• یکشنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403012614093
  • خبرنگار : 30057

برگزاری رویداد حوزه ژنتیک با حمایت ۴ دانشگاه بین‌المللی/قدمت ۵ هزار ساله علم ژنتیک در ایران

برگزاری رویداد حوزه ژنتیک با حمایت ۴ دانشگاه بین‌المللی/قدمت ۵ هزار ساله علم ژنتیک در ایران

رئیس انجمن ژنتیک با اشاره به برگزاری ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک در خرداد ماه امسال، گفت: این رویداد با شعار «ژنتیک برای سلامت، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی؛ نیاز آنی و ضرورت آتی» با حمایت ۴ دانشگاه بین‌المللی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر مختار جلالی جواران امروز در نشست خبری ششمین کنگره بین‌المللی و هجدهمین کنگره ملی ژنتیک ایران، گفت: جشنواره ژنتیک از ۲ تا ۴ خرداد ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود. این جشنواره در قالب فن بازار و ایده بازار خواهد بود.

وی گفت: در این رویداد در کنار سخنرانی‌ها، نشست‌های تخصصی در حوزه‌های مرزهای دانش برگزار می‌شود. تلاش داریم در این رویداد آخرین یافته‌های کشور در حوزه‌هایی چون انسانی، جانوری، زیست‌واره‌ها، سلول‌های بنیادی و ذخایر ژنتیک ارائه شود.

جلالی، شعار این کنگره را «ژنتیک برای سلامت، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی؛ نیاز آنی و ضرورت آتی» عنوان کرد و یادآور شد: انجمن ژنتیک ایران با قدمت نیم قرن فعالیت در تلاش است تا این حوزه علمی را در کشور توسعه دهد و معتقدیم ایران، تنها محدود به تهران نمی‌شود؛ از این رو با ایجاد شعب انجمن در سایر شهرها در این زمینه اقدام شد.

رئیس انجمن ژنتیک ایران از حمایت و همکاری ۴ دانشگاه بین‌المللی از این رویداد خبر داد و گفت: دانشگاه سلیمانیه عراق، کردستان عراق، دانشگاه هرات و دانشگاه کانکاست روسیه در این رویداد همکاری دارند.

وی با اشاره به ذخایر ژنتیکی کشور، گفت: با توجه به لوح سفالی که با قدمت ۵ هزار ساله در کشور کشف شده و در آن نحوه اصلاح اسب نشان داده شده است، با چنین سابقه‌ای پیشنهاد شد تا این رویداد با رویکرد ژنتیک برگزار شود.

جلالی در خصوص محصولات تراریخته، گفت: بیش از یک دهه است که محصولات تراریخته در مقیاس میلیارد دلاری وارد کشور و مصرف می‌شود، به گونه‌ای که از ۴۵ میلیارد دلار واردات کشور، ۵ میلیارد دلار آن به بخش کشاورزی اختصاص دارد که سهم عمده این میزان به واردات محصولات تراریخته اختصاص یافته است.

وی اظهار کرد: توزیع و واردات محصولات تراریخته را داریم، ولی زمانی که قرار است دانش فنی دانشمندان ایرانی به مرحله کشت و تولید برسد، کار تخریب می‌شوند و این رویکرد در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است.

رئیس انجمن ژنتیک ایران تاکید کرد: در حال حاضر سویای غیر تراریخته در دنیا موجود نیست و ۹۵درصد آن سویای تراریخته است و درصورتی که سویای غیر تراریخته موجود باشد، با ۳ برابر قیمت به فروش می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha