همایون امیری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ۲۵ آوریل روز جهانی مالاریا اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت با نامگذاری روزی به نام روز جهانی مالاریا، بر مبارزه جمعی و آگاهانه با هدف جهانی عاری از مالاریا، تاکید میکند. شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی مالاریا در سال ۲۰۲۴، «پیادهسازی استراتژیهای جدید و اقدامات نوآورانه در حذف مالاریا به ویژه در مناطق محروم » تعیین شده است.
مالاریا یکی از قدیمیترین بیماریهای عفونی شناخته شده در جهان است و هنوز در بسیاری از کشورها از مشکلات مهم بهداشتی است. انگل این بیماری توسط نیش پشههای آنوفل آلوده، از فرد بیمار به فرد سالم منتقل و موجب بروز بیماری میشود. پشه آنوفل بومی ایران است.
وی با بیان اینکه در تمام مناطق کشور، گونههای مختلف این پشه وجود دارد، گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بیشترین موارد مالاریا بومی کشور را به خود اختصاص دادهاند.
مهمترین علائم بیماری شامل تب، لرز، تهوع و استفراغ، خستگی و رنگ پریدگی است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان افزود: با توجه به اهمیت این بیماری، بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران برنامه حذف مالاریا را در دستور کار خود قرار دادهاند.
امیری گفت: در خوزستان با انجام اقداماتی مانند بیماریابی فعال، اجرای نظام مراقبت سندرمیک و اجرای مراقبت حشرهشناسی، در ۱۰ سال اخیر هیچ موردی از «انتقال محلی» بیماری مالاریا مشاهده نشده و همه بیماران شناساییشده، در خارج از خوزستان آلوده شدهاند و این روند موجب شده است خوزستان به هدف حذف مالاریا دست یابد.
وی بیان کرد: بیماریابی فعال در جمعیتهای هدف به منظور پیشگیری از انتقال بیماری انجام میشود و پرسنل بهداشت علاوه بر اینکه در طول ماه در مناطق مختلف کار شناسایی این بیماری را از طریق نمونهگیری از افراد مشکوک و بررسی آبهای راکد رصد میکنند، در صورت شناسایی یک فرد مبتلا، اخذ نمونه از اطرافیان وی و همچنین درمان و پیگیری مبتلایان را نیز بر عهده دارند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: تمامی مراکز، پایگاهها و خانههای بهداشت آمادگی ارائه خدمات بیماریابی و درمان مالاریا را دارند.
انتهای پیام
نظرات