به گزارش ایسنا، دکتر جواد صدری مهر امروز در اولین گردهمایی مدیران مراکز نوآوری مستقر در پارکهای علم و فناوری با طرح این سؤال که تفاوت مراکز نوآوری با شتابدهندهها و کارخانههای نوآوری چیست، گفت: در اکوسیستم نوآوری نیاز است که ارتباط میان بازیگران آن مشخص باشد و هر بازیگر جایگاه خود را در اکوسیستم بداند.
وی ادامه داد: مراکز نوآوری مراکزی مسالهمحور و تقاضامحور هستند و شتابدهندهها مراکزی هستند که ایدهها را جمعآوری و با حمایت از آنها، فرصتهای اقتصادی برای دستاوردهای فناورانه ایجاد میکنند.
صدری مهر خاطرنشان کرد: دانشگاههایی باید نسبت به ایجاد مراکز نوآوری کوانتوم اقدام کنند که زیرساختها، آزمایشگاهها و اعضای هیات علمی قابل قبولی داشته باشند.
مدیرکل دفتر توسعه زیرساختهای زیستبوم نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با اشاره به توسعه مراکز نوآوری در استانها، یادآور شد: استانها نیز باید بر اساس ظرفیتهای استانی خود اقدام به ایجاد مراکز نوآوری کنند. استانهایی مانند کرمان و یزد که مسائل معدنی زیادی دارند، باید دارای مراکز نوآوری معدنی باشند تا بتوانند به سؤالات صنایع معدنی استان خود پاسخگو باشند.
وی با تاکید بر اینکه ما باید به این سمت حرکت کنیم که زیرساختهای مناسب برای هر منطقه شکل بگیرد، افزود: یک واحد نظامی درخواست راهاندازی شتابدهنده داشت که ما به آنها اعلام کردیم یک مجموعه دولتی نمیتواند ریسک شکست شرکتها را تحمل کند، ولی از سوی دیگر با توجه به نیازهای گستردهای که در این صنعت وجود دارد، بهتر است مراکز نوآوری با رویکرد حل مساله ایجاد کنند.
صدری مهر ادامه داد: ما در دو روز این گردهمایی که روز دوم آن فردا در محل معاونت علمی ریاستجمهوری برگزار میشود، مسائل ایجاد این مراکز را مورد بررسی قرار میدهیم تا به مدل مناسب این مراکز در کشور برسیم.
انتهای پیام
نظرات