به گزارش ایسنا، میرهاشم موسوی در اولین نشست نظارت ستادی سال ۱۴۰۳ که با حضور معاونان و مدیران بیمهای این سازمان و مشارکت ویدئوکنفرانسی مدیرانکل استانی و با هدف بررسی راهبردها و اولویتهای حوزه بیمهای این سازمان برگزار شد، با اشاره به نقش، جایگاه و اهمیت سازمان تأمیناجتماعی در تحقق «جهش تولید» به عنوان شعار سال، گفت: حوزه بیمهای سازمان تأمیناجتماعی مهمترین حوزهای است که در راهبری و تحقق شعار سال در حکمرانی تأمیناجتماعی میتواند اثرگذار باشد و از این حیث امسال در این حوزه وظیفه مهمی در مشارکت در تحقق شعار سال داریم.
موسوی در این جلسه با تأکید بر این که اجرای کامل پروژههای لیست هوشمند و خوداظهاری، از اولویتهای سازمان تأمیناجتماعی در سال جاری است، گفت: در نشستهایی که با شرکای اجتماعی، فعالان کارفرمایی و بخش خصوصی داریم، با توجه به مسائل و چالشهای مطرح شده در خصوص نقش تأمیناجتماعی در رونق فعالیتها و کسب و کارها، متوجه میشویم علاوه بر دستاوردهای زیادی که داشتهایم، راههای نرفتهای زیادی هم داریم که ورود به هر کدام، حوزه کسب و کار را، بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم، متأثر و متحول می کند.
وی افزود: پایداری منابع همچنان اولویت اصلی سازمان تأمیناجتماعی بهعنوان یک سازمان درآمد-هزینهای با تعهدات بیننسلی است و در این مسیر و برای گسترش پوشش بیمهای در سال جاری توسعه پوشش بیمه اتباع و بیمه فعالان پلتفرمی و سکوهای مجازی را باید با جدیت دنبال کنیم.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی همچنین گفت: در سال جاری اهدافی که برای رشد و تعالی سازمان دیده شده نه صرفاً تحولی که جهشی است. یعنی نه تنها نباید اجازه بدهیم ضریب پشتیبانی کاهش یابد بلکه باید آن را ارتقاء دهیم.
موسوی با یادآوری اهمیت کنترل و مدیریت مصارف، تأکید کرد: همزمان با تلاش برای توسعه پوشش بیمهای و افزایش منابع، نباید اجازه داد حفرههایی مانند اجرای نادرست قانون مشاغل سخت و زیانآور منابع بیمهشدگان را ببلعد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی در خصوص اهمیت فناوری و هوشمندسازی در این سازمان تأکید کرد: باید همچنان برای بخش فناوری اطلاعات و هوشمندسازی، جایگاه پیشران را قائل باشیم. این جایگاه البته با صحبت کردن به دست نمیآید و نیاز به تلاش بیشتر و اقدام و عمل و همچنین تعامل حوزه بیمهای استانها با واحد فناوری اطلاعات دارد. بحمدالله در این حوزه، موفقیتهای خوبی داشتهایم و جزو دستگاههای برتر شدهایم ولی همچنان از نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی با اشاره به اهمیت اعلام دستمزد واقعی به عنوان مبنای تعیین و کسر حق بیمه، گفت: همکاران ما امسال علاوه بر بحثهای مختلف بیمهای، چالش بیننسلی بسیار مهمی را مورد توجه قرار دادند که اعلام دستمزد غیرواقعی است. اعلام دستمزد غیرواقعی بهعنوان مبنای کسر حق بیمه هم حقوق بیمه شدگان و هم سازمان تأمیناجتماعی را ضایع میکند. تلاش برای واقعیسازی دستمزدهای مبنای کسر حق بیمه که به سود کارگران هم خواهد بود از اولویتهای سال جاری در حوزه بیمهای سازمان تأمیناجتماعی است.
در این نشست همچنین محمد محمدی، معاون بیمهای سازمان تأمیناجتماعی با ارائه گزارشی از اقدامات سال گذشته این حوزه، برنامه سال جاری این معاونت را با توجه به بودجه ابلاغی و برنامههای تحولی در خصوص وصول مطالبات معوق و جاری و تعهدات، تشریح و تبیین کرد.
معاون بیمهای سازمان تأمیناجتماعی با ارائه نمودارهای آماری و مقایسه سه سال گذشته در حوزه منابع و مصارف گفت: بررسیهای آماری حکایت از آن دارد که برنامههای تحولی پیگیری شده در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمیناجتماعی، موفقیتهای ارزشمندی در پی داشته است. به عنوان نمونه در حالیکه در سال ۱۴۰۰ مصارف سازمان بیش از منابع بوده و مطابق آمارها منابع ورودی تنها ۹۸ درصد مصارف را پوشش داده، در سال ۱۴۰۱ منابع و مصارف تقریباً برابر شده و در ۱۴۰۲ با احتساب وصولی اسفند ماه، منابع سازمان از مصارف اندکی پیشی گرفته است.
محمدی همچنین افزود: اعلام دستمزد غیرواقعی بهعنوان مبنای کسر حق بیمه از مسائلی است که در عین آنکه بهرهمندی بیمهشدگان از مزایای بیمهای مانند انواع مستمریهای بازنشستگی، ازکارفتادگی و بازماندگان و برخی تعهدات کوتاهمدت مرتبط با دستمزد مبنای کسر حق بیمه را تهدید میکند، منابع سازمان تأمین اجتماعی را نیز تحدید می کند و به همین دلیل در سال جاری یکی از اولویتهای اصلی حوزه بیمهای تأمیناجتماعی، واقعیسازی دستمزدهای مبنای کسر حق بیمه خواهد بود که نیازمند نظارت و پیگیری جدی و مستمر در واحدهای اجرایی است.
همچنین در ادامه این نشست، برخی از مدیران استانی از طریق ویدئوکنفرانس به ارائه نظرات، چالشها و مشکلات حوزه بیمهای استان خود پرداختند.
انتهای پیام
نظرات