اسفندیار خزایی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه خوشبختانه کنترل کوچ عشایر صورت گرفته و هنوز عشایر در استان حضور ندارند، اظهار کرد: با توجه به اعزام اکیپهایی از کارشناسان منابع طبیعی و عشایری به مناطق قشلاقی و بارندگیهای خوب در کشور باعث شده عشایر هنوز شروع به کوچ نکنند.
وی با تأکید بر همراهی خوب استانهای میانبند تصریح کرد: اکیپهایی از سازمان منابع طبیعی کشور به استان ایلام اعزام شدند و ۱۵ اردیبهشت درهای استان را به روی عشایر باز خواهیم کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان به روستائیان تأکید کرد: روستائیان توجه کنند استفاده از مراتع برای چرای دام روستایی از ۱۰ اردیبهشت است و قبل از این تاریخ اجازه چرای دامهای خود در مراتع را ندارند.
خزایی با تأکید بر اینکه اینگونه نیست که تنها به عشایر اجازه حضور در مراتع را ندهیم، خاطرنشان کرد: این گونه نیست که اجازه دهیم دام روستایی چراگاههای عشایری را تخریب کنند چراکه کنترل تنها برای دام عشایر نیست بلکه برای هر گونه دام مازاد است.
وی با بیان اینکه روستائیان از هر گونه چرای دام مازاد به ویژه در رویشگاههای عشایر خودداری کنند، ادامه داد: در صورت مشاهده چرای دام مازاد روستایی به طور قطع برخورد قانونی صورت میگیرد بنابراین به روستائیان توصیه میشود از چرای دام مازاد خود در مراتع خودداری کنند.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان با تأکید بر اینکه امسال صدور مجوز برای هر گونه بهرهبرداری از مراتع استان را نخواهیم داشت، یادآور شد: امسال هیچگونه مجوزی برای بهرهبرداری از گونههای مرتعی و حتی جنگلی را نخواهیم داد.
خزایی با بیان اینکه امسال بهرهبرداری از گونههای مرتعی در استان نداریم، افزود: براساس عرف مردم برداشتهایی به صورت پراکنده خواهند داشت که اگر از گیاهان مجاز از جمله شنگ و غازیاقی باشد، مشکلی ندارد.
وی تصریح کرد: گونههای خوراکی مرتعی به سه دسته گیاهان مجاز، ممنوعه از جمله پیاز لاله واژگون، صعلب و کنگر و گونههای مجاز مشروط از جمله موسیر تقسیم میشوند که برداشت گیاه موسیر در مستثنیات مشکلی ندارد اما در مراتع برداشت هر گونه موسیر ممنوع است و مردم هر گونه برداشت این گیاه را به سامانه ۱۵۰۴ گزارش دهند.
انتهای پیام
نظرات