میلاد سلطانی آزاد امروز یکشنبه دوم اردیبهشتماه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه امروز به بهانه استقبال از فردا، روز جهانی زمین پاک، که مصادف است با ۲۲ آوریل انجام شد که این روز در سراسر جهان برای پاسداشت زمین جشن گرفته میشود.
وی افزود: به همت این موسسه مردمنهاد در بندرانزلی و همراهی اساتید و دانشجویان دانشکده فنی شهید خدادادی این شهرستان، امروز در محوطه پارک جنگلی طالبآباد اقدام به جمعآوری زباله و پاکسازی زمین کردیم.
سلطانی آزاد تصریح کرد: جمعآوری زباله در آستانه روز جهانی زمین پاک یک حرکت نمادین است و همه ساله ما نیز به عنوان یک سازمان مردمنهاد جهت تبیین و توجه به این مسئله که ما همین یک زمین را داریم و باید آن را پاس بداریم و قدردان مواهب آن باشیم، تلاش میکنیم حتی به قدر یک قدم و حتی اگر به صورت نمادین پاکسازی داشته باشیم؛ زیرا اعتقاد داریم کسی که یک بار برای برداشتن زباله خم شود دیگر به سادگی زباله روی زمین رها نمیکند.
این فعال اجتماعی با اشاره به اینکه ایده روز جهانی زمین پاک سال ۱۹۶۹ توسط جان مک کانل، مؤسس بنیاد انجمن زمین به یونسکو داده شد، گفت: این ایده مورد استقبال مسئولان سازمان ملل و یونسکو قرار گرفته و ثبت جهانی شد و هر ساله در کشورهای مختلف علاوه بر برنامههای پاکسازی، جشنهای مختلفی برای سپاسگزاری از زمین برگزار میشود.
سلطانی آزاد تصریح کرد: ما نیز هر ساله به اندازه همت خودمان تلاش میکنیم تا این توجه را به عموم شهروندان بدهیم که یک زمین بیشتر نداریم و باید مراقب آن بوده و امانتدار خوبی برای نسلهای آینده باشیم.
رئیس هیئت مدیره این سازمان مردمنهاد تاکید کرد: گرچه این موسسه سال ۹۷ به صورت رسمی ثبت شده ولی این گروه بالغ بر ۱۰ سال است که این حرکت را انجام میدهد و برنامههای مختلف پاکسازی و پاسداشت زمین از جمله مشارکت در پاکسازی طبیعت و تالاب انزلی را برگزار کردهاست و سابقه قابل توجهی در مطالبهگری مسائل محیط زیستی همچون پرونده پرماجرای بایوجمی و سد لاسک و افزایش بودجه احیاء تالاب بینالمللی انزلی دارد.
سلطانی آزاد گفت: نکته دردناک این است که امروز و همیشه در زبالههایی که جمعآوری میکنیم از پوشک بچه رها شده در دل طبیعت تا انواع و اقسام پلاستیک و مواردی یافت میشود که تجزیه آن شاید صدها سال طول بکشد و طبیعت نتوانسته اینها را در دل خود جای داده و هضم کند و هر کدام از این زبالهها میتواند وضعیت زمین را بغرنجتر کند.
مدرس دانشکده فنی و حرفهای شهید خدادادی بندرانزلی تصریح کرد: مسئله مهم هزاره جدید و قرن ۲۱ معضل محیط زیست، زمین، آب و هوا و همچنین گرمایش زمین است که به دنبال تعدی ما انسانها در طبیعت انجام شده و لحظه به لحظه این زمین سبزآبی به سمت روزی پیش میرود که شاید نتواند مثل اکنون مهربانانه پذیرای انسانها باشد.
انتهای پیام
نظرات