یوسف اختری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه کشاورزان تربتجام در مدیریت توأمان آب و برق نمره قبولی گرفتند، خاطرنشان کرد: در قطعی برق اردیبهشتماه طرح مدیریت توأمان آب و برق چاههای کشاورزی استان، برق هیچ منبع آبی در تربتجام قطع نمیشود.
وی بیان کرد: بنا بر اعلام لیست چاههای مشمول اعمال محدودیت، در خصوص چاههای کشاورزی با مصرف آب و انرژی نامتعارف و بیشتر از پروانههای بهرهبرداری، با توجه به اهتمام جدی بهرهبرداران در زمینه مدیریت مصرف، رعایت الزامات قانونی و البته اقدامات مرکز کنترل و پایش چاههای شهرستان، هیچ اشتراکی از تربتجام قطع برق نخواهد شد.
مدیر امور منابع آب تربتجام افزود: طی ماه جاری در استان خراسان رضوی ۷۳۸ حلقه چاه کشاورزی مشمول اعمال محدودیت خواهند بود.
اختری گفت: در اسفندماه سال گذشته نیز تنها برق ۲ درصد چاههای کشاورزی تربتجام قطع شده بود که البته در قیاس با سایر شهرستانهای خراسان رضوی از حیث نسبت چاههای متخلف به کل چاهها، کشاورزان شهرستان در طرح مدیریت توأمان آب و برق نمره قبولی گرفتند.
وی در ادامه از وجود ۸۲۲ حلقه چاه در شهرستان تربتجام خبر داد و افزود: ۶۸۸ حلقه چاه مربوط به بخش کشاورزی است که تمامی آنها مجهز به کنتور هوشمند شدهاند.
مدیر امور منابع آب تربتجام با بیان اینکه در این منطقه به دلیل برخی شرایط امکان حفر چاه غیرمجاز نیست، بیان کرد معدودی چاه غیرمجاز در روستاهای کوهپایهای بودهاند که تمامی آنها شناسایی و مسدود شدهاند.
وی با اشاره به اینکه هرچند در گذشته بیشتر از حد مجاز برداشت آب داشتیم اما با نصب کنتورهای هوشمند میزان برداشت آب رعایت میشود، اذعان کرد: اگر بخواهد برداشت آب بیشتر از حد مجاز و پروانه باشد توسط کنتور قطع میشود.
اختری با اعلام اینکه میزان برداشت آب در هر چاه متفاوت است، از ممنوعه بحرانی بودن دشت تربتجام خبر داد و گفت: هر ساله کمتر از یک متر افت سطح آب زیرزمینی دارد.
وی عنوان کرد: با نصب کنتورهای هوشمند و کنترل میزان برداشت آب، افت سطح آب سفرههای زیرزمینی رو به کاهش است به طوری که قبلاً میانگین افت سطح آبهای زیرزمینی در سال یک متر و ۳۰ سانتیمتر بوده و اکنون به کمتر از یک متر رسیده و این روند همچنان ادامه دارد.
شهرستان مرزی تربتجام با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری جنوب شرق مشهد قرار دارد. این شهرستان از شرق با کشور افغانستان هم مرز است.
انتهای پیام
نظرات