• دوشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403020301991
  • خبرنگار : 71290

سفر رئیسی به پاکستان؛ نقطه عطفی در روابط تهران و اسلام آباد

سفر رئیسی به پاکستان؛ نقطه عطفی در روابط تهران و اسلام آباد

پژوهشگر ارشد مسائل منطقه خاطرنشان کرد: به نظر پاکستان تلاش می‌کند در وضعیت نوین منطقه دامنه رایزنی منطقه‌ای و بین‌المللی خودش را با ایران گسترش دهد و مانع از افزایش تنش شود. 

«فرزاد رمضانی بونش» در گفت و گو با ایسنا در تحلیل خود از سفر رئیس‌جمهور به پاکستان اظهار داشت: اگر نگاهی به روابط گذشته ایران و پاکستان داشته باشیم این روابط تحت تاثیر متغیری به نام آمریکا قرار داشته است. اقتصاد پاکستان، شرایط تحریم‌ها، وضعیت ایران، سیاست خارجی ایران، موضوعات در ارتباط با عربستان و ... از عواملی هستند که در نوع روابط دو کشور تاثیر داشته‌اند.

وی تصریح کرد: بعد از روی کار آمدن دولت جدید در پاکستان و پس از تنش‌های اخیر امنیتی و نظامی که بر محور تروریستی در مرزها اتفاق افتاد، سفر رئیس‌جمهور به پاکستان نقطه عطفی در گسترش روابط دو کشور خواهد بود.

سفر رئیسی به پاکستان؛ نقطه عطفی در روابط تهران و اسلام آباد

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل با اشاره به مساله خط لوله گاز و صادرات از ایران به پاکستان گفت: به نظر می رسد اسلام آباد به دنبال اقناع ایران در این زمینه مبتنی بر توافقات پیشین است و در تلاش است با نوعی رایزنی ایران را مجاب کند به سمت پیگیری حقوقی پرونده و شکایت از پاکستان نرود. در چنین شرایطی این سفر می‌تواند نوعی رایزنی و دسترسی به منظور نتیجه نوین مبتنی بر بازی جدید در حوزه انرژی باشد. 

رمضانی بونش همچنین بیان کرد: علاوه بر این بعد از تحولات اخیر منطقه و جنگ غزه و همچنین رویکرد ایران به مساله فلسطین و اسرائیل، به نظر می رسد پاکستان تلاش می‌کند در وضعیت نوین منطقه دامنه رایزنی منطقه‌ای و بین‌المللی خودش را با ایران گسترش دهد و مانع از افزایش تنش شود. 

وی ادامه داد: جدا از این مساله، مباحثی که در مورد تداوم وضعیت افغانستان، عدم شناسایی امارت اسلامی، وضعیت مرزهای افغانستان با پاکستان و همچنین افغانستان با ایران وجود دارد و نیز نگرانی های مشترکی که دو کشور در حوزه تروریسم دارند می‌تواند موجب افزایش رایزنی‌ها و گفت‌وگوها شود. 

سفر رئیسی به پاکستان؛ نقطه عطفی در روابط تهران و اسلام آباد

این پژوهشگر ارشد مسائل منطقه‌ای خاطرنشان کرد: بنابراین پاکستانی‌ها تلاش کردند با انجام رایزنی‌های گسترده با ایران، مانع از توجه ایران به وضعیت اقتصادی آنان و وابستگی به حمایت آمریکا در حوزه اقتصادی شوند و لذا پاکستانی‌ها تلاش می‌کنند با رویکرد میانه منافع ملی خودشان را در گفت‌وگو با ایران و آمریکا پیگیری کنند  و مانع از فشار آمریکا در حوزه انرژی شوند و همچنین مانع از این شوند که ایران به دنبال رویکرد حقوقی و شکایت از پاکستان برود. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha