سلامت هدایتی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایسنا در بوشهر افزود: در حالی که جمعیت شهری ایران در ۵۰ سال گذشته از ۵ میلیون نفر به بالای ۶۰ میلیون نفر و از ۱۰۰ شهر به۱۴۴۰ شهر افزایش پیدا کرده در همین حال در این مدت بیش از ۷۰ درصد بافت ناکارآمد شهری ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: از ۵۹ هزار هکتار اسکان رسمی در کشور حدود ۲۰ میلیون نفر در حاشیه شهرها بهویژه در اطراف مراکز استان ها در ۳۲ هزار هکتار وجود دارد و این در حالی است که در حال حاضر ۷۴هزار هکتار بافت فرسوده درحال زایش است.
وی با اشاره به اینکه سرعت فرسودگی چندبرابر سرعت نوسازی درکشور است گفت: مسئولان کشور و نظام باید موضوع نوسازی بافت ناکارآمد را خیلی جدیتر از گذشته پیگیری کنند و عزم ملی برای این کار مهم لازم است.
وی با اشاره به قانون شوراهای اسلامی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که یک فصل ویژه را به خود اختصاص داده است گفت: نظام حاکمیت شوراهای اسلامی و حکومت وپارلمان محلی در قانون تصریح شده است ولی دولت بجای همکاری این نهاد را رقیب خود میداند.
به گفته وی کمبود سرانه در سطح شهرها از جمله مهمترین مشکلات است و در حال حاضر شهر تهران با کمبود ۷ هزارهکتار سرانه خدماتی روبروست.
وی مهمترین دستور کاراجلاس را قانون گرایی و بازگشت به قانون و اصلاح قوانین ذکر کرد وگفت: بر اساس بند ۴ ماده ۸۰ قانون شوراهای اسلامی همه تدوین طرحهای واحدهای توسعه شهری توسط شهرداریها تدوین و باید به تایید شورای شهر برسد ولی میراث فرهنگی در بافتهای تاریخی و بافتهای فرسوده این قانون صریح را نقض کرده و بهواسطه آن که شهرداریها و شوراهای اسلامی شهرها بدون واسطه پاسخگوی مردم هستند، میراث فرهنگی به هیچ نهادمردمی و دولتی پاسخ گو نیست.
انتهای پیام
نظرات