سکینه سلطانی امروز ۴ اردیبهشتماه، در سمینار اوتیسم با موضوع آشنایی با عوامل تاثیرگذار در اختلال اوتیسم و درمان اختلال آگاهیبخشی و بازگویی تجارب زیسته مادران و معلمان که در دانشکده علومتربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: یک نگرانی بسیار بزرگ در حوزه اوتیسم رشد این اختلال است.
وی افزود: در مقایسه بین رشد اوتیسم و سایر اختلالات میبینیم که ADHD در دو دهه گذشته ۲۳ برابر رشد داشته، در حالی که اوتیسم ۱۷۲ برابر رشد کرده، یعنی اوتیسم رشد فزایندهای دارد و لازم است به این اختلال بپردازیم. در گرید یک اوتیسم شاهد رشد فزاینده این اختلال هستیم که نشان میدهد جامعه ما آگاه است.
دکتر سلطانی بیان کرد: ما در دنیا رتبه دوم را در حوزه تحقیقات و خدمات در اختلال طیف اوتیسم داریم. عادات خواب کودکان اوتیسم میتواند علایم آنها را تغییر دهد. صفحههای نمایش میتواند علایم شبه اوتیسم را ایجاد کند. تنظیم و عادات خواب و عادات ارتباطی بچهها در حوزه صفحههای نمایشی میتواند اختلال را ایجاد و حتی در پیشگیری از اختلال کمک کند.
دانشیار گروه روانشناسی مشاوره و تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای نوینی که امروز برای آموزش کودکان اوتیسم در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد، واقعیت مجازی است.
وی عنوان کرد: این بسیار خوب است که شهر و جامعه مناسبسازی برای کودکان طیف اوتیسم را انجام دهد و در خصوص این اختلال آگاهی داشته باشند. آشنایی با اوتیسم میتواند به ایجاد شهر کودکپسند و شهر مادر با نیازهای ویژهپسند کمک کند.
انتهای پیام
نظرات