• دوشنبه / ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403021712157
  • خبرنگار : 50492

اوضاع نامساعد آب در خراسان رضوی/ فریب بارندگی‌ها را نخوریم

اوضاع  نامساعد آب در خراسان رضوی/ فریب بارندگی‌ها را نخوریم

ایسنا/خراسان رضوی در حالی که متوسط بارندگی‌های سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته در کشور ۹ درصد رشد نشان می‌دهد و در بسیاری از سدهای غرب و جنوب غربی کشور شاهد سرریز هستیم، اما در شرق کشور به‌ویژه در خراسان رضوی اوضاع و احوال چیز دیگری است.

به گفته کاظم جم، مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی و عضو شورای راهبری صنعت آب کشور هرچند بارندگی‌ها نسبت به سال آبی گذشته در استان ۳۱ درصد افزایش یافته و به عدد ۱۲۵ میلی‌متر رسیده است اما این بارندگی در مقایسه با آمار بلند مدت که ۱۶۷ میلیمتر بوده است ۲۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد و علاوه بر این باید گفت که سال آبی گذشته (۱۴۰۱ - ۱۴۰۲) یکی از خشکترین سال‌ها در دهه‌های اخیر در خراسان رضوی و شرق کشور بوده است.

اما با وجود حجم ذخیره بیش از ۳۱ میلیارد متر مکعب آب در پشت سدهای کشور حال و روز سدهای استان این روزها خوب نیست و کمترین میزان ذخیره آب در سال‌های اخیر را تجربه می‌کند.

کاظم جم افزود: در حال حاضر از مجموع یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب حجم سدهای خراسان رضوی تنها ۱۵۵ میلیون متر مکعب ذخیره آبی داریم که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۶ درصد کمتر بوده و سد دوستی به عنوان بزرگترین سد شرق کشور با حجم مخزن یک میلیارد و دویست میلیون متر مکعب تنها ۸۸ میلیون متر مکعب آب دارد که نصف این حجم آب نیز مربوط به کشور همسایه است.

عضو شورای راهبری صنعت آب کشور ادامه داد: دیگر سدهای تامین آب شرب کلانشهر مشهد یعنی سدهای طرق، کارده و ارداک نیز با حجم فعلی ۴ ،۳ و ۷ میلیون متر مکعب نیز اوضاع مناسبی را ندارند و برای تامین آب شرب بیشترین فشار به سفره‌های آب زیرزمینی و حفر چاه‌های جدید خواهد بود، لذا پیگیری جدی همه مسئولین و تامین اعتبار مورد نیاز پروژه‌های حیاتی تامین آب شرب مشهد از خط انتقال آب از یال شمالی هزار مسجد و همچنین انتقال آب از دریای عمان از اولویت‌های جدی استان برای عبور از خشکسالی‌های احتمالی سال‌های آینده خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، همچنین نگاه جدی به تغییر الگوی کشت در بخش کشاورزی و استفاده صحیح از منابع آب در این حوزه اولویت مهمی است که باید مدنظر همه تصمیم‌گیران کلان خراسان رضوی قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۸ ۱۷:۳۶

برای ابلاغ الگوی کشت محصولات کم آب بر و راهبردی هیچ قانونی وجود ندارد نمی شود به کشاورزان بگوییم مثلا برنج یا ذرت، یونجه وپنبه نکارید چون آب زیادی می برد. چون اگر بکارند اجازه برخورد صادر نشده. حتی باغات اطراف شهر هم که اکثرا دارای چاه(مجاز یا غیرمحاز) هستند نقشی در تامین نیاز تمام اقشار جامعه ندارند وفقط تفریحی هستند.

avatar
۱۴۰۳-۰۲-۱۹ ۱۵:۱۹

با سلام و ارادت. انشاالله طبق پیش بینی های سامانه های بزرگ پیش بینی دنیا، ظرف امشب چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ و فردا پنجشنبه، بارندگی‌های خاص و نابی خواهیم داشت که بخش عمده ای از کمبود آب پشت سدها جبران خواهد شد. یا حق