مجید کیانی در نشست هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با فعالین اقتصادی منطقه آزاد ارس اظهار کرد: ۲ سال قبل نگاه استانی و ملی به منطقه آزاد ارس مواجهه با مجموعهای راکد بود اما پس از برگزاری جلسات متعدد، مقابله با انبوهی از ضوابط و فرایندهای مازاد، احصاء مشکلات و رفع بسیاری از آنها، التهاب در حوزه صنعت فروکش کرده است.
وی ادامه داد: با نقطه آرمانی فاصله زیادی داریم اما در شرایط فعلی حداقل در ارزیابی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، ارس به همت سرمایهگذاران، فعالین اقتصادی و همراهی مسئولین، بین سایر مناطق آزاد در رتبه اول ایستاده است.
وی با تاکید بر تراز تجاری مثبت این منطقه، خاطرنشان کرد: یک آمار مربوط به گمرک جلفاست و یک آمار مربوط به واردات و صادرات خود منطقه آزاد ارس میباشد. آمار صادرات گمرک جلفا، ۱۹۴ میلیون دلار و واردات آن ۸۶۹ میلیون دلار است که ربطی به منطقه آزاد ارس ندارد و اگر ما اینجا نبودیم، این گمرک واردات و صادرات خود را انجام میداد. آمار صادرات گمرک نوردوز هم ۱۴۳ میلیون دلار است و وارداتی هم از این گمرک صورت نمیپذیرد.
رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس تشریح کرد: مجموع صادرات قطعی این منطقه ۱۷۲ میلیون دلار و صادرات مجدد آن ۱۹ میلیون دلار است و واردات ۱۰۴ میلیون دلار است که تراز منطقه ازاد ارس که را مطالبه سازمان امور مالیاتی بود، مثبت نشان میدهد. البته ما به این میزان راضی نیستیم و یکی از دلایل تشویق واحدها به حضور در نمایشگاههای بینالمللی افزایش صادرات است.
وی با تاکید بر اینکه ارائه آمارهای غلط و خدشه به تراز تجاری ارس، ضربه به بخش خصوصی است، مطرح کرد: معافیت مالیات ارزش افزوده برای فعالین اقتصادی مستلزم تایید محصورشدگی و تراز تجاری مثبت است و انکار این واقعیت، تولیدکنندگان را متضرر میکند.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد ارس ۲۵۱ واحد فعال صنعتی و ۱۶۰ واحد صنعتی در حال ساخت دارد، افزود: ۷۶ واحد کشاورزی نیز عمدتا در بخش گلخانهای فعال هستند و ۳۹ واحد کشاورزی نیز در حال ساخت هست.
انتهای پیام
نظرات