امید ظریف صنایعی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر لزوم توجه جدی مسئولان ارشد ورزش کشور به آموزههای دینی و منش و فرهنگ پهلوانی در ورزش ایران، خاطرنشان کرد: ورزشکاران ما مخصوصا در رشتههایی مثل کشتی و فوتبال که از محبوبیت زیادی در جامعه برخوردارند، میتوانند نقش تعیینکنندهای در ترویج شعائر اسلامی و منش پهلوانی مولا علی(ع) و اهل بیت سلام الله علیها در جامعه و مخصوصا میان نسل جوان داشته باشند.
این دارنده مدالهای طلا و برنز دو و میدانی بازیهای پاراآسیایی، افزود: موضوع منش پهلوانی و برخورد پهلوانانه چیزی نیست که در لحظه برای یک ورزشکار یا یک فرد اتفاق بیفتد، بلکه اصل آموزش این موضوع در مدارس آغاز میشود و معلمان مدارس میتوانند در این راه پیش گام باشند. معلمان ما میتوانند آموزههای دینی و اسلامی ما را که تا حدی به دلیل برخی مسائل در جامعه کمرنگ شدهاند، برای نوجوانان یادآوری کنند تا آنها به سمت و سوی یک دانشآموز مسلمان معتقد حرکت کنند. نحوه زندگی و رفتار شهدای ما در طول جنگ تحمیلی که هر کدام نمونه بارز یک پهلوان هستند، باید به دانشآموزان و آیندهسازان این مرز و بوم یادآوری شود.
او برخی اتفاقات در ورزش ایران و مخصوصا فوتبال را بر ضد فرهنگ و منش پهلوانی دانست و گفت: متاسفانه برخی اتفاقات و الفاظی که رد و بدل میشوند متناسب با شان و جایگاه ورزش ما نیست و باید در اینباره چاره اساسی کرد. البته دیدن مواردی مثل نمایش نام امامان شیعه یا ذکر مولا علی و امام حسین(ع) در رویدادهای ورزشی از سوی ورزشکاران ما پس از افتخارآفرینی، ارزش بالایی دارد و باعث ترویج فرهنگ پهلوانی خواهد شد. آموزش رفتار پهلوانانه بین ورزشکاران باید مورد توجه قرار گیرد و در اردوهای تیمهای ملی جزو برنامه باشد.
ظریف صنایعی در پایان گفت: توجه به فرهنگ پهلوانی نباید صرفا به هفته فرهنگ پهلوانی محدود شود. سکوت و آرامش یک ورزشکار در قبال برخورد بد یک تماشاچی نیز میتواند تاثیر زیادی در ترویج منش پهلوانی داشته باشد و حتی تماشاگران ما را تحت تاثیر قرار دهد. نباید اجازه بدهیم نوجوانان و جوانان ما از دین فاصله بگیرند و در دام معاندانی قرار بگیرند که دوست ندارند جوان ایرانی با آموزههای دینی و اسلامی رشد و پرورش پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات