• سه‌شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403020403261
  • خبرنگار : 50175

رئیس کل دادگستری استان:

به جرائم دور نخست انتخابات لرستان رسیدگی شد

به جرائم دور نخست انتخابات لرستان رسیدگی شد

ایسنا/لرستان رئیس کل دادگستری لرستان گفت: به همه جرائم انتخاباتی دور نخست انتخابات مجلس رسیدگی شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعید شهواری امروز (چهارم اردیبهشت‌ ماه) در جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم انتخاباتی لرستان، اظهار کرد: با توجه به عملیات موفقیت‌آمیز «وعده صادق» گزینه حمله نظامی به ایران از روی میز غربی‌ها برداشته شد. ترسی که این حمله غرورآفرین به رژیم منحوس صهیونیستی داد دل مظلومان عالم را شاد کرد.

او با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی جرأت و توانایی مقابله با ایران را ندارد، چون اگر داشت لحظه‌ای درنگ نمی‌کرد، بیان کرد: از نیروهای مسلح به‌ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌دلیل این عملیات غرورآفرین تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه انتخابات در حوزه انتخابی شهرستان خرم‌آباد و چگنی به دور دوم کشیده شده و موضوع تخلفات و جرائم انتخاب همچنان مطرح است، گفت: ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرام انتخاباتی استان وظیفه دارد فضای انتخاباتی را رصد و از آرای مردم صیانت کند و با هرگونه تخلف و جرم احتمالی مقابله کند.

شهواری فلسفه تشکیل این ستاد را پیشگیری، پیش‌دستی و شناسایی دانست و افزود: باید تلاش شود حتی یک جرم انجام نشود، چراکه هرقدر ما از تخلفات و بروز جرائم جلوگیری و پیشگیری کنیم، بر سلامت انتخابات افزوده‌ایم.

نماینده عالی دستگاه قضا در لرستان با تاکید بر اینکه نیروهای اطلاعاتی و انتظامی تخلفات صورت‌گرفته را مستندسازی و معرفی کنند، بیان کرد: تمام تلاش ما باید این باشد که زمینه‌های وقوع جرم را از بین ببریم، اما اگر با همه این تلاش‌ها جرمی محقق شد باید توسط دستگاه‌های مرتبط مستندسازی و به دادسرا ارجاع شود.

وی با اشاره به اینکه تخلفات در این حوزه چون به آرای مردم به‌عنوان حق‌الناس و سلامت انتخابات مربوط می‌شود، قانونی و بدون اغماض رسیدگی خواهند شد، اظهارکرد: اگر امروز بیشتر اعضا اذعان می‌کنند انتخابات برگزارشده کم‌حاشیه‌ترین، سالم‌ترین و امن‌ترین انتخابات بوده، نتیجه زحمات تک‌تک اعضای این ستاد است.

رئیس کل دادگستری استان لرستان با تاکید بر اینکه همه تلاش‌ها، تدابیر و تمهیدات در دور اول انتخابات باید برای برگزاری انتخاباتی امن، سالم، با کمترین وقایع و رخدادها در شهرستان خرم‌آباد و چگنی در دور دوم نیز اجرا شود، گفت: در رابطه با تخلفات و جرائم دور اول انتخابات، روز بعد از انتخابات دستور رسیدگی فوری و بدون معطلی به پرونده‌های تشکیل‌شده صادر شد تا این پرونده‌ها مشمول مرور زمان نشوند. تاکنون به همه جرایم انتخاباتی رسیدگی و کیفرخواست آنها صادر شده است.

وی با تاکید بر لزوم برخورد جدی با تخلف خرید و فروش مستقیم و غیرمستقیم رای چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی، افزود: هنوز به ایام مجاز تبلیغات انتخاباتی نرسیده‌ایم و تبلیغات نامزدهای انتخابات در فضای حقیقی و مجازی باید توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی رصد شود و با کاندیدای متخلف برخورد لازم شود.

شهواری با اشاره به اینکه اعمال خلاف قانون مجریان و ناظران در شعب اخذ رای از دیگر تخلفاتی است که باید رصد شود، تاکید کرد: فرمانداران باید تدبیری بیندیشد تا از مجریان یا ناظرانی که در دور اول تخلفی داشته‌اند یا شائبه‌ای درباره آنها وجود دارد در این مرحله از آنها استفاده نشود تا بتوانیم یک انتخابات سالم برگزار کنیم.

رئیس شورای قضایی لرستان با اشاره به اینکه برگزارکنندگان انتخابات اعم از هیأت اجرایی و نظارت، امین مردم هستند و اگر تخلفی انجام دهند با قاطعیت و شدت بیشتری با آنها برخورد می‌شود، افزود: همه شعب اخذ رای در روز انتخابات باید طبق زمان‌بندی انجام‌شده آغاز به رای‌گیری کنند و تاخیر در اجرای زمانبندی نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه مدیران باید اصل بی‌طرفی و استفاده نکردن از امکانات دولتی له یا علیه نامزد انتخاباتی را رعایت کنند، گفت: این موارد باید توسط دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی به دقت رصد و ضمن مستندسازی دقیق به دستگاه قضایی معرفی شوند تا با شدت با آنها برخورد شود، چون مدیران امانتدار مردم هستند و نباید از اموال و امکانات دولتی سوءاستفاده کنند.

شهواری با تاکید بر اینکه هیچ شخص و مقامی در رابطه با انتخابات مصونیت قضایی ندارد، اظهار کرد: رسانه‌ها ظرفیت بسیار خوبی هستند و باید مردم را برای مشارکت هرچه بیشتر در انتخابات ترغیب کنند.

نماینده عالی دستگاه قضا در لرستان با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که در قانون جرم‌انگاری شده و تکلیف قانونی هم وجود دارد، شفافیت و هزینه‌کرد در انتخابات و نظارت بر هزینه‌کرد در انتخابات و اجرای قانون شفافیت بر هزینه‌های انتخاباتی است که باید در دستور کار متولیان باشد، گفت: تشدید اقدامات و فعالیت‌های پیشگیرانه در شعب اخذ رای و اطراف آن  بسیار مهم است و باید تمهیداتی اتخاذ شود که در داخل شعب اخذ رای و خارج آن افراد نتوانند تخلفی انجام دهند.

وی با تاکید بر فعالیت جدی کمیته رصد مدیران در این مرحله از انتخابات به سبب حساس بودن انتخابات، بیان کرد: کمیته رصد برای پیشگیری و صیانت از مدیران است، اما در صورتی که تخلف رخ داد باید مدیر متخلف همراه مستندات تخلف به دادسرا معرفی شود.

شهواری با اشاره به اینکه ما پیشنهاد می‌کنیم با بررسی و کار کارشناسی به‌گونه‌ای که تبعاتی بدنبال نداشته باشد از عوامل اجرایی غیربومی در برگزاری انتخابات استفاده شود، گفت: با توجه به برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیکی، آموزش نحوه رای دادن باید با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و صداوسیما در دستور کار قرار گیرد تا مردم هنگام رای دادن با ابهام و سردرگمی مواجه نشوند.

او با اشاره به اینکه دستگاه قضایی در همه امور از جمله انتخابات ناظر عام است، افزود: دادستان باید نظارت قانونی خود را برای صیانت و پیشگیری از جرائم انتخاباتی اعمال کند، چون حضور مدعی‌العموم برای مردم اطمینان‌بخش است و از بروز تخلفات و جرایم جلوگیری می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha