• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۲۱:۵۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403021712380
  • خبرنگار : 50416

در آیین رونمایی از کتاب «رقص خون در گلوی پاییز» مطرح شد

تدوین ۱۰۰ جلد کتاب در حوزه ایثار و شهادت در سال گذشته در همدان

تدوین ۱۰۰ جلد کتاب در حوزه ایثار و شهادت در سال گذشته در همدان

ایسنا/همدان جانشین مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان همدان به تدوین ۱۰۰ جلد کتاب در حوزه ایثار و شهادت طی سال گذشته در سطح استان اشاره کرد و گفت: نقش و سهم شهرستان ملایر در تدوین این آثار قابل توجه بود.

هادی آزادی دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت در آیین رونمایی از کتاب «رقص خون در گلوی پاییز» که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی در منزل شهید جاویدالاثر رسول هوشیاری برگزار شد، افزود: شهرستان ملایر به عطر و یاد شهدا شهدای عزیزی که یاد و نام شان در نقطه به نقطه کشور عزیزمان ایران می‌درخشد، معطر است.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دفاع مقدس و شهید مدافع امنیت شهید «علی نظری» گفت: وجود بیش از ۲۰۰۰ ایثارگر جانباز و ۱۱۲ آزاده در ملایر نشان دهنده عظمت این شهرستان است.

آزادی به نقش ویژه این شهرستان در حوزه ادبیات پایداری در استان و کشور اشاره و خاطرنشان کرد: کتاب «رقص خون در گلوی پاییز» نیز یکی از این آثار پربرکت است.

مسئول مجمع راویان دفاع مقدس استان همدان نیز با تأکید بر اینکه اجر نویسندگان حوزه دفاع مقدس کمتر از شهادت نیست، اظهار کرد: اگر کتاب‌ها نوشته نشود و خاطرات گفته نشود، فراموش می شوند.

سردار رضا میرزایی با بیان اینکه شهید رسول هوشیاری حکم چندین شهید را دارد، گفت: این شهدا قهرمانانی بودند که داوطلبانه فدای اسلام و ملت شدند تا این کشور اسلامی بماند.

وی ادامه داد: سلاح اصلی شهدا غیرت بود و امروز دشمن همین غیرت را نشانه گرفته است؛ مسأله روسری برداشتن نیست، دشمن از راه دین وارد شده و این روسری خط اول دشمن است و از این راه یک‌ جنگ فرهنگی را آغاز کرده است.

میرزایی با اشاره به عملیات مطلع‌الفجر که شهید هوشیاری طی این عملیات مفقودالأثر شد، افزود: از ۱۴۰ رزمنده‌ای که طی این عملیات به ارتفاعات گیلان غرب رفتند، تنها ۲۰ نفر سالم بازگشتند.

تدوین ۱۰۰ جلد کتاب در حوزه ایثار و شهادت در سال گذشته در همدان

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز در ادامه در مورد این کتاب گفت: کتاب «رقص خون در گلوی پاییز» خاطرات شهید جاویدالاثر «رسول هوشیاری» است که زهرا علیزاده آن را از زبان همسر شهید به رشته تحریر درآورده است.

فرشاد کشاورزیان اظهار کرد: بسیجی شهید رسول هوشیاری متولد سال ۱۳۳۴ دارای شش فرزند(سه دختر و سه پسر) در ۲۶ آذرماه سال ۱۳۶۰ در بحبوحه دفاع مقدس در جبهه گیلانغرب به شهادت رسید.

کشاورزیان با تأکید بر اهمیت ادای دین نسبت به این شهید عزیز که هنوز پیکر مطهرش به وطن بازنگشته است، افزود: قرار است انجمن ادبیات پایداری را با کمک دفتر حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و با همکاری «لیلا گودرزیان‌فرد» نویسنده ۳۰ کتاب در حوزه ادبیات پایداری، در اداره فرهنگ و ارشاد و اسلامی ملایر و با هدف جذب نویسندگان حوزه دفاع مقدس و ادبیات پایداری تأسیس کنیم.

همسر شهید رسول هوشیاری نیز در ادامه با افتخار از شش فرزندش نام برد که همگی پیرو خط اسلام و مقام معظم رهبری هستند و گفت: تنها انتظاری که دارم این است که قدر قطره قطره خون شهدا را بدانیم و پیرو خط رهبر باشیم و هیچ گاه مقام معظم رهبری را تنها نگذاریم.

مریم رمضانعلی با بیان اینکه باید در برابر کمبودها و فشارهای اقتصادی صبور باشیم و برای عزت و سربلندی وطنمان تلاش کنیم، افزود: با افتخار خودم، فرزندان و نوه‌هایم همه سرباز مقام معظم رهبری هستیم و تا آخرین نفس با دشمنان می‌جنگیم.

تدوین ۱۰۰ جلد کتاب در حوزه ایثار و شهادت در سال گذشته در همدان

نویسنده کتاب نیز در ادامه در مورد علت نامگذاری کتاب گفت: این شهید در پاییز متولد، عاشق و مفقودالأثر می‌شود، حس کردم که خون شهید عارفانه و عاشقانه در گلوی پاییز می‌رقصد.

زهرا علیزاده با بیان اینکه این کتاب در ۱۹ فصل و ۲۰۰ صفحه گردآوری شده است، ادامه داد: فصل اول با آشنایی و ازدواج شهید آغاز می‌شود و در فصول دوم و سوم به کودکی شهید و همسرش پرداخته می‌شود، از فصل چهار تا فصل ۱۵ زندگی مشترک این زوج روایت و به شهادت ختم می‌شود.

علیزاده افزود: فصل شانزدهم نیز به شهادت برادر شهید(قدرت ترک‌دهنو) و فصل هفدهم تا نوزدهم به اتفاقات، کرامات و خانواده‌ شهید در نبود شهیدشان اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه در این کتاب لهجه‌های مختلف از زبان شخصیت‌های متفاوت بکار گرفته شده است، گفت: فصل هجدهم به وقایع بمباران و ورود کرمانشاهیان جنگ‌زده به استان همدان اختصاص دارد که زبان کردی کرمانشاهی هم در این اثر دیده می‌شود، بنابراین برای خوانندگانی که با این زبان‌ها آشنایی دارند، جذاب است.

وی با اشاره به نحوه‌ نگارش کتاب مطرح کرد: یکی از جذابیت‌های این کتاب این است که فقط با یک راوی پیش نمی‌رود و همسر شهید، خواهر شهید، پسر شهید، همرزمانش و هم‌روستایی‌ها و اقوام روایت می‌کنند و همین سبب شده داستان از زاویه‌ دیدهای متفاوتی روایت شود و تک‌بُعدی پیش نرود.

نویسنده این کتاب تصریح کرد: یکی از برادرهای شهید رسول هوشیاری شهید شده بود و پدر و مادر و یک برادر دیگر وی نیز از دنیا رفته بود. از بین فرزندانش نیز فقط دو فرزند بزرگترش (کریم و حجت) از پدر خاطره داشتند و بقیه‌ فرزندان به علت صغر سن خاطره‌ای نداشتند و فرزند آخرشان(جواد) بعد از شهادت پدر به دنیا آمده بود.

وی با بیان اینکه این کتاب یک رمان تاریخی جنگی است، خاطرنشان کرد: رمان ادبیات مخصوص به خود را دارد و در عین حال تاریخی است،  یعنی شما باید اطلاعات تاریخی مربوط به آن زمان را داشته باشید و اطلاعات جنگی بدانید و چون مربوط به اشخاص حقیقی به ویژه زندگی یک شهید است، ملاحظات خاصی دارد.

علیزاده با بیان اینکه تألیف این کتاب به طور غیرمستمر چهار سال طول کشید، از شهید رسول هوشیاری بابت اینکه اجازه داده است تا خاطراتش به رشته تحریر درآید قدردانی کرد.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه با تأکید بر اینکه زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا کمتر از شهادت نیست، گفت: کسی که با قلم، قدم، سخن، بیان، حرکت و نشست و برخواستش باعث زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا شود، او شهید است.

حجت الاسلام احد آزادی‌خواه، شهدا را ستون‌هایی در تلاطم‌های دنیا خواند و افزود: به فرموده مقام معظم رهبری شهدا علم هدایت هستند.

آزادی‌خواه تأکید کرد: وقتی برخی حواشی مشمئزکننده انقلابی‌ها را از هم دور می‌کند، شهدا هستند که این فاصله‌ها را کم می‌کنند.

وی ضمن ابرازخوشحالی از جوانان نسل بعد از انقلاب و جنگ که خاطرات جنگ را مانند روز حفظ می‌کنند، تصریح کرد: این جوانان میلیاردها دلار هزینه‌های غربی‌ها را برای فراموشی فرهنگ ایثار و شهادت و خاطرات جنگ، از بین می‌برند.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این نویسندگان جوان کتاب می‌نویسند تا نسل‌های بعد با خواندن این کتاب‌ها عاشق شهدا و شهادت شوند.

به گزارش ایسنا، شهید جاویدالأثر رسول هوشیاری در پاییز ۱۳۲۳ در روستای دهنو از توابع شهرستان ملایر چشم به جهان گشود و در پاییز ۱۳۶۰ در عملیات مطلع‌الفجر و در ارتفاعات گیلانغرب به مقام رفیع مفقودالأثری نائل شد. این شهید دارای شش فرزند(سه پسر و سه دختر) است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha