به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) رکورد استفاده مجدد از موشک خود را شب شنبه ۲۷ آوریل به دست آورد.
به نقل از اسپیس، «مرکز فضایی کندی» ناسا در فلوریدا گزارش داد که در ساعت ۸:۳۴ شب به وقت منطقه زمانی شرقی، بیستمین پرتاب برای اولین مرحله «فالکون ۹»(Falcon 9) انجام شد.
براساس توضیحات ماموریت اسپیسایکس، این بیستمین پرتاب برای اولین مرحله فالکون ۹ بود. در اوایل ماه جاری نیز یک تقویتکننده متفاوت فالکون ۹ با پرتاب ماهوارههای اینترنتی «استارلینک»(Starlink) اسپیسایکس، رکورد جدیدی را رقم زد.
بیشتر بخوانید:
«اسپیسایکس» باز هم رکورد استفاده مجدد از موشک را شکست
این پرتاب به گسترش شبکه ماهوارهای «گالیله»(Galileo) کمک کرد که معادل اروپایی «سیستم موقعیتیاب جهانی»(GPS) آمریکاست. ۲۸ ماهواره گالیله تا به امروز در این شبکه ماهوارهای قرار گرفتهاند که همه آنها بر فراز موشکهای «سایوز»(Soyuz) ساخت روسیه یا موشک «آریان ۵»(Ariane 5) اروپا پرتاب شدهاند.
موشک آریان ۵ تابستان گذشته بدون جانشین آماده بازنشستگی شد و اروپا بیشتر روابط فضایی خود را با روسیه پس از وقوع جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ قطع کرد. به همین دلیل، آژانس فضایی اروپا اواخر سال گذشته یک قرارداد را با اسپیسایکس برای پرتاب چهار فروند ماهواره گالیله طی دو پرتاب در سال ۲۰۲۴ امضا کرد. ماموریت روز شنبه به احتمال زیاد اولین مورد از این دو پرتاب بود.
ماهوارههای گالیله در مدار میانی زمین قرار دارند که در فاصله ۲۳۲۲۲ کیلومتری بالای سیاره ما واقع است.
اسپیسایکس در شرح ماموریت نوشت: با توجه به عملکرد بیشتر مورد نیاز برای رساندن محموله به مدار میانی زمین، این ماموریت بیستمین و آخرین پرتاب برای تقویتکننده مرحله اول فالکون ۹ است.
در مقابل، این مرحله فالکون ۹ که در حال حاضر ۲۰ پرتاب را انجام داده است، پس از ثبت رکورد پرواز خود در ۱۲ آوریل به سلامت فرود آمد. ماهوارههای استارلینک در مدار پایین زمین پرواز میکنند. به همین دلیل، این تقویتکننده سوخت کافی را برای بازگشت به زمین داشت.
پرتاب روز شنبه، یک آخر هفته شلوغ را برای اسپیسایکس آغاز کرد. این شرکت قصد دارد یک مجموعه دیگر از ماهوارههای استارلینک را در غروب یکشنبه ۲۸ آوریل از «پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال» در مجاورت مرکز فضایی کندی پرتاب کند.
این آخر هفته، بخشی از یک سال بسیار شلوغ بوده است. اسپیسایکس تاکنون ۴۱ ماموریت مداری را در سال ۲۰۲۴ انجام داده است که ۲۸ مورد از آنها به ساخت شبکه ماهوارهای استارلینک اختصاص یافتهاند.
انتهای پیام
نظرات