به گزارش ایسنا، محمد حسین متالهی با بیان اینکه ستاد توسعه زیست فناوری با یاری همه بازیگران و فعالان نظام زیست فناوری به دنبال رشد مستمر و متوازن در حوزههای مختلف اقتصاد زیستی با توجه به فناوریهای آیندهساز است، اظهار کرد: قطعا رسالت و ماموریت ستاد توسعه زیست فناوری محدود به حوزه زیست مهندسی نیست و عملکرد ۹ ماهه ستاد نیز مؤید نگاه جامع ستاد است. توسعه فناوریها و اکوسیستم زیست مهندسی در کشور، فرایندی زمانبر و مصداق بارز کاشتن برای آینده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری بر اقدامات این ستاد در سالی که گذشت، متمرکز شد و گفت: رویداد توانافزایی نهادهای ترویجی، برگزاری مدرسه ملی زیستفناوری با استفاده از ظرفیت نهادهای ترویجی و اساتید دانشگاه، حمایت از رویداد استعدادیابی ایران در حوزه بیوتکنولوژی(رویداد استارواکس)، همکاری با بنیاد علم ایران برای طراحی و اجرای فراخوان انقلاب زیستی، همکاری با کانون مدیریت داراییهای فکری در برنامه فنتز، پنجمین دوره مساله محور «ره زیست»، برگزاری مسابقه زیمان در استان تهران و حضور و همکاری در برگزاری برنامه نکست از جمله این اقدامات است.
به گفته وی، نشست با هیات مدیران ارشد آژانس نوآوری و فناوری کشور اندونزی (BRIN)، بازدید هیات دوم اندونزی از دستاوردها و ظرفیتهای حوزه زیست فناوری کشور، برگزاری جلسه B2B شرکتهای مرتبط در حوزه زیست فناوری با هولدینگ دولتی بیوکوبافارما برای ایجاد فرصت همکاری، فراخوان کارگزار ایجاد پلتفرم آنلاین بینالمللی معرفی فناوریهای زیستی قابل صادرات و ... از فعالیتهای این ستاد در حوزه تعاملات بینالمللی است.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقه زیمان در استان چهارمحال و بختیاری و رقابت هیجانانگیز برای دانش آموزان در حل چالشهای منطقهای، حمایت و همکاری با شرکت صنایع پیشرفته رضوی در رویداد ملی «فناوریهای حوزه سلامت و درمان»، رویداد زیست فناوری و مهندسی ژنتیک گامی به سوی آینده در استان یزد، آئین اختتامیه کارسوق ملی مهندسی ژنتیک در آبان ۱۴۰۲ به میزبانی استان زنجان و ... هم از اقدامات ستاد توسعه زیستفناوری در سطح منطقهای و استانی است.
متالهی ادامه داد: فراخوان کارگزار ایجاد پلتفرم آنلاین بینالمللی معرفی فناوریهای زیستی قابل صادرات، فراخوان پیادهسازی پلتفرم داروهای الیگونوکلئوتیدی، فراخوان حمایت بسته کشاورزی و امنیت غذایی، فراخوان حمایت در حوزههای نوظهور و آیندهساز، فراخوان حمایت ستاد توسعه زیست فناوری جهت کسب دانش فنی و تولید بار اول، فراخوان حمایت از پژوهشهای حوزه انقلاب زیستی، فراخوان سامانه ملی ثبت دنا، فراخوان حمایت از طرحهای حوزه نیشکر از فراخوانهایی است که از سوی این ستاد منتشر شده است.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، وی در پایان خاطرنشان کرد: عقد قرارداد در جهت تامین مالی ۶۰ پروژه توسعه فناوری زیستی با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی، تفاهمنامه بین ستاد و دانشگاه علم و صنعت در راستای توسعه فناوریهای نوین و بین رشتهای در حوزه زیستی، انعقاد تفاهمنامه با یک شرکت درباره حمایت از توسعه فناوریهای نوین، امضای تفاهمنامه همکاری سهجانبه ستاد توسعه زیستفناوری، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت آب و فاضلاب استان قم هم از دیگر تلاشهای این ستاد در تعامل با بخش صنعت و دانشگاه است.
انتهای پیام
نظرات