• جمعه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۹:۰۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403013117967
  • خبرنگار : 50286

اولین جشنواره گندم و نان جیرفت برگزار شد

اولین جشنواره گندم و نان جیرفت برگزار شد

ایسنا/کرمان در اولین جشنواره ملی گندم و نان در جیرفت بر نقش بی بدیل جامعه زنان روستایی در برگزاری جشنواره‌ها تاکید شد که به عنوان تولیدکنندگان در رونق مشاغل خرد خانگی گام‌های مثبتی برداشته‌اند.

مدیر ترویج کشاورزی جنوب کرمان امروز ۳۱ فروردین ماه در آیین اولین جشنواره ملی گندم و نان که به میزبانی دهستان رضوان (روستای سرآسیاب) جیرفت برگزار شد، گفت: زنان همواره پای ثابت برگزاری جشنواره‌ها به عنوان تولیدکنندگان در رونق مشاغل خرد و خانگی موفق عمل کرده‌اند که یکی از اهداف برگزاری جشنواره‌ها، حمایت از همین قشر است.

مهدی میجانی از مشارکت ۱۵ نفر از زنان روستایی در پخت نان‌های محلی و بومی در برگزاری جشنواره گندم و نان تقدیر کرد و افزود: با دستان زنان روستایی نان‌های محلی از جمله تنوری، تابه‌ای، تیری، روغن جوشی و کماچ سهن پخت و از شرکت کنندگان در جشنواره پذیرایی شده است.

مدیر ترویج کشاورزی جنوب کرمان ظرفیت‌های باغی دهستان رضوان را ۱۹۰ هکتار انواع مرکبات قابل توجه دانست که در تامین امنیت غذایی کشور موثر است و گفت: تعداد ۱۵ رشته قنات و ۳۷۰۰ کلونی زنبور عسل و ... از جمله ظرفیت‌هایی هستند که در کنار خرده فرهنگ‌ها معرفی می‌شوند.

نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اینکه جشنواره‌ گندم و نان فرصت خوبی برای معرفی داشته‌های محلی و منطقه‌ای است که باید همچنان در دستور کار باشند و گفت: گندم از جمله محصولاتی است که به آن زکات تعلق می‌گیرد.

حجت الاسلام سیدبهروز حسینی همچنین با اشاره به زکات مستحبی افزود: نباید از این مسئله‌ به عنوان امر خداوند غافل بشویم.

جهش تولید با مشارکت مردم نمود عملی دارد

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان موفقیت در برگزاری جشنواره‌ها را مرهون همکاری بین بخشی دانست که با پیگری مرکز ترویج در دست اجرا هستند.

احمد احمدپور برگزاری جشنواره روستایی و عشایری را در منطقه رمون از جمله برنامه‌های فرهنگی و هنری دانست که مورد استقبال عمومی قرار گرفت و گفت: در کنار معرفی خرده فرهنگ‌ها و ظرفیت‌های هر منطقه‌ای باید زمینه نشاط اجتماعی را نیز فراهم کنیم و جشنواره آواها و نواهای روستایی و عشایر نمونه بارز این مهم است.

اولین جشنواره گندم و نان جیرفت برگزار شد+ فیلم

وی از برگزاری جشنواره ملی گیاهان دارویی طی دو هفته آینده خبر داد که در بخش جبالبارز شمالی به صورت متنوع و گسترده‌ای برگزار خواهد شد و اظهار کرد: هدف از برگزاری جشنواره‌ها اول معرفی ظرفیت‌ها و چالش است و دیگر ترویج خرده فرهنگ‌های محلی و بومی.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان جهش تولید را مستلزم مشارکت مردم و بخش کشاورزی دانست که بخشی از آن توسط زنان روستایی محقق می‌شود و افزود: بخش کشاورزی یکی ازمولفه‌های مهم در تحقق شعار سال بشمار می‌آید که می‌طلبد برنامه‌ها، فعالیت‌ها و تلاشمان را مضاعف کنیم.

احمدپور ۹۸ درصد فعالیت بخش کشاورزی را خصوصی دانست و گفت: هیچ هدفی بدون مشارکت مردم محقق نخواهد شد و بدون همکاری مردم نمی ‌وانیم به نتیجه مطلوب برسیم.

وی تولید گندم را در سال زراعی گذشته ۲۰۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: با توجه به اقدامات انجام شده پیش بینی می‌شود در سال زراعی جدید مشابه سال قبل در تولید گندم پیشگام باشیم و سهم خود را در تامین امنیت غذایی ادا کنیم.

احمدپور با ابراز خرسندی از افزایش میزان تولیدات زراعی و باغی در جنوب کرمان گفت: اکنون میزان تولیدات از مرز پنج میلیون تن گذشته و از همه ظرفیت‌ها برای عملی کردن سیاست‌های کلی وزارت جهاد کشاورزی استفاده شده است.

وی موفقیت در میزان تولیدات را خروجی برنامه تحقیقاتی دانست و اظهار کرد: در دهستان رضوان تولید مرکبات با ظرفیت صادراتی داریم و همچنین برندهای معروف و مشخصی داریم که قابل توجه هستند.

به گزارش ایسنا، امروز ۳۱ فروردین ماه اولین جشنواره ملی گندم و نان با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان و مرکز ترویج کشاورزی و به میزبانی دهستان رضوان از توابع شهرستان جیرفت با پخت انواع نان محلی و اجرای موسیقی محلی برگزار شد که مورد استقبال چشمگیر مردم قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha