• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1403021712239
  • خبرنگار : 71381

بسته اخبار انتخاباتی ایسنا؛ ۴ روز تا انتخابات

شدت گرفتن فعالیت انتخاباتی گروه‌های سیاسی/ چاپ هفت‌ونیم میلیون تعرفه رای

شدت گرفتن فعالیت انتخاباتی گروه‌های سیاسی/ چاپ هفت‌ونیم میلیون تعرفه رای

چهار روز تا انتخابات مرحله دوم دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و این روزها در رسانه‌ها از جمله ایسنا، شاهد انتشار اخبار مرتبط با این رویداد هستیم. در این گزارش می توانید اخبار انتخاباتی امروز-دوشنبه- هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ را مرور کنید.

به گزارش ایسنا، فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت ماه به صورت منسجم و هماهنگ با ۱۵ استان کشور به صورت فعال‌ دنبال می شود و احزاب، تشکل‌ها و شخصیت‌های سیاسی نیز به ارائه تحلیل‌ها و انجام فعالیت‌های‌ انتخاباتی خود شدت داده‌اند. 

شدت گرفتن فعالیت گروه‌های سیاسی/چاپ ۷ونیم میلیون تعرفه

بنابر اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور برای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، ۷ و نیم میلیون تعرفه چاپ شده است و برای حوزه‌های انتخابیه‌ای هم که انتخابات تمام الکترونیکی دارند، تعرفه فرستاده می‌شود.

احزاب و تشکل‌ها چه کرده‌اند؟

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با دعوت مردم و نیروهای جبهه انقلاب به حضور و مشارکت گسترده در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، لیست نهایی نامزدهای مورد حمایت خود در این مرحله از انتخابات را در حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور منتشر کرد.

«ایران متحد» هم لیست ۵ نفره خود برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس منتشر کرد.

شخصیت‌ها چه می‌گویند؟

شدت گرفتن فعالیت گروه‌های سیاسی/چاپ ۷ونیم میلیون تعرفه

امروز، جمعی از کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی از جمله سعید آجرلو، علی‌اصغر پورمحمدی و حسین نجابت با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود برای انتخابات مجلس را اعلام کردند.

 در بخشی از این نشست سعید آجرلو با بیان این‌که «رقابت در حوزه سیاست داخلی کمتر ایجابی و بر محور برنامه و چشم انداز است و بیشتر تخریبی است»، گفت: این مساله  به فضای سیاسی ما لطمه زده است. در مجلس هم همینطور بوده است. در انتخابات  دور دوم در تهران برای مناظره به شبکه تهران رفتیم ولی برخی دوستان که دعوت داشتند به برنامه نیامدند. مردم باید براساس ایده‌ها، برنامه‌ها و توانایی‌های ما قضاوت کنند و رسم خوبی نیست که به برنامه نیامدند.  روز ۲۱ اردیبهشت روز مهمی است چون مردم می‌توانند در تهران با انتخاب خود جهت گیری مجلس بعدی را مشخص کنند.

در ادامه علی‌اصغر پورمحمدی با بیان این‌که «شئونات نمایندگی در ایران تقلیل پیدا کرده است»، تصریح کرد: دوره‌ای در وزارت صمت بودم و مسائل دردآوری را دیدم. نماینده‌ای برای چندتن از اقوام و نزدیکان خود تلاش می‌کرد که به نابجا مسئولیتی را دریافت کنند. نه تحصیلات مرتبط وجود داشت، نه تجربه داشت و نه کارآمد بود اما چون از اقوام و دوستان یک نماینده بود که می‌خواست او را عضو هیئت مدیره فلان کارخانه صنعتی کند.

همچنین حسین نجابت در بخشی از اظهاراتش گفت: نقطه ضعف مجلس یازدهم این بود که یک کمیسیون ویژه برای ساماندهی فضای مجازی تشکیل شد اما وقتی فعال شد، چون هماهنگی بین نمایندگان وجود نداشت و تحت تأثیر فضاسازی بیرون مجلس قرار گرفتند این طرح ناتمام ماند و به کنار رفت. در حالی که این نقطه ضعف مجلس است و باید این موضوع پیگیری می‌شد چراکه مدیریت فضای مجازی اهمیت دارد هرچند منظور ما از مدیریت لزوماً فیلترینگ نیست.

شدت گرفتن فعالیت گروه‌های سیاسی/چاپ ۷ونیم میلیون تعرفه

یک نشست انتخاباتی دیگر در ایسنا که با حضور ابوالفضل ظهره‌وند و پیمان فلسفی از اعضای لیست امنا، برگزار شد، موضوعاتی از جمله آسیب‌های مجلس شورای اسلامی، لزوم تقویت بعد نظارتی مجلس، نقش کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی و کشاورزی مجلس در بهبود شرایط اقتصادی کشور، شفافیت، فضای مجازی و مساله عفاف و حجاب مورد بررسی قرار گرفت.

شدت گرفتن فعالیت گروه‌های سیاسی/چاپ ۷ونیم میلیون تعرفه

همچنین محمدرضا میرتاج‌الدینی نماینده تبریز در مجلس در گفت‌وگویی با تاکید بر مشارکت حداکثری باعث تشکیل مجلس قوی و تاثیرگذار می‌شود، ادامه داد: تکلیف ۴۵ کرسی در مرحله دوم انتخابات تعیین می‌شود مردم با انتخاب اصلح نمایندگانی را وارد مجلس دوازدهم می‌کنند که دغدغه حل مشکلات کشور را داشته باشند که نتیجه نهایی آن هم تشکیل مجلس قوی و کارآمد خواهد بود.

امروز از انتخابات در استان ها چه خبر؟

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات در گلستان در خصوص این که چه کسانی از کدام شهرها می‌توانند در دور دوم انتخابات در گنبدکاووس شرکت کنند، توضیح داد و گفت: براساس قانون، همه واجدان شرایطی که در در مرحله اول، در حوزه انتخابیه گنبدکاووس رای داده اند می‌توانند در دور دوم در همین حوزه شرکت کنند. همچنین افرادی که در مرحله اول در هیچ حوزه‌ای رای نداده اند می‌توانند، در هر حوزه‌ای که به دور دوم کشیده شده است، رای بدهند.

همچنین رئیس ستاد انتخابات استان فارس در نشست مشترک هیئات اجرایی و نظارت انتخابات شهرستان زرقان با اشاره به در پیش‌رو بودن مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که  همه عوامل اجرایی انتخابات باید حافظ رای مردم باشند و با هم هماهنگ بوده و انتخابات طبق برنامه و جدول زمان‌بندی پیش رود.

فرماندار شیراز هم از فعالیت ۷ هزار نفر شامل اعضای اجرایی، نظارت، امنیتی، بازرسی و... در برگزاری مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان خبر داد.

لطف‌الله شیبانی با اشاره به اینکه انتخابات مرحله دوم حوزه انتخابیه شیراز و زرقان به صورت تمام الکترونیکی برگزار خواهد شد، گفت: مانند مرحله اول تلاش خواهیم کرد تا بتوانیم از تمام افرادی که مایل هستند در انتخابات شرکت کنند اما به دلایل گرفتاری‌های شغلی امکان حضور در پای صندوق‌های ثابت ندارند، با استفاده از صندوق سیار، اخذ رأی داشته باشیم لذا در تمام بیمارستان‌ها و پادگان‌ها و مراکز صنعتی هم صندوق سیار خواهیم داشت

در دانشگاه لرستان نیز مناظره انتخاباتی با حضور رضا سپهوند، قدرت‌الله ایمانی و هادی هاشمی کاندیداهای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم، برای حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی برگزار شد.

در این برنامه که با هدف تقویت فضای شور و نشاط انتخاباتی و تلاش برای افزایش مشارکت دانشگاهیان در انتخابات دور دوم مجلس برگزار شد، کاندیداها ضمن آنکه برنامه‌های خود را درباره موضوع‌های گوناگون محلی، استانی، ملی و بین‌المللی مطرح کردند، به‌صورت مناظره با یکدیگر به مباحثه پرداختند.

رسانه های دیگر

شدت گرفتن فعالیت گروه‌های سیاسی/چاپ ۷ونیم میلیون تعرفه

محمد هاشمی رفسنجانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفت و گویی نقش مجلس در اداره کشور را بسیار بزرگ و بااهمیت خواند و گفت: نمایندگان مجلس باید دانش، تعهد، کارآمدی و نظارت بر اجرا داشته و قوانین خوب تصویب کنند. مشارکت و حضور پرشور مردم ‍پای صندوق‌های رای هم از این جهت مهم است که مجلسی روی کار بیاید که هم دغدغه و شرایط مردم را مدنظر قرار دهد و هم برای رفع گرفتارهای‌ مردم تلاش کند و از طرفی نظارت بر اجرای قوانین هم داشته باشد.

در یک گفت و گوی انتخاباتی دیگر هم سمیه رفیعی با بیان اینکه بانوان اهداف نظارتی مجلس را بهتر می‌توانند محقق کنند، تصریح کرد: عرصه قانونگذاری با حضور خانم‌ها می تواند شکل و شمایل دقیق‌تر، بهتر و منطبق‌تری با واقعیت‌ها و نیازهای جامعه پیدا کند. کار در مجلس برای بانوان خیلی سخت است؛ از بانوان کاندیدای مجلس حمایت می‌کنم.

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در برنامه بهارستان دوازدهم با اشاره به اینکه برای ثبت‌نام در انتخابات رضایت تک تک اعضای خانواده‌ام را گرفتم، افزود: زمان ازدواج برای حضور و فعالیت در فضاهای اجتماعی شرط کرده بودم.

صالح اسکندری یکی دیگر از نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در دانشگاه امام صادق (ع) در مصاحبه ای با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در ادوار مختلف مجلس داشتیم این بوده که در تعیین اولویت ها و دستور کارها دچار چالش بودیم، اظهار کرد: ماده ۷ قانون کار سالیان سال است که مشکل قراردادهای کوتاه مدت را به وجود آورده است.فرایند اصلاح قانونی که منشاء بسیاری از نارضایتی های کارگران است چرا باید منتهی شود به روزهای پایانی مجلس شود؟ 

در یک مصاحبه انتخاباتی دیگر فاطمه قاسم‌پور با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی برای حل مسائل زنان، راهبرد، روش و برنامه دارد، تصریح کرد: خانواده و زنان را فرصت حل مسائل اساسی کشور و انقلاب می‌دانم.

در روزنامه ها از انتخابات چه خبر بود؟

شدت گرفتن فعالیت گروه‌های سیاسی/چاپ ۷ونیم میلیون تعرفه

امروز همچنین مردسالاری در گزارشی با عنوان «مجلس دوازدهم با عجایب فراوان» روند انتخابات مجلس را تا مرحله دوم بررسی کرد،‌ شرق در تحلیلی با تیتر «شوک دوم به شانا» رقابت های اصولگرایان در دور دو انتخابات مورد بررسی قرار داد و آرمان امروز با تیتر «نسخه نوین قالیباف برای مجلس دوازدهم» در صفحه اول خود به موضوع انتخابات پرداخته‌اند.

جزییاتی از مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی

مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، جمعه ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود. این انتخابات برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده از مجلس دوازدهم است که در دور اول، نامزدهای آنها حدنصاب قانونی تعداد رأی را کسب نکرده بودند.

انتخابات در ۲۲ حوزه انتخابیه و در ۱۵ استان برگزار می شود که در ۸ حوزه، تمام مراحل انتخابات الکترونیکی است.

در انتخابات تمام الکترونیکی، علاوه بر احراز هویت رأی دهندگان، ثبت رأی و شمارش آن هم الکترونیکی است. در این روش، به رأی‌دهندگان به جای تعرفه کاغذی، «کارت تعرفه» داده می‌شود. کارت‌های تعرفه روی محلی مشخص از صندوق‌های الکترونیکی گذاشته می‌شود و رأی دهندگان شماره (کد) نامزدها را ثبت می‌کنند.

واجدین شرایطی که درحوزه انتخاباتی که به مرحله دوم کشیده شده است؛ اگر درمرحله اول انتخابات شرکت کرده باشند فقط می توانند در همان حوزه رای دهند. اما افرادی که در مرحله اول انتخابات رای نداده اند می توانند درهر کدام از حوزه های ۲۲گانه شرکت نمایند.  بازه سنی برای شرکت در انتخابات ۱۸ سال است؛ بنابراین افراد متولد پیش ۱۳۸۵/۲/۲۱می‌توانند در انتخابات روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه شرکت نمایند. تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه ای رای داده اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم های موجود در شعب اخذ رای انجام می گیرد.

ستاد انتخابات کشور اعلام کرده است که مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه «انتخاب ایران»، از سوابق نامزد مورد نظرشان جویا شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha