دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم گرامیداشت مقام استاد که امروز ۱۷ اردیبهشتماه با حضور اساتید در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: امروز در رسانههای ارتباط جمعی میبینیم که در تمام دنیا حق در برابر باطل و تمام جماعت شرافت در مقابل جماعت شرارت قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه دانشجویان در دنیا به جهت نفس پاک و وجدان بیدارشان در مقابل متجاوزگران و ظالمان تحصن میکنند، تصریح کرد: امروز میبینیم دنیایی که دم از آزادی و حقوق بشر و دموکراسی میزند نمیتواند اعتراض جامعه دانشگاهی را در محیط دانشگاهها تحمل کند در حالی که در جمهوری اسلامی قانون اجازه ورود نیرویهای نظامی را به دانشگاه نمیدهد.
زلفیگل بیان کرد: در جمهوری اسلامی جامعه فهیم و فخیم دانشگاهی از حرمت ویژهای برخوردار است و ما باید قدر این احترام را بدانیم؛ در حالی که رفتار دوگانه مدعیان دموکراسی را دیدیم که چگونه نیروهای امنیتی و نظامی آنها با دانشجویان برخورد کردند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تشکر و قدردانی از تلاشهای جهادی رئیس و هیات رئیسه دانشگاه قم به جهت پویایی و پیشرفت دانشگاه، تصریح کرد: جامعه فرهیخته و فرزانه دانشگاهی بهترینهای کشور ما هستند و به همین جهت شایسته برترینها هم هستند.
وی بیان کرد: مسئولیت یک نعمت است که انسان میتواند بدون استفاده از امکانات مادی و مالی شخصی خود خدمتی را به مردم ارائه دهد؛ اگر مسئولان در راستای سازندگی و با نیت خدمت به مردم کار کنند خداوند نیز به این کارها برکت میدهد.
زلفیگل عنوان کرد: اساتید بزرگترین خیرین هستند که نتیجه عمر و دانایی خود را به فرزندان مردم ارائه میدهند؛ این معلمها و اساتید هستند که به انسانها قدرت رسیدن به مِلک و مُلک را میدهند چون از طریق دانش و علم میشود مزیتهای جدیدی را ایجاد کرد و هر چقدر میزان دانایی بالاتر باشند درجه ارزش این ملک و ملک بالاتر است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بهترین محل برای سرمایه گذاری برای نسلهای آینده ما هزینه کردن برای اساتید، دانش و فناوری است، تاکید کرد: حاکمیتی که عاقل باشد متفکران و دانشمندان را قدر میداند و بر صدر مینشاند و جمهوری اسلامی از این باب است که اجازه ورود نیروهای نظامی را به دانشگاه نمیدهد لذا عالمان، استادان و دانشجویان ما قدرت آزاد اندیشی و نقد را دارند.
زلفی گل یادآور شد: شخصیت علمی هر دانشگاه و شخصیت علمی کشور باید متوازن باشد؛ یعنی در این جورچین علمی دانشگاه هم باید فرهنگ دیده شود و هم باید مسائل سیاسی و آموزشی و فناوری و پژوهشی دیده شود و باید از طریق قوانین و مقررات به این جایگاه متوازن برسیم.
وی اظهار کرد: باید درسنامهها و کتابهای مرجع آموزشی و پژوهشی را از طریق اساتید و دانشگاهها عملی سازیم؛ خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم احکام ویژهای برای وزارت علوم تعبیه شده که انجام آنها باعث رشد و پیشرفت علمی کشور میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در این دوره ما ۷۵ اقدام در وزرات علوم انجام دادیم، گفت: تأسیس معاونت فناوری و نوآوری با زیرشاخه پارکهای علم فناوری، تأسیس صندوق توسعه فناوری، تأسیس سامانه نان (نیازهای کشور)، تأسیس سامانه جان (جریانسازی اقتصادی نوین راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان) و در نظر گرفتن امتیازات ویژه برای علوم انسانی از جمله این اقدامات است.
انتهای پیام
نظرات