احمد مرادی در حاشیه یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسیایران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت و جایگاه استان هرمزگان در اقتصاد دریامحور، اظهار کرد: استان هرمزگان پایه اقتصاد دریامحور محسوب میشود و بیش از ۶۰ درصد از فعالیتهای مرتبط با اقتصاد دریا محور در استان هرمزگان شکل میگیرد. به همین جهت باید با یک نگاه ویژه به این فرصتها برای توسعه متوازن اقدام شود.
وی، با اشاره به ارزش افزوده عظیم فعالیتهای اقتصادی دریا از جمله صید و صیادی، گردشگری، حمل ونقل و ...، عنوان کرد: تنها نباید مسائل امنیتی و استراتژیک دریا را در نظر داشته باشیم بلکه میتوان بهرههای عظیم اقتصادی از آن برد.
عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان، بیان کرد: در اغلب برنامههای توسعه، درآمدهای حاصل از فعالیتهای دریایی پیشبینی شده است که اگر بتوانیم آن را محقق کنیم، به راحتی میتوان برای ایجاد پالایشگاههای مختلف در راستای جبران ناترازی انرژی در کشور گام برداشت که اقدامی بسیار مهم و توسعهای محسوب میشود.
مرادی خاطرنشان کرد: مجلس به دولت تکلیف کرده بود که ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس پرورش داده شود. با بررسیهای بنده در بهترین حال ۲۰ هزار تن حاصل شد که نشان دهنده فاصله عظیم و گسترده عمل تا هدفگذاری است. وقتی این موضوع از وزیر جهاد کشاورزی سوال شد، مسائلی مانند وابستگی صنعت شیلاتی کشور از جمله قفس، تور و بچهماهی به کشورهای خارجی را از جمله این مطرح شد.اعلام کردم که شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای جوان کشور توانایی ساخت قفس و تور را در داخل کشور را دارند که مورد توجه قرار نمیگیرند.
وی، با ذکر این نکته که نباید اقتصاد کشور را دولتی مدیریت کرد، گفت: دلیل بروز این چالشها، مدیریت دولتی اقتصاد است. مقام معظم رهبری در شعار سال به جلب مشارکت مردم در فعالیتهای اقتصادی اشاره کردند و اگر میخواهیم این چالشها در حوزه اقتصاد برطرف شود باید با عمل فرمایشات مقام معظم رهبری، دولتها از تصدیگری در اقتصاد فاصله بگیرند.
عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان بیان کرد: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت میشود یعنی آمار و ارقام در حوزههای نرخ بیکاری واشتغال و در شاخصهای اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه میشود. در چندین برنامه توسعهای، رشد اقتصادی ۸ درصد هدفگذاری شد که این رشد اقتصادی صرفا با برگزاری جلسه و کنفرانس محقق نمیشود بلکه باید این باور را در سطوح مختلف جامعه بگسترانیم.
انتهای پیام
نظرات