به گزارش ایسنا، به استناد بررسیهای مرکز ارزیابی و پایش عملکرد؛ براساس آخرین نتایج منتشرشده نظام رتبهبندی نیچر ایندکس (۲۰۲۴)، در رتبه بندی کلی جهانی، دانشگاه بوعلی سینا با رتبه ۱۶۱۹ از بین ۴۹۳۱ دانشگاه جهان ، موفق به حضور در این رتبهبندی شدهاست،همچنین در بخش آسیای غربی رتبه ۶۷ را از بین ۴۳۶ دانشگاه کسب کرده است.
دانشگاه بوعلی سینا در نظام رتبه بندی نیچر موفق به کسب جایگاه ۲۰ در میان ۷۳ دانشگاه کشور شده است.
همچنین بر اساس رتبهبندی موضوعی نیچر در شاخه شیمی رتبه ۱۷۴۰ جهانی و رتبه ۱۳ کشوری و در شاخه علوم فیزیک رتبه ۱۴۲۴ جهانی و رتبه ۱۷ کشوری را کسب کرده است، نیچر ایندکس برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ در انگلیس به رتبهبندی موسسات و دانشگاههای جهان اقدام کرد.
رتبهبندی ۲۰۲۴ نیچر ایندکس دانشگاهها و موسسات پژوهشی دارای تحقیقات با کیفیت در زمینههای علوم زیستی، شیمی، فیزیک، علوم زمین و زیست محیطی را در سال ۲۰۲۳ (از تاریخ ۱دسامبر ۲۰۲۲ لغایت ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳) مورد بررسی قرار داده است. در این رتبهبندی علاوه بر تعداد مقاله، سهم موسسه در نگارش مقاله (با در نظر گرفتن نویسندگان سایر موسسات) و وزن حوزه موضوعی نیز لحاظ میشود.
نیچر ایندکس یک پایگاه اطلاعاتی متشکل از وابستگی سازمانی نویسندگانی است که در ۸۲ نشریه برتر علوم طبیعی ( Natural-Science ) مقاله چاپ کرده اند. خروجی مقاله برای یک موسسه، کشور، منطقه یا شهر به دو صورت محاسبه می شود. نیچر ایندکس تعداد مطلق و تعداد سهم کسری از انتشار مقاله در سطح سازمانی و ملی را ارائه می دهد و به این ترتیب، شاخصی از خروجی و همکاری پژوهشی با کیفیت در سطح جهانی است. نیچر ایندکس به صورت ماهانه به روز رسانی شده و اطلاعات یک دوره ۱۲ ماهه را بر روی وبگاه خود نمایش می دهد.
مقالات منتشرشده با وابستگی سازمانی دانشگاه بوعلی سینا در این رتبه بندی به شرح ذیل است
مقاله اول با عنوانGrowth of matter perturbations in some parametrization of dark energy models " توسط دکتر نور اله نظری پویا عضو هیات علمی دانشکده علوم پایه،چاپ شده است.
تالیف مقاله دوم با عنوان Application of Metal-Organic Frameworks with Sulfonic Acid Tags in the Synthesis of Pyrazolo[۳,۴-b]pyridines via a Cooperative Vinylogous Anomeric-Based Oxidationتوسط دکتر زلفی گل عضو هیات علمی دانشکده شیمی و علوم نفت و حسن سپهر منصوری و میلاد محمدی رسول از دانشجویان دانشکده شیمی و علوم نفت چاپ شده است.
مقاله سوم با عنوان S۸ increases with effective redshift in ΛCDM cosmology با مشارکت آقای دکتر محمد ملک جانی به چاپ رسیده است.
انتهای پیام
نظرات