به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی پالتیکو گزارش داد مقامات ایالات متحده دریافتهاند که اعمال فشار به «نیجر» و دیگر کشورهای جنگزده آفریقا برای قطع ارتباط با مسکو و اتخاذ ارزشهای غربی شکست خورده است.
با وجود تلاشهای آمریکا، کشورهایی مانند مالی، چاد، جمهوری آفریقای مرکزی و لیبی برای تامین امنیت خود به روسیه روی آوردهاند. حالا نیروها و پیمانکاران نظامی روسیه در آفریقا مستقر شده و با کمرنگ کردن نقش آمریکا، طرح خروج ۱۱۰۰ نظامی آمریکایی را در ماههای آتی رقم خواهند زد.
در این گزارش آمده است: «اجرای عملیات در کشوری که دولت آن روابط نظامی نزدیکی با روسیه دارد، مقامات آمریکایی را بسیار نگران میکند.»
شورای نظامی حاکم بر نیجر خواستار انحلال توافقهای نظامی با آمریکا و خروج نظامیان این کشور از نیجر شده، اما هنوز تاریخ دقیقی برای خروج آمریکاییها تعیین نشده است.
نشریه آمریکا با اشاره به پایگاه پهپادی آمریکا در نیجر که نقشی کلیدی در جمعآوری اطلاعات دارد، گزارش داد اگر نظامیان آمریکا از این کشور خارج شوند، دسترسی خود را به این پایگاه حیاتی از دست داده و در عملیاتهای خود در منطقه به مشکل خواهند خورد.
دو منبع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، به پالتیکو گفتند سردشدن روابط نیجر با آمریکا باعث شده تا کابینه «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا در سیاستهایش در قبال متحدان خود در آفریقا بازنگری کند.
«کامرون هادسون» افسر اطلاعاتی سابق آمریکا در سازمان سیا که امور مربوط به آفریقا را بر عهده داشت، به پالتیکو گفت: «وقتی همه کشورها فرانسه را بیرون کردند، ما سعی کردیم نقش صلحبان را ایفا کنیم، با این امید که بتوانیم حضور خود را در آنجا مستحکم کنیم. روشن است که این طرحها شکست خورد. ما خارج شدیم و روسیه آمده است.»
به گزارش پالتیکو، کشورهای آفریقایی از مداخله آمریکا در امور داخلی خود به تنگ آمده و دیگر نمیخواهند شاهد تحمیل ارزشهای آمریکایی به سیاستهای داخلی خود باشند. یک مقام آمریکایی ناشناس در این باره گفت: «بیشتر این کشورها نمیخواهند به آنها امر و نهی شود. غرب از سالها پیش به کشورهای آفریقایی شیوه حکمرانی را دیکته میکرد و آنها حالا دارند میگویند که دیگر بس است.»
برخی رهبران آفریقایی از مداخله روسیه راضی هستند و میگویند مسکو بر خلاف واشنگتن، از عهده ارائه حمایتهای سریع امنیتی برمیآید. بسیاری هم با درخواست آمریکا برای اجرای اصلاحات بهاصطلاح «دموکراتیک» مخالفت کرده و میگویند غرب حق ندارد درباره دموکراسی برای آنها سخنرانی کند، آن هم وقتی غربیها در مورد متحدان خود در دیگر نقاط جهان چنین رویکردی نداشته و ارزشهای «دموکراتیک» خود را نادیده میگیرند.
در گزارش پالتیکو آمده است: «این پسزدنها در کشورهایی مانند نیجر برای مقامات آمریکایی مشکلساز شده است؛ مقاماتی که سعی دارند راهی برای حفظ همکاری دیرینه واشنگتن با کشورهای سرشار از منابع بیابند.»
انتهای پیام
نظرات