا شده که این میزان اهدای خون به نسبت سال ۱۴۰۱ حدود ۵.۶ درصد افزایش داشته است.
محمدی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۰ هزار و ۷۱۵ واحد از مازاد نیاز خون استان همدان به سایر استانها ارسال شده است، خاطرنشان کرد: فرآوردههای خونی دارای تاریخ انقضاء هستند، بنابراین برای اینکه تاریخ فرآوردههای خونی نگذرد بعد از پاسخگویی و تأمین نیاز بیمارستانهای سطح استان، مازاد فرآوردههای خونی با هماهنگی لازم از طریق شبکه ملی خونرسانی به سایر استانها ارسال میشود.
مدیرکل انتقال خون استان همدان تصریح کرد: در همین رابطه تهران، زاهدان و بندرعباس از جمله استانهایی بودهاند که فرآوردههای خونی مازاد نیاز استان همدان در سال گذشته به این استانها ارسال شده است.
فرماندار رزن هم در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مردم شهرستان رزن همواره استقبال خوبی از اهدای خون دارند که در این رابطه نبود مرکز خونگیری یکی از مشکلات شهرستان بود و راهاندازی چنین مرکزی در شهرستان برای جلوگیری از اتلاف وقت در تردد به مرکز استان برای شهرستان ضرورت داشت.
علیاصغر غفاریآثار با بیان اینکه هر خدماتی که برای شهرستان باشد از آن استقبال میکنیم، افزود: سال گذشته درخواست ایجاد و راهاندازی مرکز خونگیری برای شهرستان رزن توسط هلال احمر به انتقال خون استان ارائه شد و در این رابطه انتقال خون استان راهاندازی چنین مرکزی در شهرستان را منوط بر در اختیار گذاشتن یک فضای مناسب برای این مرکز به منظور تجهیز آن توسط انتقال خون استان عنوان کرده بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه هلال احمر استان همدان در شهرستان رزن دارای بیشترین مجموعه فضا بوده که در همین رابطه طی صحبت و رایزنی لازم با مدیرعامل هلال احمر استان، وی قول مساعد داد تا در داخل مجموعه هلال احمر شهرستان فضای لازم را برای ایجاد مرکز خونگیری در اختیار انتقال خون استان قرار دهد.
غفاریآثار با بیان اینکه برای راهاندازی مرکز خونگیری شهرستان رزن آمادگی لازم و صددرصدی در زمینه فضای مناسب داریم و در این رابطه هیچ گونه مانعی وجود ندارد، یادآور شد: سازمان انتقال خون استان همدان از همین فردا نیز میتواند اقدامات لازم خود را برای تجهیز و راه اندازی مرکز خونگیری شهرستان رزن داشته باشد.
به گزارش ایسنا، با توجه به همجواری دو شهرستان رزن و درگزین، به طور قطع راهاندازی مرکز اهدای خون رزن، شرایط را برای اهداءکنندگان شهرستان درگزین هموار میکند چراکه این شهرستان هم فاقد مرکزی برای مراجعه متقاضیان است.
انتهای پیام
نظرات