یوسف اربابی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: پسماندهای پلاستیکی نهتنها باعث آلودگی بصری در محیط میشود، بلکه موجب مرگ برخی گونههای جانوری به دلیل بلع و یا خفه شدن با انواع پلاستیک خواهد شد ازاینرو برخورد قانونی با عاملان رهاسازی بقایای پلاستیکی در اراضی کشاورزی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: براساس بررسیهای میدانی انجام شده بهصورت گشت مشترک توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و حفاظت محیطزیست مشاهده شده که بقایای پلاستیکی در برخی از مزارع کشاورزی پس از برداشت محصولات باقیمانده و با توجه به پیگیریهای کارشناسان جهاد کشاورزی هیچ اقدامی برای جمعآوری نشده بود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست تایباد ادامه داد: دراینارتباط ۶ نفر از خاطیان امر به مراجع قضایی برای تکمیل پرونده و رسیدگی به تخلف معرفی شدند.
وی اعلام کرد: طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۹ قانون حفاظت و بهسازی محیطزیست، آمیختن مواد خارجی به آب، هوا، خاک یا زمین به میزانی که کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیک آن، بهطوری که برای حال انسان یا سایر موجودات زنده یا گیاهان یا آثار یا ابنیه مضر باشد، تغییر دهد و بهعبارتدیگر، تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود ممنوع است و مرتکبین چنان چه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست تایباد عنوان کرد: کشاورزان بهمنظور صیانت از منابع ملی آبی و خاکی، حفاظت از سلامت و بهداشت عمومی و همچنین، حفظ ارزش کیفی اراضی خود، نسبت به پاکسازی اراضی از بقایای پلاستیک اقدام کنند در غیر این صورت عواقب قانونی ناشی از هرگونه آلودگی زیستمحیطی در اراضی کشاورزی برعهده مالک آن زمین خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: تنها راهکار مقابله با پسماندهای پلاستیکی در درجه اول به حداقل رساندن مصرف این نوع پسماندها است. بر اساس آمارهای جهانی هر فرد روزانه سه زباله پلاستیکی وارد طبیعت میکند، با این حساب اگر هر فرد در جهان فقط یک پسماند پلاستیکی کمتر وارد چرخه طبیعت کند، سالانه ۸۰۰ میلیون تن پسماند پلاستیکی کمتری وارد محیط طبیعی میشود.
انتهای پیام
نظرات