• دوشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۹:۳۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403012715250
  • خبرنگار : 71974

در نشست «واقعیت‌ها و روایت‌ها» مطرح شد

ایران در دیپلماسی و میدان فراتر از انتظار عمل کرد و به سازمان‌های بین‌المللی فرصت کافی داد

ایران در دیپلماسی و میدان فراتر از انتظار عمل کرد و به سازمان‌های بین‌المللی فرصت کافی داد

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: ایران در فضای بین‌المللی و دیپلماسی بسیار فراتر از انتطار عمل کرد و در میدان نیز تابوی گنبد آهنین اسرائیل را نقض کرد. رئیس مرکز امور حقوقی بین‌المللی نیز اظهار داشت: تهران به شورای امنیت و سازمان ملل برای محکومیت حمله صهیونیست‌ها به بخش کنسولی سفارت کشورمان در سوریه فرصت داد، اما نهادهای بین‌المللی در مقابل این جنایت سکوت کردند،‌ در این فضا ایران مجبور به واکنش شد.

به گزارش ایسنا، بیست و هفتمین نشست تخصصی معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد با عنوان واقعیت‌ها و روایت‌ها امروز در ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

سیدنصرالله ابراهیمی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ابتدای این نشست با اشاره به اقدام خلاف قوانین بین المللی رژیم صهیونیستی برای حمله به کنسولگری ایران در دمشق اظهار کرد: اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران ناقض حقوق بین المللی است، مطابق ماده واحده کنوانسیون وین که ناظر بر روابط دیپلماتیک و قوانین مربوط  روابط کنسولی است، هر گونه اعمال زور و یا تهدید به صورت کلامی کنسولگری برخلاف قوانین بین المللی است و امکان طرح دعوی حقوقی در خصوص نقض قوانین بین المللی وجود دارد.

وی افزود: ایران در فضای بین المللی و دیپلماسی بسیار فراتر از انتطار عمل کرد و در میدان نیز تابوی نامیرا گنبد آهنین را نقض کرد، باید در این رابطه از مسئولان تشکر کرد.

ابراهیمی با اشاره به اقدامات ایران پس از واکنش موشکی اظهار کرد: در بحث دیپلماسی شاهد اقدامات پویایی از سوی وزیر امور خارجه بودیم، پس از ۱۳ فروردین  وزیر امور خارجه به شورای امنیت برای اجرای قانون فرصت داد با وزرای خارجه کشورهای دیگر رایزنی گسترده کرد تا عملیات را محکوم کنند اما متاسفانه آنها از این فرصت استفاده نکردند ودفاع مشروع به امر ضروری تبدیل شد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران بیان کرد: اصل تناسب در عملیات ایران رعایت شد، حمله به نقاط نظامی در مقابل با حمله به نظامیان، ایران می توانست با حمله به نقاط مسکونی و غیرنطامیان تلفات را افزایش دهد اما با رعایت اصول اخلاقی همان نقطه‌ای که از آنجا به ایران حمله شد، را مورد حمله قرار داد.

وی ادامه داد: اگر از واکنش نشان دادن به اقدام تروریستی اسرائیل عبور می‌کردیم نمی توانستیم علاوه بر پاسخگوی به انتظارات به حق مردم از منافع آنها نیز دفاع کنیم.

ابراهیمی بیان کرد: در میدان دیپلماسی هم رژیم صهیونیستی هیچی دستاوردی نداشت و به دنبال صدور قطعنامه و فعال سازی مکانیسم ماشه بود اما خوشبختانه به هدف خود نرسید، اسرائیل که دید نمی‌تواند قطعنامه علیه ایران بگیرد به دریافت  یک بیانیه هم راضی بود که آن را نتوانست دریافت کند.

 به گفته وی، یکی از دلایل عدم توفیق این رژیم جعلی رفتار دوگانه کشورهای غربی در زمان حمله به کنسولگری ایران بود،‌ بسیاری از کشورهای غربی نسبت به این حمله غیرقانونی واکنشی نشان ندادند.

ابراهیمی با بیان این رفتار اخلاقی ایران در زمان حمله به رژیم صهیونیستی پیام‌های فروانی را برای جهان داشت، عنوان کرد: سامانه دفاعی رژیم صهیونیست توانای مقابله با موشک‌های ایرانی را ندارد،‌اما اخلاق مداری ایران باعث شد که حملات تنها به پایگاه‌های نظامی رژیم صورت گیرد،‌این نشان می‌دهدکه اگرایران کلاهک هسته‌‎ای داشته باشد باز هم بر اصول اخلاقی پایبند است. این یعنی همان قدرت واقعی است که در حد ضرورت مانع تعدی نظامی دشمن استفاده خواهد کرد.

به گفته وی حمله ایران به رژیم صهیونیستی در میان جامعه اهل تسنن نیز مورد توجه قرار گرفت و حتی در فضای مجازی یک ویدیو وایرال شده که در آن فردی سنی مذهب از سران دولت کشور خود می‌خواهد که مانند ایران اقتدار داشته باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: علاوه بر موفقیت جمهوری اسلامی در میدان،‌ اقدام رژیم صهیونیستی از ابعاد مختلف قابل پیگیری است،‌در کنار واکنش نظامیان یه این موضوع و باید طرح دعوای بین المللی نسبت به جنایات اسرائیل واکنش نشان داد.متاسفانه در سال‌های اخیر  در این بخش توفیق چندانی نداشتیم.

وی افزود: پرونده ترور شهید شهریاری،‌شهید فخری زاده و ترور سایر شخصیت‌های نظامی یک پرونده باز است که باید نسبت به طرح دعوی حقوقی در آن اقدام کنیم. کسی که جرمی در سطح بین المللی علیه منافع ایران انجام داده امکان  طرح دعوای حقوقی و در همه مراجع بین الملی وجود دارد.

*استاندارد دوگانه غربی‌ها در موضع‌گیری‌های سیاسی

توکل حبیب زاده رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی نیز در ادامه این نشست با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی اظهار کرد: احترام به فضای کنسولگری جز قوانین تعرض ناپذیر است که در هیچ زمانی قابل تغییر نیست. مصونیت اماکن دیپلماتیک در زمره قوانین بین المللی است. ما با نقضی مواجه هستیم که به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

وی افزود: رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری از تمام خط قرمزهای بین المللی عبور کرده است و باید مطابق قوانین سازمان ملل و شورای امنیت این رفتار را محکوم می‌کردند، بنابراین جمهوری اسلامی در پاسخ به نقض قوانین بین المللی از سوی اسرائیل اقدامی قانونی برای استیفای حقوق خود انجام داد. این حمله نظامی  در پاسخ به حملات نظامی رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر به مکان های نظامی و مستشار ایران حمله انجام شد.

حبیب‌زاده با بیان اینکه اقدام ایران جنبه بازدارندگی دارد،‌بیان کرد: جمهوری اسلامی به شورای امنیت و سازمان ملل برای محکومیت این عملیات فرصت داد اما نهادهای بین المللی با استاندارد دوگانه در مقابل این جنایت سکوت کردند،‌در این فضا ایران مجبور به واکنش شد.

وی افزود: در ساعات ابتدای روز شاهد مخابره اخبار فراوانی در خصوص عملیات موفقیت آمیز ایران بودیم اما در ادامه با توصیه دشمنان ایران و عوامل نفوذی آنها وارونه ‌سازی عملیات آغاز شد.

رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی با اشاره به برخی از شبهات مطرح شده در فضای مجازی بیان کرد: برخی ادعا می‌کنند در زمان حمله رژیم صهونیستی به کنسولگری هیچ کدام از سفرای ایرانی نبودند اما مطابق قوانین وابستگان نظامی نیز شامل قوانین دیپلماتیک بودند و هیچ تعرضی نباید  نسبت به آنها صورت گیرد.

به گفته وی‌؛ در کنوانسیون وین یک نظام حقوقی را ایجاد می کنند و توسل به زور به شدت منع شده است، کنوانسیون وین روابط دولت فرستنده دیپلمات و دولت پذیرنده را تضمین می کند و طرفین از حقوق و مصونیت برخودار هستند.

حبیب‌زاده با بیان اینکه دفاع مشروع ایران در چارچوب حقوق غربی تعریف نمی‌شود، عنوان کرد: دولت آمریکا به عنوان حامی رژیم جعلی در بحث توسل به زور و استناد نظر خاصی دارند. اقدام جمهوری اسلامی را نمی توان در چارچوب حقوق غربی تحلیل کنیم.

وی با بیان اینکه دولت غربی استاندارد دوگانه دارند،‌ عنوان کرد: بعد از حمله ۱۱ سپتامبر آمریکا برای خود حق دفاع مشروع قائل شدند. از منظر حقوق بین الملل مجمع سازمان ملل استعمار و آپارتاید مردم ساکن در آفریقای جنوبی را توجیه کرده است که با رعایت حقوق بین الملی جمهوری اسلامی ضمن قوانین دوستانه بشری از حق خود دفاع می کند و این حقوق تجویزی است.

رئیس مرکز امور حقوقی بین المللی  ادامه داد: شعبه ۵۵ مجتمع قضایی شهید بهشتی صلاحیت رسیدگی به دعوای بین المللی را دارد موجب اصلاح قانون جمهوری اسلامی به دعوای اتباع آمریکایی رسیدگی کنند. تا کنون نزدیک به ۹۰ میلیارد دلار رای علیه آمریکا صادر کرده است،‌ علاوه بر این امکان شکایت جانبازان جنگ تحمیلی و جانبازان شیمیایی از شرکت‌های تولیدکننده مواد شیمیایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه ایران رژیم جعلی را به رسمیت نمی شناسد، ‌عنوان کرد: در خصوص شکایت از آمریکا چندین دعوی حقوقی ثبت شده است که با شیطنت‌های آمریکایی‌ها مواجه شده است.

حبیب زاده با بیان اینکه رژیم صهونیستی لات کوچه بازاری است که شرارت انجام می دهد،‌ عنوان کرد: ما رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی شناسیم و  به خاطر همین نمی شود علیه موجودیت این رژیم  طرح دعوی حقوقی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha